Jorg sprint af op zijn 800m tijdens de AtH Trackmeeting Eindhoven

Jorg sprint af op zijn 800m tijdens de AtH Trackmeeting Eindhoven

Wat in 2020 aan de Coronakeukentafel begon, groeide in een paar jaar uit tot de grootste eendagswedstrijd in Nederland, onze eigen trackmeeting. De vierde editie telde 601 inschrijvingen en 21 nationaliteiten.

Tijdens het middagprogramma was het ondanks wat wind prima weer. In de pauze na het middagprogramma trok een regenbui over Eindhoven. Daar bleef het in het avondprogramma niet bij. Er kwamen meerdere buien waardoor topprestaties uitbleven, ook de ET kreeg problemen. Tijdens het laatste looponderdeel, de 3000m, was het droog en profiteerden de lopers volop van optimale weersomstandigheden. Dat samen met de volle series zorgden voor veel PR-verbeteringen.

EK U20 limiet kogelstoten

In zijn een na laatste poging stootte Bas Nolsen van GAC Hilversum 18.21. Dat is 10 cm verder dan de limiet voor het EK U20. Bas mag in augustus afreizen naar Jeruzalem waar het EK plaatsvindt. Wij wensen Bas veel succes.

Meetingrecords

Nieuw was dit jaar een geldprijs voor het verbreken van een meetingrecord. Bij de vrouwen werden drie meetingrecords verbeterd: Kadidja N Sangare verbeterde haar eigen record op ver, Maud Visscher verbeterde dat van kogel en Martha van Ballaer van speer.

Ook bij de mannen sneuvelden er drie: 100m kwam op naam van Gilbert Hainuca, David Cairo verbeterde het verspringen. Sven Poelmann stootte het meetingrecord bij kogel uit de boeken. Zijn 19.44 was bovendien de beste dagprestatie bij de mannen. Bij de vrouwen werd die geleverd door Katrijn Vande Riviere met 9.31.10 op de 3000m.

Stan Winter U16 loopt naar 7e prestatie allertijden in Nederland

Een hele mooie prestatie kwam op naam van Stan Winter (PAC). De U16 atleet liep op de 800m naar 1.57.00. Hiermee komt hij op een 7e plaats in de allertijden ranglijst in Nederland.

AtH prestaties

Sprint

Nadat de hamstring van Jordi weer hersteld leek te zijn, kwam er een lichte hersenschudding voor in de plaats. Toch wilde hij vandaag graag starten, als ambassadeur van onze wedstrijd vond hij zelf dat hij niet kon ontbreken. Tijd was vandaag minder belangrijk. En natuurlijk ruilde ex-voetballer Jordi zijn shirt na afloop met een Namibische sprinter. Ook Martin (M40) liep weer een prima tijd gezien de weersomstandigheden. Voor Lieve (U16) zat er een klein, 0.04, PR in. Op de 200m dook Lieve 0.57 onder haar PR. Martin had de pech dat hij moest overlopen. Dit werd een heroïsche tocht. Slechts 1 andere deelnemer ging de strijd met hem en de elementen aan. Ze maakten er samen in de stortbui een sportief spektakel van.

Mila

De deelnemers aan de 800m waren aan elkaar gewaagd. 33 lopers onder de 2 minuten en 45 lopers onder de 2.05. Abel en Mike liepen in dezelfde serie. Mike volgde Abel (U18) op de voet. Abel had moeite om op de laatste 200m positie te kiezen, bij Mike was het energiepotje leeg. Abel kwam tot 2.01.18. In de serie daarna ging Jorg (U16) goed mee. Jorg heeft meestal een sterke laatste 100m. Ook vandaag. Tot grote verbazing van de koploper kwam Jorg net voor de finish voorbij. Na de finish was Jorg zelf ook verbaasd, maar dan over zijn tijd: 2.01.13. Meer dan anderhalve seconden onder zijn PR.

Sofie, U16, 3e bij het NK U18, kwam in haar serie de nummer 2 van dat kampioenschap tegen. Ook vandaag was Maud te Pas sterker. Sam (M35) maakte na jaren zijn rentree in wedstrijdverband. Natuurlijk kwam hij niet in de buurt van zijn tijd uit zijn jonge jaren. 2.18.37 is wel een verbetering van het clubrecord van Jean-Paul Weerts uit 2016. Ook Bo (U20) liep haar eerste 800m sinds jaren. Bo heeft een paar maanden geleden de loopschoenen weer aangetrokken en werkt aan een come-back. Na haar eerdere succes op de 400m lijkt de 800m voor dit moment nog net iets te lang. Sanne kwam in een latere serie dichtbij haar PR, Anouk bleef daar een aantal seconden boven.

3000m

Na de flinke regenbuien werd het perfect loopweer. De twee volle series 3000m profiteerden daar optimaal van. In zijn tweede 3000m ooit liep Kevin naar een vet PR. Liefst 38 seconden sneller en slechts 0.31 sec. boven het clubrecord.

Technische onderdelen

De weersomstandigheden hielpen ook de prestaties op de technische onderdelen niet. Sanne kwam met de discus dichtbij haar PR. Anouk lukte dat bij kogel en ver niet. Joep ging na de hele middag bij de jeugdwedstrijden geholpen te hebben van start op alle werponderdelen. Bij alle drie kwam hij in de buurt van zijn PR.

We willen alle atleten bedanken voor hun deelname. Uiteraard ook dank aan alle vrijwilligers die na de zon van de middag ’s avonds enkele flinke regenbuien over zich heen kregen. Hopelijk allemaal tot ziens bij de vijfde AtH-Trackmeeting!

De uitslagen vind je hier.