Jorg Brabants Kampioen

Jorg Brabants Kampioen

De dag begon koud in Rijen waar de CD-jeugd deel nam aan het Brabants Kampioenschap. Joep en Tim, beiden D, beten namens AtH het spits af met de speer. Tim bleef een aantal meters onder zijn PR en kon zich daarmee niet kwalificeren voor de finale. Joep begon meteen met een PR in de eerste worp: 28.12 wat hem een voorlopige tweede plaats opleverde en drie extra pogingen in de finale. Hier maakte eerstejaars Joep goed gebruik van. Hij verbeterde zijn beste prestatie nog twee keer. Uiteindelijk zilver voor Joep met een nieuw PR en clubrecord: 29 meter 11. Ondertussen was Sanne (C) aan de andere kant van het veld begonnen met discuswerpen. Ook Sanne kreeg drie extra pogingen in de finale en liet daarin ook een nieuw PR en clubrecord opmeten: 17.72.

6 series 60 meter sprint voor de D-meisjes waarin Sofie zich als tijdsnelste wist te plaatsen voor de halve finales. Dat was ook geen probleem voor Jorg op de series 80m bij de D-jongens. Vanaf de sprint kom hij meteen door naar de verspringbak.  Tijdens de eerste drie pogingen kwam Jorg tot 4.49 waardoor hij als derde de finale inging en aan de 3 extra pogingen begon. In zijn eerste finalepoging zette Jorg weer een stuk voor de balk af en liet 4.69 opmeten. Hiermee nam hij de leiding over. Ook zijn vijfde poging was een stuk voor de balk. Bij de laatste poging werd op tussenstandvolgorde gesprongen. Nummer 8 begon en dan teruglopend, wat betekende dat Jorg als leider als laatste mocht. Twee jongens verbeterden zich tot 4.61 en 4.68. Jorg was dus al zeker van de winst maar heeft ook als doel de 5 meter te passeren. Alles op alles zetten in de aanloop dan maar, er volgde een hele keurige technische sprong maar…. Jorg had net een beetje plasticine geraakt waardoor de sprong ongeldig was. Op aanvraag wilde de jury hem voor Jorg wel meten met het antwoord: “dit willen jullie niet weten….. 5.15”. Toch nam een stralende Jorg afscheid van de verspringbak.

Ondertussen waren Sofie en Anouk voorbij gekomen tijdens hun 2,5 ronden: 1000 meter. Er ontstond al direct een kopgroepje van drie meisjes waarin Anouk zich bevond. Dit groepje opende zeer snel in 35 seconden, Anouk liep op een controlerende tweede plaats. Toen het tempo zakte nam Weerstra uit Tilburg het tempo over waarop Anouk mee doorschoof. Op de laatste 100 meter was Weerstra te sterk voor Anouk en ook van den Hurk uit Deurne kwam net voor de finish Anouk nog voorbij. Een kleine PR-verbetering en een bronzen medaille voor Anouk. Daarachter had Sofie het al vrij snel in het begin moeilijk. Buiten het kopgroepje liepen de andere meisjes allemaal uit elkaar en apart hun wedstrijd. Na een korte pauze stond Anouk op de verspringaanloop. Dit was een beetje een chaotische wedstrijd. Door de grote deelnemersaantallen liep het tijdschema niet zoals het moest waardoor de finale ver tegelijk viel met de halve finales sprint. Aangezien die combinatie in de atletiek vaak gemaakt wordt, werd het een beetje een rommeltje bij ver. Na de eerste ronde vonden we Anouk op plaats 4 met 4.32. Dit bleef zo tot de eerste poging in de finaleronde. Anouk sprong 4.41 en steeg naar plek 2. In dezelfde ronde verbeterde een ander meisje zich tot 4.42 waardoor Anouk zakte naar plaats 3. De spanning steeg toen weer een ander zich verbeterde naar 4.41. Hetzelfde als Anouk maar de tweede beste poging van de concurrente was 4.33 en van Anouk 4.32. Een vierde plaats voor Anouk. Zo goed als het ging bij speer zo slecht ging het met Joep bij discus. Het lukte vandaag niet. Voor Sofie hield de sprintwedstrijd in de halve finale op, er gingen 8 meisjes door naar de finale. In de finale van de 80m bij de D-jongens zagen we wel Jorg in het startblok zitten. Zoals gewoonlijk was hij het snelste weg en liep tot 50 meter aan de leiding. Toen kwam Jorg fysieke kracht te kort en werd hij door 2 anderen net voorbij gesprint. Maar aan zijn eerdere gouden medaille van vandaag voegt hij nog wel een bronzen medaille van de sprint toe.

De uitslagen vind je hier.