Grietje kogelstoten in Sittard

Grietje kogelstoten in Sittard

Door de jongste jeugd werd gisteren in Gent het indoorweekend goed geopend. Vandaag was het aan de oudere junioren om het weekend in Sittard goed af te maken. Aan die opdracht werd ruimschoots voldaan.

Herintreder Jeffrey trok na zes atletiekloze jaren als eerstejaars A-junior weer spikes aan. Op de 60m kreeg hij twee kansen, in de serie en de finale, om onder de 8 seconden te lopen. Dit lukte met 8.05 net niet. Het verspringen was nog wat onwennig maar hij zette een constante reeks neer, zijn verste sprong was 4.72. De een jaar jongere Tom verbeterde bij kogel zijn outdoor-PR naar 9.87 waarmee de 10 metergrens in zicht komt. Bij ver ging hij weer over de 5 meter, zowel kogel als ver betekenen nieuwe indoorclubrecords bij de B-junioren.

Mike draaide bij de C-junioren een halve meerkamp. Zijn 60m sprint in 8.72 was een verbetering van zijn indoor-PR, ook op de 60m met horden kijkt hij met een goed gevoel terug. Na een valse start was hij de tweede keer goed weg en kon alle horden in vierpas passeren. Bij de technische onderdelen kreeg hij voor het eerst de 4 kg kogel in handen, in de verspringbak liet hij het lint naar 4 meter 35 uitrollen wat een indoorverbetering betekent. Oogst voor Mike vandaag vier PR’s waarvan drie clubrecords.

Net als Mike ging Lara voor de halve meerkamp bij de meisjes. Op de 60m sprint kwam ze dit keer niet onder de negen seconden. Haar 60m horden ging met 11.47 sec. iets sneller dan vorig indoorseizoen. Bij het verspringen bleef Lara met 3 meter 86 ver onder haar kunnen. Net als voor Mike is ook voor Lara het gewicht van de kogel met 1 kg toegenomen, wat voor haar neerkomt op 3 kg. Ze neemt met haar 7 meter 3 het verse clubrecord van Laura over. Bij de jongste junioren waren er drie PR’s voor Grietje. De 60 m sprint duurde 9 seconden en 25 hondersten. Toen er op dezelfde afstand vijf horden in de baan waren gezet liet ze de klok stilstaan op 12.23. Bij het kogelstoten waren we getuige van een flinke uithaal bij haar tweede stoot. Was haar beste outdoorprestatie 6 meter, vandaag liet ze 7 meter 55 opmeten. Een flinke PR-verbetering, wat bovendien betekent dat ook bij de D-junioren Laura haar clubrecord kwijt raakt, ditmaal aan Grietje.

Kortom, een succesvol indoorweekend voor pupillen en junioren. De uitslagen van de wedstrijd in Sittard vind je hier.

Geef een reactie