Madelief hurkhoog springen

Madelief hurkhoog springen

De Gemertse atletiekclub organiseerde dit jaar voor het eerst haar C-B- A wedstrijd, een wedstrijd voor alle categorieën verdeeld over de zaterdagmiddag en –avond. Helaas was de deelname bij de oudste junioren en senioren miniem. Ook Mike trof bij de C-junioren slechts vier tegenstanders, die een meerkamp van vijf onderdelen op het programma hadden staan. Mike klokte op de 100m en 100mh nette tijden waarmee hij op beide onderdelen tweede werd. Ondanks zijn goede sprong van 4.50 bij ver verloor hij hier wat punten op de concurrentie, wat ook het geval was op Mike’s zwakste onderdeel kogel. Na vier onderdelen stond Mike vierde in het tussenklassement. De verschillen met de tweede en derde plaats waren niet groot waardoor het podium door de 1000m nog op de schop kon. Mike startte goed en liet zien dat hij uit was op een podiumplaats. Het gat met zijn directe concurrenten groeide maar het bleef spannend. Op de laatste 100m sloeg hij een allerlaatste aanval nog af. Zijn tijd was goed om een plaats te stijgen en dus voor een medaille. Bij de meisjes Junioren C had Lara slechts één concurrente. Lara won de 80m, 80mh, ver en kogel maar miste tegenstand om goede prestaties neer te zetten. Bij kogel verbeterde ze haar PR van 7.90 naar 8.13m. Op de afsluitende 600m werd tegelijk gestart met de jongens C zodat de meisjes niet alleen hoefden te lopen. Hierop was haar tegenstandster wel sneller maar dat bracht de eerste positie van Lara niet meer in gevaar.

Bij de jongens junioren D was de deelname met 16 jongens iets groter. Het eerste onderdeel 80m horden was nieuw voor Timo, Dinand had al sneller gelopen dan vandaag maar Ian verbeterde zijn PR met 0.68 naar 16.12. Meteen door naar hoog waar Timo voor het eerst over de 1.20 ging. Ook Dinand haalde deze hoogte (PR 1.21) en Ian ging (met de Schotse sprong) weer over de 1.30. Op de 80m sprint kwamen Timo en Ian in de buurt van hun PR maar verloor Dinand te veel punten. De lange vakantie heeft de prestaties van Dinand geen goed gedaan, op zijn favoriete onderdeel speer liet hij heel veel punten liggen, voor Timo en Ian blijft speer een lastig onderdeel. De meerkamp werd met ver afgesloten waarbij Ian zijn PR verbeterde naar 4.37 en Timo en Dinand niet goed uitkwamen wat hen veel centimeters kostte.

De pupillen waren tegelijkertijd aan hun Athletics Champsmeerkamp bezig, hier was de deelname groter dan bij de andere categorieën. Bij de jongens A-pupillen was Abel op de 60m de snelste van allemaal met zijn clubgenoten Cas en Eljah op een gedeelde derde plaats. Bij kogel ontliepen de drie jongens elkaar niet veel en vinden we ze net als bij vortex in de middenmoot. Cas en Eljah maakten kennis met twee nieuwe onderdelen hoog en polsver waar Abel bijna een meter verder ging dan eerder dit seizoen. Op de afsluitende 6 minutenloop stond geen maat op Abel. Ver voor iedereen uit
liep hij rondje na rondje om uiteindelijk op 1630m uit te komen. Cas, was niet blij toen hij hoorde wat meters maken inhield, begon rustig en verloor Eljah uit het oog. Toen clubgenote Sanne hem voorbij ging, liet Cas het er niet bij zitten en schroefde het tempo op waardoor Eljah weer in zicht kwam. Na 6 minuten finishten ze samen op 1290m.

