Timo op weg naar het U18-clubrecord 600m

Timo op weg naar het U18-clubrecord 600m

Het was goed toeven in de schaduw op de baan in Tilburg. Hoe anders was het aan de sprintkant waar je in de zon werd geroosterd. De sprint die plaatsvond met tegenwind, ook al was voor de wedstrijd gecommuniceerd dat de looprichting wind mee zou zijn. De eerste start was de 600m waar Abel (C), Mike (U20) en Timo (U18) elkaar in de eerste serie troffen. Ze werden in een groepje opgenomen maar ook een beetje ingesloten. Mike kwam redelijk laat uit dit groepje, na 200 m ging het wat harder waardoor het een lint werd. Timo bleef vlak achter Mike lopen. Voor beiden een PR, Mike 1.30.31 (-1.03) en Timo 1.31.80 (-3.81). Mike scherpte hiermee zijn eigen clubrecord aan. Timo verbeterde het clubrecord van Thijs van Lith uit 2017 met 2.85 sec. Na 400 meter zag Abel zijn beide clubgenoten verder van hem weglopen. Zijn 2 jaar oude PR verbeterde hij met meer dan 5 seconden naar 1.38.25. In de serie daarna gingen D-junioren Jorg en Sofie van start. Jorg sloot aan bij iemand met een iets sneller PR dan hijzelf heeft. Ze kregen gezelschap van een derde loper. Het ging iets te hard voor Jorg, die net iets boven zijn beste tijd over de finish kwam. Bij Sofie loopt het de laatste tijd niet zo lekker, ze kon geen aansluiting krijgen waardoor ze bijna de hele wedstrijd alleen liep. Ze bleef 5 seconden van haar PR verwijderd.

Nadat Jorg afgelopen vrijdag in Rotterdam voor het eerst onder de 11 seconden dook op de 80m herhaalde hij dat vandaag ondanks de tegenwind. Met zijn 10.97 was hij bovendien de snelste D-junior. Abel noteerde op de 100m zijn tweede persoonlijke record van vandaag: 13.52  (-0.17). Voor het eerst zagen we wheelster Kawtar aan het werk tijdens een wedstrijd, in de categorie IPC 54. Ondanks dat ze weinig heeft kunnen trainen liet ze klok na 100m stoppen op 20.94. Meteen daarna nam ze deel aan de 400m, niet haar afstand. Na 1.19.56 en veel aanmoedigingen van haar clubgenoten kwam ze over de finish. Beide tijden betekenen een clubrecord. Na deze race werden we in verwarring gebracht door Timo die zijn spikes aan wilde doen voor de 3000m, of was Timo in verwarring gebracht? Ook al is de 800m voor D-juniore Anouk veel te kort toch staat ze altijd gemotiveerd aan de start. Ze sloot brutaal aan bij een groepje maar dat ging net iets te hard. Knokker Anouk bleef vechten. Een nieuw PR 2.33.00 was de beloning aan de finish.

Ondanks de lege diepvries die Mike in Tilburg aantrof, wisten we op miraculeuze wijze toch een ijsco te bemachtigen. Hoe? Dat was voor Mike een raadsel. De uitslagen vind je hier.