Damin en Lente op de 40m

Damin en Lente op de 40m

Terwijl de deelnemers aan het middagprogramma van de AtH Trackmeeting binnen druppelden voelden we ook enkele druppeltjes van boven komen. Maar het was nog niet verontrustend. Helaas begon het net voor aanvang te regenen en stopte het pas in de pauze tussen het middag- en avondprogramma. Ondanks de regen hebben de meeste kinderen toch genoten van de wedstrijd. Zeker voor pupillen staan er weinig wedstrijden op de kalender, waardoor we deelnemers uit heel Nederland mochten verwelkomen.

A-pupillen

Bij de jongens liepen Guus, Kevin en Thomas bijna een PR op de 60m. Kevin en Guus werden respectievelijk 2e en 3e op dit onderdeel. Op de 600m liep Thomas een seconde sneller dan zijn beste tijd, Kevin was 0.25 sec. sneller. Ook al bleef Guus boven zijn PR toch veroverde hij ook op deze afstand de 3e plaats. Zijn derde 3e plaats, bij ver, leverde Guus wel een PR op. Hij sprong 20 cm verder, Thomas overtrof dit met een verbetering van 44 cm. Voor Kevin geen PR maar wel weer een 2e plaats. Voor alle drie een nieuw PR met de kogel, Kevin + 25 cm, Thomas + 66 cm en Guus maar liefst + 1 m 82. Kevin scoorde hier zijn derde 2e plaats.

Geen podiumplaatsen op de 60m bij de meisjes waar het aantal deelnemers wel groter was dan bij de jongens. Bovendien zijn alle AtH-meisjes eerstejaars. Elise maakte haar wedstrijddebuut waardoor we geen vergelijkingsmateriaal van haar hebben. Jade en Roos hebben al eens harder gelopen. Mariam was 0.01 sneller, Isra 0.13, Victoria 1.31 en Hermela zelfs 2.14. Op de langere afstand maakte niet alleen Elise haar debuut, ook Hermela en Victoria liepen voor het eerst deze afstand. Roos en Isra waren al eens sneller. Mariam liet een nieuwe beste tijd noteren, ze verbeterde zichzelf met 3,5 sec. In de verspringbak lukte het Roos om precies dezelfde afstand te springen als vorige keer. Mariam en Victoria sprongen iets minder ver, wel verder gingen Isra + 4 cm, Hermela + 17 en Jade      + 25 cm. Voor Roos en Hermela was het vandaag de eerste kennismaking met de kogelstootring. Isra stootte de kogel al eens verder, Victoria deed er 15 cm bij.

B-pupillen

Twee podiumplaatsen voor Jimi op de 40m en kogel. In de regen haalde hij geen PR op de sprint maar de kogel liet hij wel 1 meter 28 verder neerkomen. Bij de meisjes was Nina de een na snelste op de 40m sprint, ze had daar geen PR voor nodig. Die kwamen er ook  niet op de 600m en bij ver. Bij kogel pluste ze wel 20 cm. Haar 4.34 was even ver als die van haar naaste concurrente. Nina’s tweede beste poging was 4.25, die van haar concurrente 4.24 waardoor de overwinning naar Nina ging.

C-pupillen

Op de 40m sprint haalden Kick en Bram dan wel geen PR maar Kick snelde wel naar de 2e plaats. Op de 600m lukte het Dex vandaag niet wat hem anders wel lukt: een podiumplaats. Kick haalde 11 seconden van zijn beste tijd af. Ook het verspringen sloot Kick af met een 2e plaats, met Bram op een verdienstelijke 4e plaats. Voor Bram was kogelstoten een nieuw wedstrijdonderdeel, Kick verbeterde zijn beste prestatie met 43 cm.

Aminata veroverde bij de meisjes een 2e plaats op de sprint, al moest er wel naar duizendste van een seconde gekeken worden. Aminata 7.803, haar concurrente 7.808. Haar 7.81 was niet alleen goed voor een 2e plaats maar ook een beste tijdverbetering – 0.27. Bij ver en de 600m bleef ze vandaag wat achter op haar kunnen. Met de kogel verbeterde ze zich meer dan 50 cm wat haar de 3e plaats opleverde.

Mini-pupillen

Bij de allerjongste categorie vertegenwoordigden Lente, Jamez en Damin AtH. Damin was de allerjongste vandaag, hij is volgend seizoen ook nog mini-pupil. Het zat hem vandaag niet mee. Op de sprint bleef hij iets boven zijn PR. De 600m was zwaar in de regen. Bij kogel en ver liet hij vorige wedstrijd het meetlint verder uitrollen, maar onder de tribune lag toch een leuke verrassing op hem te wachten. Jamez kwam op de sprint heel dichtbij zijn beste tijd. Zijn kogel was wat minder maar bij ver sprong hij 3 cm verder dan zijn PR.

Lente maakte bij de meisjes haar debuut. Nog maar 2 weken bij de club en dan toch gewoon meedoen. Startend vanuit een startblok werd ze 2e op de 40m sprint. Daarna won ze de 600m, verspringen en het kogelstoten. Bij dat laatste onderdeel verbeterde ze het clubrecord van Sarah Verbiest met 11 cm naar 2.65. 

De uitslagen vind je hier.