Timo 4e NK Cross

Timo 4e NK Cross

Het NK cross vond voor het tweede achtereenvolgende jaar in het Amsterdamse bos plaats met de bekende Ajax-heuvel in het parcours. Door de modder werd de afdaling van deze heuvel een echte uitdaging. Na deze afdaling was er niet lang tijd om op adem te komen, 200 meter verder volgde het bijzonder modderige “olifantenpaadje” waar bijna geen doorkomen aan was. Door de regen op zondagochtend werd het parcours nog natter dan het al was. De echte crossliefhebbers, en dus ook Timo, stonden te trappelen om op dit parcours te mogen lopen. Net voor zijn start bij de D-junioren stopte het met regenen. Bij het verlaten van het startveld had Timo zich vooraan in het deelnemersveld gemeld. Toen er vooraan een afsplitsing kwam, ging Timo mee en maakte onderdeel uit van de kopgroep, waaruit de latere winnaar zich op de heuvel losmaakte. Met z’n vieren vormden ze het achtervolgende groepje. Door zijn soepele loopstijl ging Timo gemakkelijk door de modder van de heuvel af, ook het doorkomen van het olifantenpaadje leek hem geen enkele moeite te kosten. Na de bocht richting het finishveld kwamen er kleine verschillen tussen de 4 jongens. Bij het opdraaien van het finishveld, met nog 300m te gaan, werden de verschillen tussen de nummers 2 tot en met 5 gemaakt. Met zijn behaalde 4e plaats kan Timo terugkijken op een hele mooie afsluiting van een toch al geslaagd cross-seizoen.

De zon begon te schijnen waardoor het parcours de kans kreeg op enkele plekken wat op te drogen. Maar niet de heuvel en het olifantenpaadje, die bleven ook voor de pupillen modderig. Zij werden als laatsten weggeschoten in één categorie. Abel, Anouk en Jorg waren meteen voorin te vinden, Sofie miste de boot en liep ver naar achter. In het modderige gedeelte had Abel zijn slag geslagen en kwam als eerste het “olifantenpaadje” uit en liep onbedreigd als winnaar naar de finish. Na Abel kwam het eerste meisje, Evie de Roos, het paadje uit, op haar hielen gevolgd door Anouk. Even leek het dat Anouk met een tweede plaats genoegen moest nemen, maar door haar vechtlust passeerde zij als eerste meisje de finishlijn. Jorg liep daarachter in een groepje jongens, strijdend om plaats 3 t/m 7. In tegenstelling tot anders was er dit keer geen vlammende eindsprint. Een valpartij had Jorg teveel energie gekost om op het laatste stuk nog tegenstand te kunnen bieden. Sofie stelde na haar mindere start orde op zaken en begon aan een geweldige inhaalrace. Ze moest van ver komen maar wist toch als vijfde meisje te finishen. Met een hele berg was werd het cross-seizoen afgesloten en is Jorg bovendien blij dat hij de modder kan verruilen voor het zand in de verspringbak.

Ook in Bakel sloten een aantal AtH-ers hun cross-seizoen af bij de 30e “Hel van Bakel” waarin een flinke heuvel vaak de scherprechter is. Bij de jongens 10 t/m 12 jaar wilde Thijmen op herhaling van vorig jaar wat betekende dat hij de andere jongens voor moest blijven. Hij had een mindere start maar na de eerste bocht bij het ingaan van het bos nam hij de koppositie over. Heuvel af was Thijmen sterker dan de rest en bouwde daarmee een voorsprong op die hij ook in de tweede ronde vast kon houden. Met de finish in zicht werd er door de achtervolgers flink gesprint maar Thijmen bleef buiten bereik en wist net als vorig jaar deze wedstrijd te winnen. Voor Sanne was de afstand van 1000 meter te kort, ze moet altijd even op stoom komen maar dat weerhield haar er niet van naar een keurige tweede plaats te lopen. De jongens van 8 en 9 jaar liepen een rondje van 500 meter. Drie AtH-ers gingen hier van start waarbij Storm de pech had heel kort geleden jarig te zijn geweest waardoor hij in deze leeftijdscategorie moest starten. Maar hij bleef met zijn 14e plaats overeind in deze groep “oudere” jongens. Net als Sanne moet ook Tim even “warm” draaien en dan is een 500 meter wel erg kort, maar hij heeft zich met een 7e plaats prima verweerd. Adam kwam samen met Kuijpers de heuvel afgesprint maar kon het hoge tempo langer volhouden waardoor hij met 3 seconden verschil de derde plaats voor zich opeiste. Madelief is niet zo van de crossen maar liep in haar laatste cross van dit seizoen onbedreigd naar een keurige zesde plaats waarna ze uit kan gaan kijken naar het baanseizoen. Bij de jongens 6 en 7 jaar had Aron zijn dag niet helemaal maar wist met zijn 16e plaats toch nog tien jongens achter zich te houden. Bij de allerjongste meisjes, 0 t/m 5 jaar, gebruikte Annabel haar opgebouwde ervaring in de Limbracrossen om als 11e over de finish te komen en hield daarmee 26 meisjes achter zich.

De uitslagen uit Amsterdam vind je hier, de uitslagen van Bakel hier.