Dirk 2e ZNK (2.00 meter)

Dirk 2e ZNK (2.00 meter)

Bij het Zuid-Nederlands kampioenschap voor senioren in Vught is Dirk Aarts opnieuw succesvol geweest. Op dezelfde hoogspringmat als waar hij 8 weken geleden 2e van Nederland werd, slechtte Dirk vandaag voor het eerst de barrière van 2 meter. Waar hij bij de nationale kampioenschappen zijn pr al met 8 cm aanscherpte, kon hij daar nog eens 2 cm aan toevoegen. Zijn sprong over 2.00 meter was bovendien goed voor een zilveren medaille op het Zuid-Nederlands kampioenschap voor senioren. Terwijl de tegenstand het al moeilijk had op de lagere hoogtes, gingen Dirk en Sven van Merode (Spado) eenvoudig door richting 1 meter 95. Met op 2.00 meter allebei één foutsprong, was Dirk de eerste die deze hoogte haalde. De 2.05 meter vergde bij Dirk veel concentratie en hij liet driemaal zien dat het zeker niet onmogelijk is, maar in de wedstrijd wist alleen Sven deze hoogte te halen waardoor de winst naar Bergen op Zoom ging. Desondanks kan Dirk terugkijken op een aantal goede sprongen, een mooi nieuw pr en sowieso een erg succesvol zomerseizoen.

Eerder op de dag liep Dirk ook al de 100 meter. Ondanks dat hij niet helemaal tevreden was over de start, kwam hij met een tijd van 11.76 seconden nog heel dicht in de buurt van zijn pr. Hij hoefde slechts 0.05 seconden toe te geven op de derde finisher en greep dus net naast de medailles. Niels  Jacobs startte, ondanks kuitproblemen in de week voorafgaand, op de 800 meter. De tussentijden in de openingsronde waren prima, maar doordat de kuitproblemen opnieuw opspeelden kon in de tweede ronde niet doorgetrokken worden. Eindtijd: 2:11,72 en een zesde plaats.

Op de accommodatie van AAC in Amsterdam vonden dit weekend de C-spelen plaats, de onofficiële Nederlandse kampioenschappen voor C-junioren. Thijs van Lith nam hier deel aan de 800 meter. Na de vakantieperiode bleek Thijs er nog niet helemaal klaar voor, in de tweede ronde verloor hij wat terrein ten opzichte van de kopgroep in zijn serie. Hij eindigde na 2:12,70 als 9e in zijn serie, oftewel een wat tegenvallende 16e plaats in het totaal. Langzaamaan kan de blik nu verlegd worden naar het winterseizoen.

De uitslagen vind je hier en hier.

Geef een reactie