Jeroen tijdens de D-spelen

Jeroen tijdens de D-spelen

De eerste zondag van september betekent voor D-junioren in Nederland dat voor hen de grootste baanwedstrijd van het seizoen op het programma staat. Aan de nationale D-spelen nemen de beste D-junioren van Nederland deel en worden daardoor gezien als het officieuze NK voor deze categorie.

Aan de 1000m meisjes deden 54 tweedejaars meisjes mee. Bo startte in de derde, op papier de snelste, serie. Er werd volgens een watervalstart gestart waardoor de start redelijk ordentelijk verliep. Het tempo lag vanaf het begin hoog en werd gemaakt door de latere winnares Tess van Randtwijk, Bo sloot achter in de kopgroep aan. Na de eerste 200 meter werd de kopgroep uitgerekt en ontstonden er al wat gaatjes. Duidelijk was dat Bo niet met de allersnelsten mee kon en daarom besloot ze haar eigen tempo te lopen in een groepje achter de kopgroep. Dit kon ze op een 8e plaats in de wedstrijd redelijk goed volhouden tot het 700 meterpunt, maar toen moest ze een gaatje laten. Op 200 meter voor de finish werd ze nog ingehaald met als gevolg dat ze als 9e in haar serie over de finish kwam in een tijd van 3.11.83. Dit bleek ook de 9e tijd overall te zijn.

Bij de eerstejaars jongens 1000m stonden 34 deelnemers aan de start. Jeroen startte in de 2e serie en hij slaagde erin om vanaf de start in de eerste helft van zijn groep mee te komen. Jeroen was van plan om aan te haken bij andere lopers met een tempo waarmee hij zijn PR zou kunnen verbeteren. In de eerste 400 meter lukte dat aardig, maar daarna viel het groepje waarin hij liep uit elkaar. Ondanks de gaatjes die links en rechts ontstonden, kon Jeroen vanaf de 6e plaats de lopers voor hem goed in beeld houden. Met het ingaan van de laatste ronde leken de posities in de wedstrijd bepaald. Aan de kop van de wedstrijd bleef dat zo, maar in het middenveld vonden toch nog wat verschuivingen plaats. In de laatste 150 meter werd Jeroen nog ingehaald waardoor hij in zijn serie op een 7e plaats eindigde in 3.26.26. Deze tijd was goed voor de 18e plaats overall.

De zaterdag ervoor nam Anouk in Roosendaal deel aan het Individuele Brabants Kampioenschap Athletics Champs voor pupillen. In de meerkamp van 6 onderdelen, 40m sprint, 4 minutenloop, 40m horden, slingeren, vortex en hurkhoog haalde Anouk 440 punten wat goed was voor een vierde plaats. De wedstrijd bleef spannend tot en met het laatste onderdeel, de uiteindelijke nummers 2 en 3 in het eindklassement haalden slechts 2 punten meer dan Anouk, dat is minder dan 0,10 sec op de sprint of 5 cm bij hurkhoog. Tot en met het vijfde onderdeel stond Anouk nog op een vijfde plaats maar ze wist tijdens het afsluitende onderdeel, 4 minutenloop, de meeste meters van allemaal te maken, 1075, en steeg daardoor naar de vierde plaats. Eerder op de dag liet ze al de tweede snelste tijd op de sprint klokken.

De uitslagen vind je hier en hier.

Geef een reactie