Laura in Düsseldorf

Laura in Düsseldorf

Zij die niet van crossen houden weten het; in december start het indoorseizoen. En wat kun je dus beter doen op de eerste zondag van december dan in de auto stappen op weg naar een indoorhal? Juist ja, op naar Düsseldorf dus. Op een uurtje rijden had ASC Düsseldorf een mooie, gevarieerde indoorwedstrijd voor junioren op de kalender gezet. Mike, Lara, Ian, Laura en Maebh profiteerden direct van deze eerste wedstrijd van het indoorseizoen.

Mike had een goede opwarmer met het hoogspringen (4e: 1.40 meter), want bij het verspringen kwam hij verder dan ooit: hij landde na 4 meter 50. Weliswaar met een afzetzone, maar ook bijna 40 cm verder dan ’n jaar eerder. De 800 meter was laat op de dag gepland en dat was misschien teveel van het goede. De focus was er af en dus kwam hij ondanks een goed begin niet verder dan 2.31.54. In zijn categorie betekende dit echter wel een mooie 3e plaats!

Lara had zich op een gevarieerd programma getrakteerd. Bij het eerste onderdeel, de 60 meter sprint, kreeg ze helaas wat last van haar enkel, wat haar de rest van de dag bleef achtervolgen. Haar tijd, 9.06 sec, viel dan nog mee. Dat geldt ook voor haar verste sprong in de zandbak, want ze landde na vier meter drieëntwintig. Het derde en vierde onderdeel gingen moeizamer, want de klok stopte op de 60 meter horden na 12.67 seconde en haar 800 meter duurde net iets langer dan 3 minuten.

Ian richtte zich op zijn specialiteiten: 60 meter en verspringen. Bij beide onderdelen viel hij net buiten de top 8. Ondanks dat hij een ‘urkunde’ net misliep, zette hij prima prestaties neer. De start van zijn sprint moest een paar keer opnieuw, maar dat bracht hem niet van zijn stuk: 9.16 seconde kwam er op de klokken. Bij het verspringen sprong hij 4 meter 17, één centimeter verder dan het clubrecord van Mike van vorig jaar.

Laura koos ook voor twee onderdelen. Op de sprint benadert ze de 10 seconden grens steeds dichter, met 10.14 ging het prima. Het kogelstoten bracht nog een verrassing, want wat waren die kogels toch groot… En zwaar… Uiteindelijk viel het kwartje, want hier werd met 3 kg-kogels gestoten. Met 6.09 meter ging deze eerste keer met drie kilo haar uitstekend af. Ze bezette hiermee een mooie 12e plaats.

Onze jongste deelneemster van vandaag had hetzelfde programma als haar broer: sprint en ver. Maebh begon echter (in omgekeerde volgorde) met het verspringen. Na drie goede pogingen bleek de eerste de verste te zijn geweest. Drie meter eenenzeventig was goed voor een 7e plaats en daarmee sprong ze ook haar eigen clubrecord van een seizoen eerder uit de boeken. Ook bij de sprint (50 meter voor pupillen in Duitsland) kwam er een clubrecord en urkunde. Een snelle 8.17 was de 5e tijd in de wedstrijd en meer dan 0,3 seconden sneller dan haar vorige pr.

Van de winterkou hebben we vandaag in ieder geval geen last gehad. Het indoorseizoen 2016/2017 is begonnen en wordt ongetwijfeld vervolgd. De uitslagen van de AtH’ers in Düsseldorf vind je hier.

Geef een reactie