Anouk tijdens de AtH Trackmeeting Eindhoven

Anouk tijdens de AtH Trackmeeting Eindhoven

Net als de eerste was ook de tweede editie van de AtH Trackmeeting een groot succes. Meer dan 500 deelnemers uit alle windrichtingen leverden verdeeld over een middag- en avondprogramma een sportieve strijd tegen en met elkaar. Op de looponderdelen veel volle series die door de onderlinge strijd mooie tijden opleverden en ook op de technische onderdelen zagen we mooie resultaten voorbij komen. Tijdens het middagprogramma regende het, gelukkig werd het net voor het avondprogramma droog.

100 meter

Jordi was de eerste AtH-er die ’s avonds in actie kwam. Het was een spannende eerste serie op de 100m sprint. Helaas was het signaal van het startpistool niet bij de elektronische tijdwaarneming binnengekomen. De sensor had de regen van het middagprogramma niet overleefd. Na een kort oponthoud kon er alsnog gestart worden. Dat betekende dat Jordi een herkansing kreeg, in zijn eerste poging gleed hij weg in zijn vierde pas. Weer was het een aan elkaar gewaagde serie, 11.51 zijn resultaat, iets sneller dan zijn vorige wedstrijd. Martin verbeterde zijn eigen clubrecord bij de mannen 40 naar 13.27. Nadat wheelster Kawtar vrijdagavond in Breda al 20.36 op de 100m en 1.18.49 op de 400m had genoteerd deed ze ook mee aan de eigen wedstrijd. Ze had last van de natte baan: 21.51. De drie junioren liepen allemaal een PR: Mike (U20) 12.30 (-0.10), Mohamed (U18) dook voor het eerst onder de 13 seconden, en hoe: 12.39 (-0.72). Ook Marta was 0.67 sneller dan voorheen: 14.60.

200 meter

Op de dubbele afstand was Jordi vandaag de tweede snelste. Na 23.61 seconden kon hij het vliegtuig naar zijn vakantieadres pakken. Martin kreeg een nieuw PR achter zijn naam, met 27.53 scherpt hij ook zijn clubrecord aan. Voor Kawtar was dit een nieuwe afstand; 41.11 betekent ook een clubrecord. Mike bleef iets boven zijn PR, voor Mo was dit een nieuwe afstand: 25.42.

800 meter

C-junior Abel ging goed van start, hij leek meegenomen te worden naar een mooie tijd. Na 650 meter blokkeerde Abel waardoor het tempo helemaal weg viel.

3000 meter

Hoe anders verliep het Timo (U18), hij vond aansluiting bij een groepje. Toen het groepje brak, kon hij een uitgekozen loper blijven volgen. Ook de laatste ronde bleef Timo goed doorlopen met als resultaat een keurige 9.43.31. Een PR-verbetering van maar liefst 37 seconden! Sanne kon het huzarenstukje van Timo niet nadoen. Ze verloor 55 seconden op haar tijd van vorig jaar.

Verspringen

Mike kijkt, met zijn PR van 5.92 uit naar de 6 metergrens, vanavond bleef hij daar 16 cm van verwijderd. Mo voegde vanavond een derde PR aan zijn totaal toe, na de 100 en 200m pluste hij bij ver 13 cm, 4.86. In zijn tweede poging was het ook voor Abel raak; 4.62 (+ 13 cm). In een groep eerder had ook Marta zich verbeterd van 4.16 naar 4.28, waardoor zij met 2 nieuwe beste prestaties naar huis ging.

Discuswerpen

Bij het discuswerpen was het weer raak voor Abel. De discus ging meer dan 3 meter verder dan voorheen, zijn nieuwe afstand 21.39 meter. Nadat Sanne een aantal weken geleden haar PR al verbeterde deed ze daar vanavond een schepje bovenop. Weer 71 cm verder betekent ook dat ze ook haar clubrecord scherper wegzet.

Middagprogramma junioren D

In tegenstelling tot ’s avonds moesten de D-junioren hun programma in de regen afwerken.

60/80m sprint

Ondanks de regen wisten Lieve en Christian hun PR te verbeteren. Lieve met 0.09 naar 9.36 en Christian met 0.67 naar 11.34. Sofie bleef boven haar PR.

Voor de jongens werden de startblokken verzet naar 80m. Hier was Jorg niet helemaal tevreden met zijn tijd. Ook Joep bleef boven zijn beste tijd. Niels ging voor het eerst onder de 12 sec: 11.86.

600 meter

Op de 600m lukte Niels het net niet om zijn beste tijd te verbeteren. Daar slaagde Anouk bij de meisjes wel in. Ondanks de voor Anouk korte afstand wist ze 5 seconden van haar oude tijd af te halen. Lieve en Sofie bleven in de regen beiden boven hun PR.

Verspringen

Jorg is dit seizoen op jacht naar de 5 metergrens bij ver, met zijn 4.92 is hij daar ook dichtbij. Helaas lukte het vandaag niet om over deze grens heen te gaan. Voor de wedstrijd had Anouk al het clubrecord bij de D-junioren maar ze blijft zich verbeteren. Toen ze na haar tweede poging 4.58 hoorde roepen wist ze gelijk dat ze daarmee niet alleen haar eigen clubrecord verbeterde maar ook het clubrecord bij de C-junioren verbeterde. Dat was tot vandaag in handen van Lara Willems, 4.56. Lieve kwam, zeker met dit weer, aardig in de buurt van haar beste sprong.

Kogelstoten

In zijn tweede kogelstootwedstrijd verbeterde Niels zijn PR met 52 cm, Christian haalde haar beste prestatie niet.

Discuswerpen

Wat Sofie met het lopen niet lukte, lukte wel met de discus. Ze verbeterde haar beste prestatie met 1.71 m, ook Anouk liet de discus langer door de lucht zweven, 2.13 m verder. De discus van Joep kwam bijna op zijn PR.

Na hun wedstrijd hebben Anouk, Joep, Jorg en Sofie nog een hele prestatie geleverd. Voor en tijdens het avondprogramma hebben ze de hoogspringaanloop droog gedweild, de windmeter, rondebord en -bel bediend, gezorgd dat de pylonnetjes bij de 800 en 3000m op de juiste plaats stonden, de hoogspringlat erop gelegd, juryleden van eten en drinken voorzien en na afloop nog mee opgeruimd. Als het spreekwoord klopt lijkt hiermee de toekomst van AtH verzekerd. Maar wie heeft Fanny nu eigenlijk gefilmd op de 100 meter?

De uitslagen vind je hier.