Mike bij het NK Junioren 2021

Mike bij het NK Junioren 2021

Afgelopen weekend vond in Amersfoort het NK Junioren plaats. Mike en Timo mochten zich hier meten met de beste junioren van Nederland, waarvoor Mike aantrad op de 400m en 400m horden en Timo had gekozen voor de 800m. Op vrijdagavond startte Mike op de 400m horden. Doel: kwalificatie voor de finale later die avond. Hij kon goed meekomen en liep een pr met bijna 1 seconde: 1:00,84 en als ’tijdsnelste’ geplaatst voor de finale. Ondertussen zat Timo voor het eerst in de callroom bij een NK Junioren. Hij debuteerde op de 800 meter en wist op voorhand dat doorgaan naar de volgende ronde lastig zou worden. Net voor de start begon het plotseling heel hard te regenen, maar de serie werd desondanks gelopen. Dit zorgde vooral voor een nat verloop van de wedstrijd, waarin Timo als 6e in zijn serie eindigde in een naar omstandigheden prima eindtijd van 2:09,86. Hij werd hiermee 25e.

Op zaterdag was Mike opnieuw aanwezig op de atletiekbaan in Amersfoort, nu voor de 400 meter zonder horden. In het sterke deelnemersveld zou het moeilijk worden om kwalificatie voor de halve finale af te dwingen. Hij hield de sterke tegenstanders nog in het vizier, maar kwam met 54,92 duidelijk te kort voor een volgende ronde. Maar al met al toch een prima tijd voor Mike die na 3 wedstrijdrondes in nog geen 24 uur de 20e plaats pakte op de 400m. Zowel Mike en Timo konden na hun wedstrijd doorrijden naar Mol (B) waar het jeugdkamp van AtH nog volop aan de gang was.

De uitslagen vind je hier.

Joep van Casteren deed het dit weekend andersom. Na een vermoeiend jeugdkamp vertrok hij wat eerder uit de Belgische bossen op weg naar de D-spelen in Amsterdam. De D-spelen worden gezien als de onofficiële Nederlandse Kampioenschappen voor D-junioren en daar moest Joep natuurlijk bij zijn. Zijn voorbereiding op deze wedstrijd was natuurlijk verre van ideaal en dat zagen we bij zijn speerwerpwedstrijd helaas terug in de uitslagen. Met 3 worpen van 23,84, 23,88 en 18,84 bleef Joep ruim 5 meter bij zijn pr vandaan. Hij miste daardoor de finalerondes (waar wel op gehoopt werd) en eindigde als 10e bij de eerstejaars D-junioren. Het verspringen aan het eind van dit vermoeiende weekend werd dan ook overgeslagen. De uitslagen vind je hier.