Bij de A-pupillen meisjes maakte Veerle haar rentree en zagen we ook Carla weer terug. Omdat alleen Sanne en Claire dit jaar aan een AC-wedstrijd deelnamen hebben we alleen voor hen vergelijkingsmateriaal. Op de 60m sprint verraste Claire met een tweede plaats en verbeterde ze haar AC-tijd met bijna een seconde, ook Sanne was sneller dan ooit bij een Athletics Champs. Behalve haar sprint verbeterde Claire zich ook op kogel, die Marta voor het eerst over de 6 meter stootte. Ook bij Sanne ging de kogel verder dan ooit en komt de 5 meter in zicht. Ook voor Veerle komt een nieuwe grens in beeld: de 4 meter. Bij vortex verraste Claire vooral zichzelf met weer een nieuw PR, ook bij Sanne kwam er weer een meter bij. Met de springonderdelen hadden de AtH-dames meer moeite al waren hier ook weer PR’s voor Claire en Sanne. Bij de afsluitende 6 minutenloop ging Marta voortvarend van start maar moest daarvoor in het laatste gedeelte de tol betalen en zag Claire voorbij komen en beet Sanne zich vast in clubgenoot Cas. Carla liep met een stralend gezicht haar rondjes, Veerle moest verstek laten gaan door een ongelukkige aanraking met de lat bij hoog. Bij de B-pupillen jongens was Jorg met 6.20 veruit de snelste op de 40m, sprong hij met 1.00m het hoogste bij hurkhoog en won met 3 meter 80 met 35cm verschil het verspringen. Door een flitsende eindsprint maakte hij met 1050 ook de meeste meters in 4 minuten. Toch werd hij vierde in het eindklassement: twee werponderdelen in de meerkamp hielden Jorg van het podium weg. Dat podium was er vandaag wel voor Sofie bij de meisjes pupillen B. Na haar derde plaats op de sprint en hurkhoog, een tweede plaats op meters maken en ver kon haar mindere vortexworp geen roet meer in het eten gooien en kreeg ze de bronzen medaille omgehangen.

De C-pupillen Adam, Pepijn en Tim verbeterden alle drie hun PR met de M-bal waarna Adam ook de vortex nog verder liet neerkomen. Op de 40m ontliepen de AtH-ers elkaar niet veel en kwam Tim tijdens het meters maken bij Adam achterop gelopen en finishten ze allebei na 4 minuten op 960 meter. Pepijn’s tempo ging de laatste minuut omhoog en liep achterop drie jongens van de organiserende club. Bij de springonderdelen hurkhoog en ver haalden Adam, Pepijn en Tim minder punten dan op de andere onderdelen. Aron en Storm deden als mini-pupillen bij de C-pupillen mee. Voor Storm was dit de eerste atletiekwedstrijd en was Aron de “oude rot” in het vak. Aron ging hoger dan ooit bij hurkhoog, het kleine mannetje ging 65 cm de lucht in. Hij wierp de vortex 2 meter verder weg, van 5 naar 7 meter en liet de zware M-bal 30 cm verder neerkomen. Storm liet bij zijn debuut de M-bal al 3.70 ver neerkomen en hurkte ook 65 cm hoog. Bij de meisjes C-pupillen trokken Lieve en Madelief samen op en lieten hier girl-power zien: beiden kwamen op het podium. Lieve was de allerbeste op de meerkamp. Ze won de 40 sprint, maakte de meeste meters bij de 4 minutenloop, ze sprong het allerhoogste bij hurkhoog (PR-verbetering van 15cm!) en was ook de beste bij verspringen. De twee mindere werponderdelen M-bal en vortexwerpen konden geen verandering meer aanbrengen in het klassement. De bronzen medaille was voor Madelief: ze liep de derde tijd op de sprint, bij hurkhoog en ver noteerde ze ook derde plaatsen. Ook Madelief sprong 15cm hoger dan eerder dit jaar. Op de afsluitende 4 minuten liep Lieve op kop met Madelief op kleine afstand. Ze beet zich vast in Lieve en na 4 minuten werd er voor zowel Lieve als Madelief 880 meter genoteerd.

De uitslagen vind je hier.

— — —

In Papendrecht werd Anouk 9 e op de meerkamp bij de meisjes pupillen B. Haar 7.15 was de zesde tijde op de 40m, 1.02 bij hoog was goed voor een 5 e plaats. Helaas voor Anouk bevatte de meerkamp ook kogel waardoor ze zakte naar een 9 e plaats. Op het lange looponderdeel, 1000m, had Anouk meer succes, ze liep naar een 2 e plaats en verbeterde haar PR naar 3.40.35.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie