Mick start zijn 40m tijdens de AtH Trackmeeting Eindhoven

Mick start zijn 40m tijdens de AtH Trackmeeting Eindhoven

Wat een feest was het middagprogramma van onze Trackmeeting. Prima weer, veel deelnemers en dus ook veel PR’s. “Mama ik heb een PR” hoorden we vaak voorbij komen. Het feest werd voor de pupillen compleet bij de start van de sprint. Als echte kampioenen werden ze een voor een door de speaker voorgesteld aan het publiek.

U14

Slechts vier AtH-ers onder de deelnemers. Op de 80m sprint kwam Thomas dicht bij zijn PR, Aron was al eens sneller. Ook bij ver sprongen beiden al eens verder. Aron beloonde zichzelf wel met een PR op de 1000m, een verbetering van meer dan 5 seconden. Bij de meisjes was Roos sneller op de 60m dan haar beste tijd tot nu toe. Ze verbeterde haar PR met 0.39 sec. Lise deed daar nog een schepje bovenop. Ze liep 0.72 sec. harder.

Pupillen

Voor de pupillen geen meerkamp maar losse onderdelen waarbij iedereen twee keer mocht sprinten.

JU12 clubrecord balwerpen Yori

Na zijn inschrijving besloot Yori te switchen van kogel naar balwerpen. Dat bleek een goede keuze te zijn. Hij wierp de bal naar 36.28. Dat is maar liefst 6.36 verder dan het oude clubrecord van Kevin Kersten uit 2020. Voor Raven was dit een nieuw onderdeel. Ook hij kwam tot een prima prestatie. Marcus verbeterde zijn PR met bijna 8 meter! Voor Yori was er nog een PR op de 60m sprint: 0.19 sec sneller. Marcus kwam bij ver 1 cm tekort voor een beste prestatie, Raven ging er 8 cm overheen. Yori had voor de 600m gekozen, ook hier een nieuw PR voor hem: meer dan 5 seconden sneller. Raven en Dex liepen een ronde meer. In dezelfde serie nam Raven flink afstand van Dex. In de laatste ronde maakte Dex veel goed en finishte net achter zijn clubgenoot. Raven scoorde hier vandaag zijn vierde PR, weer drie seconden sneller op de 1000m.

Sophie MU12 over 4 meter bij ver

Bij de meisjes grossierde eerstejaars Sophie in podiumplaatsen. Ze won de 60m sprint en het verspringen. Op de 600m werd ze 2e. Bij ver sprong ze voor het eerst over de 4 meter grens. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag stond het er echt: 4.05. Ook op de 600m doorbrak ze een grens. Voor het eerst onder de 2 minuten: 1.58.87. Daphne koos voor de langere 1000m. Voor Daphne vandaag geen PR op de onderdelen.

Mick grootverdiener bij de jongste jeugd: clubrecord balwerpen

Bij de jongste categorieën gingen alle AtH-ers met een PR naar huis. Jamez, U10, lukte het bijna op alle onderdelen. Bij balwerpen kwam er 88 cm bij. Bij de jongens U9 was Mick de absolute grootverdiener. Hij won de 40m sprint, het verspringen en het balwerpen. Op de 600m werd hij derde. De 40m sprint won hij in een snelle 6.99, 0.50 sec sneller dan zijn PR. Bovendien bleef hij slechts 0.08 sec. boven het clubrecord. Hij trok zijn clubgenoot Kai mee, die zich met 0.08 verbeterde. Beiden sprongen ook verder in de zandbak. Kai pluste 39 cm. Mick kwam 62 cm verder neer dan zijn beste sprong tot nu toe. Ook op de 600m verbeterde Mick zijn PR met meer dan 8 seconden. Zijn vierde PR op balwerpen is tevens een verbetering van het clubrecord. Mick wierp 21 meter 60. Kevin Kersten wierp in 2018 de bal naar 18.69.

Bij de meisjes U9 haalde Selin drie PR’s. Ze werd 2e op de 600m waar ze bijna 7 seconden sneller was dan voorheen. Ook een 2e plaats bij balwerpen wat een nieuw onderdeel was voor Selin. Bij verspringen (3e) sprong ze 26 cm verder. Bij de allerjongsten won Storm de 40m sprint in een nieuw PR van 7.93. Kogel was voor Storm een nieuw onderdeel. Bij ver en op de 600m scoorde hij al eens beter.

De uitslagen vind je hier.