Maebh in Gent

Maebh in Gent

Tijdens de eerste dag van het “indoorweekend van december” werden er goede prestaties neergezet door de jongste jeugd. Het decor was de Bloso topsporthal Vlaanderen in Gent waar in iedere categorie grote aantallen deelnemers waren. Grote aantallen betekent sterke tegenstand, maar in België komt daar ook de goede sfeer nog eens bij. Dit samen werd door de jongste jeugd, pupillen en D-junioren goed gebruikt om mooie prestaties neer te zetten tijdens de Buffalo medaillemeeting.

Bij de D-junioren jongens kozen Ian en Timo vandaag voor Gent boven de wedstrijd in Sittard op zondag. Het verspringen wilde voor beiden niet lukken, Timo nam zijn revanche op de 60m sprint. Hij verbeterde zijn PR en komt met zijn 9.01 wel heel dicht bij de 9 seconden grens. Aan het eind van de middag stonden er voor deze categorie series 300m op het programma. Natuurlijk wilden ook Ian en Timo deze incourante afstand proberen. Ian vertrok iets te rustig uit het startblok, en verloor tijd die je niet meer terug pakt op zo’n korte afstand. Timo ging feller weg en was dan ook sneller dan z’n clubgenoot waarmee zijn tijd van 49.28 als clubrecord de boeken ingaat.

Net als Timo moest ook Abel in een hogere leeftijdscategorie, A-pupillen, deelnemen en was hij als eerstejaars de jongste. Maar hij weerde zich goed, al was hij zelf met zijn eerste onderdeel hoog niet helemaal tevreden. Op het nieuwe onderdeel 60m horden verbeterde hij het clubrecord met meer dan een volle seconde, een uur later liet hij nog eens een snelle sprint zien op de 60m vlak. Abel vond het nog niet genoeg en stond vol spanning klaar voor 5 rondjes op de rondbaan. Hij liet zich door de snelle tweedejaars A-pupillen niet gek maken en bouwde zijn wedstrijd goed op, waarbij een snelle laatste ronde een tijd rond het clubrecord van Timo opleverde. Het duurde even voor de tijd op het uitslagenbord kwam. 3.33.55 betekende 0.31 sneller dan het oude clubrecord. Het tekent Abel zijn karakter dat hij dat niet fijn vond voor zijn clubgenoot.

Bij de meisjes wilde ook bij Maebh het verspringen vandaag niet lukken, maar op de 60m sprint was ze weer sneller dan de vorige keren waarbij ze haar eigen clubrecord naar 9.55 bracht. Op deze afstand liet ze 76 meisjes achter zich!

De B- en C-pupillen komen in België in een categorie uit: de Benjamins. Daardoor mochten Jorg en Adam vandaag samen de piste op. Maar het eerste onderdeel liet Jorg aan zich voorbij gaan, Adam greep deze kans met beide handen aan om zijn eigen clubrecord met bijna een meter te verbeteren naar 4.51. Samen met 62 andere Benjamins gingen ze naar de verspringbak. Terwijl wij dachten dat daar een vloek op rustte bewezen Adam en Jorg het tegendeel. Adam verbeterde zijn indoorprestatie waardoor Jorg niet kon achter blijven. In zijn laatste poging sprong hij met 3.39 één cm verder dan de nummer twee in de wedstrijd. Wat betekende dat hij een zilveren medaille om kreeg gehangen op het podium. Op de 60m sprint zorgde de korte beentjes van Adam dat hij weer nieuw PR binnenhaalde, zijn derde vandaag. Goed voorbeeld doet goed volgen: in de eerste van de tien series kwam Jorg als tweede in een snelle 9.56 (nieuw CR) over de finish. Op de grote terminal in de hal kon hij zelf bijhouden dat niemand meer sneller was en weer mocht hij naar het podium voor een zilveren medaille.

Bij de Benjamins meisjes liep Sofie op de 60m voor het eerst onder de 11 seconden en meteen ook heel ruim: 10.59, Anouk was met haar 10.23 sneller en verbeterde daarmee ook het CR. Bij het kogelstoten liet Sofie de kogel verder landden dan ooit eerder. Voor Anouk was het een nieuw onderdeel en was haar eerste poging ook meteen de beste en een nieuw CR. Ook Sofie had vandaag problemen met de verspringbak, Anouk wist zich 15 centimeter te verbeteren naar 3.29, haar derde clubrecord vandaag. Bovendien leverde de 3.29 een bronzen medaille op; 4 cm verder dan de nummer 4 en 5.

Eensgezind had de jeugd een “restaurant in Lokeren” voor de terugweg uitgezocht en lijkt dit een traditie te worden na een indoorwedstrijd in Gent. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie