Minke aan de leiding van de 800m in Helmond

Minke aan de leiding van de 800m in Helmond

Het was nat en koud tijdens de tweede Limbra-avondwedstrijd in Helmond. Bij aanvang van de wedstrijd viel het nog mee. Minke (D) liep op de 60m slechts 0.02 sec. boven haar PR van afgelopen zondag. Zowel Adam (D) als Kevin (D) bleven op de 80m allebei iets meer dan 2 tienden boven hun PR. Het begon te regenen, een flinke regenbui volgde. Dat samen met de trage startprocedure bij de sprintseries zorgde ervoor dat de tijden op de 100m er niet beter op werden. Dat gold voor Jorg en Niels (beiden C). Voor Martin in de laatste serie duurde het helemaal laaaang. Na het commando gereedmaken moest hij heel lang wachten tot er verdere actie kwam. Die kwam toen de starter zijn spullen pakte en aanwandelde, atleten verbaasd achterlatend. Op weg richting finish draaide hij om, kwam terug met de mededeling dat ze weer verder gingen. Niemand had tegen de atleten gezegd dat er niet gelopen ging worden??? Daarna duurde het nog heel lang voordat er gestart werd. Martin presteerde het toch nog om 13.00 te lopen.

Ondertussen bleef Lieve bij hoog 10 cm onder haar PR, ze sprong 1.30. Koen stootte bijna 1 meter minder dan zijn PR en Marc weet het niet. De jury noteerde 9.49 maar dat klopte niet, het was minder ver. Nadat Marc dat kenbaar maakte, weigerde het jurylid om de stoot nog een keer te meten. Marc denkt dat het tegen de 9 meter was. Alleen Joep (D) presteerde goed in de regen. Het gaat iedere wedstrijd beter, zijn speer kwam eindelijk weer in de buurt van zijn PR.

Net als bij de sprint duurde ook de startprocedure op de 800m erg lang. Tim (D) ging in de eerste serie van start op deze voor hem nieuwe afstand. Hij ging iets te hard weg, het verval kwam dan ook op de tweede 200m. Maar hij kon het beperkt houden en mede dankzij zijn doorzettingsvermogen het laatste stuk nog eens aanzetten en naar een keurige tijd lopen. Voor Minke was het de tweede 800 die ze liep. Met weinig loopervaring start ze iedere keer vrij rustig, deze keer ging ze hard weg, iets te hard zelfs. Ze moest iets inleveren maar liep wel haar PR aan diggelen. Maar liefst 9 seconden er af! Niels en Sofie liepen in dezelfde serie. Niels had iets harder mogen starten, hij had op het laatste rechte stuk nog wel heel veel over. Ook Niels liep 3,5 seconden van zijn PR af. Daarachter probeerde Sofie aan te sluiten maar het ging net iets te hard. Toch liep ook Sofie 3 seconden van haar beste tijd af. In de laatste serie ging het hard en dreigde Mike na 200 te moeten lossen. Maar Mike gaf niet toe, toonde karakter en bleef aansluiting houden. Op het laatste stuk kwam de verzuring én een nieuw PR: 2.06.02.

De laatste technische onderdelen gingen van start. In de verspringbak bleven zowel Jorg (30cm), Lieve (33cm) en Adam (37) ver van hun PR’s. Met de speer wilde het bij Koen niet lukken. Bij Marc (mannen 45) daarentegen wel. Hij wierp ruim een meter verder dan zijn oude afstand: 33.85. Daarmee stelt hij zijn eigen clubrecord scherper. Het leek of hij de jeugd meetrok. Sofie en Kevin volgden zijn voorbeeld en deden er ook ruim een meter bij. Tim overtrof ze, hij liet de speer 3 meter verder dan zijn beste poging ooit neerkomen.

De uitslagen vind je hier.