Lieve tijdens haar eerste 200m

Lieve tijdens haar eerste 200m

De avondwedstrijd in Gemert was in drie delen opgeknipt en verdeeld over drie avonden. Op woensdagavond werd begonnen met de werponderdelen discus en kogel. D-junior Adam bleef in zijn laatste poging slechts 1 cm van zijn beste prestatie af. Leeftijdsgenoot Joep liet in zijn voorlaatste poging de discus bijna 3 meter verder dan voorheen neerkomen. Een nieuw PR van 20 meter 36. Sanne, C-junior verbeterde onlangs haar PR, bleef daar vandaag slechts 3 cm vanaf.

Donderdagavond togen Anouk, Jorg, Lieve (allen D) en Mike (U20) naar Gemert voor de springonderdelen hoog en ver. Bij ver waren Jorg, Mike en Anouk niet tevreden. Hoewel Anouk niet zo ver bij haar PR vandaan bleef. Lieve verbeterde zich met 2 cm naar 4.28. Daarna bij hoog ging het met Lieve helemaal niet.

Het derde deel bestond uit de looponderdelen op vrijdagavond. Na een kort uitstel vanwege een enorme hoosbui kon de sprint beginnen. Joep mocht als eerste het blok in voor de 80m. In de baan naast Joep verstapte iemand zich en viel neer op de baan. Joep was daardoor afgeleid en kwam niet aan zijn PR. Op de 100m door Martin een kleine verbetering van zijn clubrecord bij de mannen 40: 13.23. Mike en Mohamed (U18) waren aan elkaar gewaagd in een rechtstreeks duel. Timo (U18) maakte een grote sprong, verbeterde zich met 0.33, bovendien voor het eerst onder de 13: 12.99! Ook op de dubbele afstand, 200m waren Mike en Mohamed aan elkaar gewaagd. Mo raakte iets achterop maar vocht zich op de laatste meters geweldig terug. Hij kreeg het voor elkaar om precies dezelfde tijd te lopen als vorige week bij onze eigen Trackmeeting. Timo brak ook op de 200m een grens; met 25.99 kwam hij binnen 26 seconden over de streep. Bij de D-junioren was Jorg de snelste en liep hij meer dan 2,5 seconden van zijn PR af: 27.60. Voor Lieve was het een nieuw onderdeel waar ze een keurige 30.28 neerzette, Sofie finishte iets meer dan 2 seconden later. Op de 1500m konden Abel (JC), Anouk en Sanne geen potten breken. Ze bleven alle drie een stuk boven hun PR.

De uitslagen vind je hier, hier en hier.