Jordi en Usain Bolt

Jordi en Usain Bolt

Het baanseizoen zit er bijna op. Toch zetten enkelen nog mooie prestaties neer.

Lommel (B) 11 september

Omdat zijn dochters opgehaald moesten worden van het jeugdkamp in Mol besloot Martin mee te doen aan een wedstrijd in het naburige Lommel. Op zowel de 100 als 200 bleef hij 0.4 sec boven zijn PR’s.

Wageningen, 16 september

Ook hier ging Martin na een lang seizoen van start op de 100 en 200m. Het ging niet zoals Martin van tevoren gepland had. Op de 200m kwam Mike (U20), ondanks het late tijdstip in het seizoen dichtbij zijn PR. Sofie (C) bleef op de 200m slechts 0.02 van haar PR verwijderd. Op de langere afstand, 1500m liep Anouk geen PR maar wel een seizoensbeste tijd.

Beide C-junioren Abel en Jorg gingen van start op de 800m. Abel greep de laatste kans om het clubrecord te verbeteren. Mede door een enkelbreuk op een ongunstig moment in het seizoen lukte dat niet. Jorg bleef slechts 0.06 sec van zijn PR.

Arnhem, 17 september

Tijdens een speciale speerwerpwedstrijd liet Tim zien dat de samenwerking met werptrainer René van de Ven zijn vruchten afwerpt. Voor het eerst vloog de speer over de 30 meter een PR-verbetering van bijna 3,5 meter.

Utrecht, 20 september

Geen echte wedstrijd maar toch. In Utrecht vonden de Bolt-Games plaats. Estafetteteams die tegen elkaar streden om de Bolt-bokaal, bovendien zou het winnende team in de finale mogen sprinten tegen Usain Bolt, die in levende lijve aanwezig was. Jordi maakte onderdeel uit van het snelste team, de 4×100 ging in een razendsnelle 41 laag. Helaas had Bolt last van zijn rug en kon daardoor niet lopen, of was hij bang om het tegen Jordi op te nemen? Ondanks dat heeft Jordi, na al een prachtig seizoen, een fantastische dag gehad. Er werden de nodige foto’s met Bolt genomen, handtekeningen gezet op zijn shirt en spikes en ook had Usain Bolt nog wat tips voor Jordi’s sprint!

Turnhout (B), 24 september

Op een koude en natte baan sloot Martin zijn seizoen af met keurige tijden op de 100 en 200m. Hij kan terugkijken op een mooi seizoen waarin hij op de 100m van 13.05 naar 12.36 ging. Op de 200m verbeterde hij zich van 27.53 naar 25.39.

Woerden, 25 september

In de speciale speerwerpwedstrijd probeerden Joep en Tim beiden een PR te werpen. Helaas lukte dat niet. Maar zowel Joep als Tim hebben dit seizoen flinke progressie gemaakt. Joep ging van 29.11 naar 37 meter en 5 centimeter. Tim verbeterde zich van 21.53 naar 30 meter en 45 centimeter.

De uitslagen vind je hier: Lommel, Wageningen, Arnhem, Turnhout en Woerden.