Cas in Dortmund

Cas in Dortmund

Het was een stuk drukker rondom de indoorhal in Dortmund dan twee weken geleden. De veelal in geel/zwart uitgedoste voetbalsupporters en de bezoekers van de grootste creatieve beurs van Europa waren daar de oorzaak van. Dit zorgde voor parkeerproblemen waardoor het voor enkele chauffeurs ver zoeken was naar een parkeerplaats. Maar toch lukte het om de deelnemende AtH-ers op tijd aan de start te krijgen.

Bij de mannen maakte Niels zijn 800m indoordebuut. Omdat de anderen in zijn serie te langzaam openden, moest hij zelf het tempo maken. Het verval in het derde rondje was iets te groot waardoor een achtervolger aan kon sluiten. Net voor de laatste bocht passeerde hij Niels maar die vocht zich op het laatste rechte eind weer terug. Hij was tevreden met zijn tijd die bovendien een kleine verbetering van het clubrecord van Thijs van Lith betekende. Door zijn werk heeft Jeffrey in de winter een trainingsachterstand opgelopen waardoor hij het bij de junioren A niet gemakkelijk had. Op de 200m was hij goed weg en had hij de snelheid er goed in maar brak het tekort aan inhoud hem in het laatste gedeelte op. Desondanks kwam hij dichtbij zijn PR. Kort daarna had hij een perfecte start op de 60m, maar het startpistool weigerde, er viel geen schot alleen een klik. Bij de herstart was hij iets minder goed weg. Bij het afsluitende ver evenaarde hij zijn outdoor PR maar binnen sprong Jeffrey al eens verder.

Voor Mike (JC) begon de dag met een kleine misstap, net na het uitkomen van de startblok op de 60m sprint. Gezien zijn eindtijd, 0.02 boven zijn PR, herstelde hij zich uitstekend. Helemaal voor de wind ging het Mike bij ver. Hij liet een keurige serie sprongen zien, vier van de eerste vijf pogingen waren al verder dan zijn PR. Maar bij de zesde en laatste poging haalde hij flink uit: 4 meter 89. Een flinke PR-verbetering, 34 cm en slechts 2 cm onder het clubrecord. Ook al was hij daarna niet helemaal tevreden over het verloop van zijn hordenrace, ging deze toch slechts 0.11 minder dan zijn snelste tijd ooit. Bij de MC bleef Lara bij ver 50 cm verwijderd van haar beste sprong. Op de 60m sprint wist ze de marge kleiner te houden, hier finishte ze binnen eentiende van haar PR.

Bij de jongens D waren de vijf AtH-ers verdeeld over eerste- en tweedejaars. Tweedejaars Thijmen en Timo begonnen allebei met de 60m sprint. Timo bleef iets boven zijn kort geleden neergezette snelle 8.60. Thijmen liet zien dat hij een stuk sneller geworden is, er ging bijna een volle seconde van zijn beste tijd af. Bij het hoogspringen ging er nog een schepje boven. Hij verbeterde zijn PR met 10 cm en passeerde bovendien alle hoogtes in zijn eerste poging. Timo stond ondertussen op de rondbaan voor 4 rondjes: 800m. Omdat een Duitse jongen het goede tempo aangaf, hoefde hij alleen maar te volgen. In het derde rondje zakte het tempo waarop Timo met nog een ronde te gaan hard voorbij ging en flink doortrok waarbij de rest van de deelnemers stil leken te staan. Hij was in zijn opzet, onder de 2.30 lopen, ruim geslaagd: met 2.27.23 neemt hij het clubrecord van Mike over. Twee weken geleden sprong Timo bij ver in dezelfde hal voor het eerst over de 4 meter. Vandaag liet hij zien dat dat geen toeval was, alle zes sprongen gingen een stuk over de 4 meter. In zijn verste sprong met een afzet een stuk voor de balk en een terugvallende hand, liet hij 4 meter 51 opmeten. Weer 32 centimeter verder, bovendien betekende het dat Mike vandaag weer een clubrecord (+ 25 cm) naar Timo zag gaan. Tegelijkertijd vond Thijmen 5 horden van 76,2 cm hoog in zijn baan waar hij overheen moest. Voor Thijmen indoor een nieuw onderdeel. De eerstejaars junioren Cas, Eljah en Siem begonnen gezamenlijk aan de 60m sprint waarbij Cas 0.05 boven zijn beste tijd bleef, Eljah deze evenaarde en Siem 0.07 sneller was. Cas en Siem mochten daarna samen naar hoog. Voor Siem ging de lat 3 cm hoger dan zijn PR., voor Cas werd de lat nog hoger gelegd. T/m 1.30 haalde hij alle hoogtes in zijn eerste poging, 10 cm hoger dan zijn eerdere hoogste sprong. Eljah had voor de 800m gekozen, wat zeker indoor geen gemakkelijk onderdeel is. Maar toen Eljah het moeilijk begon te krijgen, hielpen de aanmoedigingen vanaf de zijkant hem over zijn dooie punt en kon hij er nog een flinke eindsprint uitpersen. Terwijl Eljah naar een nieuw PR sprong in de verspringbak vonden ook Cas en Siem vijf horden in hun baan.

Claire en Marta hadden bij de meisjes D een druk programma. Op hun openingsonderdeel, 60m sprint, evenaarde Claire haar buiten PR en ging Marta voor het eerst onder de 10 sec. Het was al een hele tijd geleden dat Claire een 800m had gelopen waarop ze liet zien dat het nu een stuk harder ging, een verbetering van maar liefst 16 seconden. Marta ging voor het korte werk met de hekjes en zette daar voor het eerst een tijd neer. Bij het kogelstoten kregen de beide meisjes, net als Sanne twee weken eerder, te maken met de zwaardere 3 kg kogel. Na twee pogingen besloten zowel Marta als Claire hun kogelwedstrijd te staken omdat aan de andere kant van de hal hun verspringwedstrijd begon. Ondanks dat er na hun overgang naar de D-junioren van de balk wordt gemeten en niet vanaf het afzetvak, sprongen beiden verder dan hun oudere PR’s.

Ook de pupillen waren ingedeeld in eerste- en tweedejaars, maar bij de looponderdelen werden de series gemixt op tijd ingedeeld. Daardoor troffen Abel en Jorg elkaar in de snelste serie van de 50m waarin beiden een nieuw PR liepen, en de 7.71 van Jorg de snelste tijd van alle eerste- en tweedejaars was. Ook de 800m was gemengd en troffen Abel en Jorg elkaar weer aan de startlijn. Abel nam meteen na het startschot de kop met Jorg op de tweede plaats. Jorg liet een gaatje vallen waarbij Abel’s voorsprong verder uitgroeide. Abel was met een voorsprong van 13 seconden veruit de snelste van alle jongens en wist Jorg zijn achtervolgers ook achter zich te houden. Als tweede, en eerste eerstejaars, kwam hij over de finish.  Bij het technische onderdeel verspringen was het bijzonder spannend. Nadat Jorg twee weken geleden voor het eerst over de vier meter sprong; 4.15, was het vandaag weer raak. In zijn tweede en derde poging sprong hij weer verder dan vier meter en was met 4.09 de winnaar bij de eerstejaars. In dezelfde wedstrijd vorige keer strandde Abel op 3.99 en wilde ook dolgraag over de vier meter springen. In de verspringbak evenwijdig aan die van Jorg sprong hij vandaag in zijn derde poging voor het eerst over de 4 meter: 4.18; 3 cm verder dan het clubrecord van Jorg. In de drie extra finalesprongen volgden nog een 4.06 en in de allerlaatste sprong 4.20. Voor Jorg nu de uitdaging om daar weer over heen te gaan. Abel sloot zijn succesvolle dag af met een nieuw indoorPR bij hoog. Alle hoogten t/m 1.10 werden in de eerste poging gehaald, op 1.15 bleef de lat na het aanraken lang liggen maar viel er uiteindelijk toch af. Maar zijn 1.10 betekent een evenaring van het clubrecord van Dinand Weerts.

Omdat Adam en Pepijn, als B-pupil, ook graag mee wilden doen, moesten ze het opnemen tegen de oudere A-pupillen. Voor Pepijn was het zijn eerste indoorwedstrijd en kon hij op alle onderdelen richtprestaties neer gaan zetten. Bij het openingsonderdeel verspringen bleef Adam slechts 3 cm van zijn beste prestatie verwijderd, maar ging Pepijn er met 37 cm overheen. Op de sprint zette Pepijn een keurige 9.01 neer en was Adam 0.14 sneller dan zijn PR. Beide jongens liepen hun 800m in dezelfde serie waarin Pepijn te hard weg ging en gaandeweg de rondjes het moeilijker kreeg. Pepijn liep met flink wat horten en stoten naar een 8e plek bij de eerstejaars. Adam was wat rustiger begonnen en liep in een gelijkmatiger tempo en kwam bij Pepijn achterop gelopen. Uiteindelijk kon Pepijn Adam nog voorblijven maar verbeterde Adam wel zij PR met 4.5 seconden. Bij het hoogspringen was de aanvangshoogte van 0.90cm voor Adam te hoog maar lukte het Pepijn wel om in zijn tweede poging hierover heen te springen. Deze 90 cm betekent ook een indoorclubrecord bij de B-pupillen.

Met Jorg als startloper, gevolgd door Abel, daarna Adam en Pepijn als slotloper, boden de jongens  flink partij aan de Duitse teams bij de 4x50m estafette. Het jonge team kwam slechts 0.21 sec. tekort voor de overwinning maar liep wel het twee weken oude clubrecord uit de boeken.

Net als Adam en Pepijn was Lieve als B-pupil genoodzaakt bij de oudere A-pupillen mee te doen. Samen met Anouk en Sofie werd begonnen met ver waarbij ze verder sprong dan haar outdoor-PR. Met haar 3.22 kwam ze slechts 7 cm tekort om het clubrecord in haar leeftijdscategorie over te nemen. Sofie en Anouk lieten beiden een sprong in de buurt van hun PR opmeten. Meteen na de start van de 800m nam Anouk de leiding en kreeg een tweedejaars Duits meisje mee. Anouk bepaalde 700 meter het tempo waarna de Duitse overnam. In een felle eindsprint waarin beiden zich niet gewonnen gaven, trok Anouk aan het langste eind. Daarachter was het voor Sofie zaak om bij de concurrentie te blijven wat haar goed lukte. In het laatste rondje moest ze wat terrein prijsgeven maar Sofie kwam weer dicht bij haar beste tijd. Lieve was in de snelste serie ingedeeld waarbij meteen na de start hard vertrokken werd, daardoor kwam ze wat achteraan te lopen. Door in het laatste rondje nog flink aan te zetten liep ze nog zeven seconden weg van haar achtervolgster en wist ze als allerjongste in de wedstrijd nog verschillende oudere meisjes achter zich te houden. Dit deed ze ook op de 50m sprint waar ze tien meisjes het nakijken gaf. Anouk noteerde op deze korte afstand een nieuw PR , – 0.02. Bij het hoogspringen noteerden alle drie de meisjes een nieuw PR. Lieve sprong  voor het eerst over de 1 meter heen en lukte de 1.05 maar net niet. Anouk en Sofie verbeterden allebei hun PR met 5 cm, respectievelijk naar 1.10 en 1.05. Ook de meisjes sloten hun dag af met een 4x50m estafette. Samen met Kirsten van den Hurk van AV-LGD  namen ze het op tegen zeven Duitse teams. Startloopster Sofie wisselde met Lieve, die het stokje doorgaf aan Kirsten. Aan het einde van de bocht kon Kirsten wisselen met Anouk die in een felle sprint een Duits team met slechts 0.05 sec voor kon blijven.

Met 39 PR’s waarvan 8 een clubrecord betekenen en 31 verdiende “Urkunden” is (het derde AtH) winterseizoen afgesloten. Als seizoensafsluiting werd er nog gezamenlijk gegeten bij een plaatselijk restaurant die blij was met de extra omzet.

De uitslagen vind je hier.