Groepsfoto Limbra 2021/2022

Groepsfoto Limbra 2021/2022

De laatste wedstrijd van het Limbracross-seizoen was als vanouds in Haelen. Op “ons kampterrein” van twee jaar geleden zag Henkie dat zijn winkeltje gesloten was. Ook zag hij de strijd om de laatste punten voor het eindklassement. Gelukkig was de vele regen van de laatste weken op en scheen de zon.

Het eerste AtH-startschot was voor Ruud en Mike. Ruud moest zijn derde plaats in het klassement verdedigen. Hij deed dat met verve en trakteerde de supporters nog op een flinke eindsprint. Hoe blij hij was met zijn beker bewees het filmpje wat we ’s avonds te zien kregen. Mike (JA) sloot aan bij de koploper die het tempo voor Mike net iets te hoog hield. Mike werd tweede met slechts 4 seconden achterstand. Deze tweede plaats leverde hem de overwinning op in het eindklassement. Ondanks zijn afwezigheid won Timo het klassement bij de B-junioren.

Vier ronden voor de Jongens C en Meisjes B. Na de start verliet Sanne als laatste het startterrein. Tijdens de ronden die volgden kwam ze beter in haar ritme en passeerde enkele meisjes. Resultaat: een houten medaille voor haar 4e plek die ze ook in het eindklassement inneemt. Vooraan maakte Abel de wedstrijd hard. Desondanks haakte Trommelen uit Maastricht aan. Abel verzaakte de wedstrijd af te maken waardoor er een tempoversnelling van zijn concurrent kwam. Die werd door Abel niet beantwoordt. Een tweede plaats voor Abel. Daarachter liep Niels in een soort niemandsland op een derde plaats. Niels is in alle wedstrijden voorin te vinden en werd daarvoor vandaag beloond met een podiumplaats. Het podium van het eindklassement was blauw/zwart gekleurd: Abel 1, Jorg 2 en Niels 3! Goed gedaan, jongens. Een ronde minder voor onze twee herintreders bij de C-meisjes, Anouk en Sofie. Beiden hebben te kampen gehad met “groeipijnen”. Voor Anouk de eerste wedstrijd sinds lange tijd met minimale training. Ondanks een flinke conditieachterstand deed ze mee om de prijzen. Ze kan terugkijken op een mooie rentree. Achter Anouk liep Sofie in haar derde wedstrijd op een onbedreigde vierde plaats. Beiden lijken deze vervelende periode achter zich te kunnen laten. Bij de D-jongens stond een gespannen Tim aan de start. Hij kon derde worden in het eindklassement. Even leek het te mislukken maar volhouder Tim kon zich herpakken en stoomde door naar voren. Met een keurige vierde plaats was zijn podiumplek in het klassement veilig gesteld. Kevin vocht voor wat hij waard was, moest op het eind nog iemand voorlaten. Werd zowel vandaag als in het klassement 16e. Kevin kijkt uit naar het kortere werk op de baan. Adam werkte zich tijdens de 3 ronden naar voren. Hij liet een geweldige eindsprint zien, kreeg samen met 3 anderen dezelfde tijd; 28e en 21e in het klassement. Bij de D-meisjes nam Sofie, bij afwezigheid van Lieve, diens tweede prijs van het klassement in ontvangst.

Pupillen

Twee ronden voor de A-pupillen. Bij de jongens had Aron zijn dag niet. Hij had het zwaar op het heuvelachtige parcours. Zijn resultaat van vandaag kon hij in het klassement wegstrepen, toch zakte hij van de tweede naar de vierde plaats. Ook Nina moest als eerstejaars hard werken om bij te blijven. Ze finishte als 20e en werd 18 in het klassement. De B-pupillen jongens en meisjes gingen gezamenlijk van start. Ondanks dat Dex het klassement al gewonnen had wilde hij toch vooraan meedoen. Het was stuivertje wisselen om plaats twee en drie waarbij Dex uiteindelijk makkelijk de tweede plaats opeiste en dus met twee bekers naar huis mocht. Bij de meisjes ging Sophie mee met de koploopster maar moest haar uiteindelijk laten gaan. Haar tweede plaats van vandaag leverde haar ook een tweede plaats op in het eindklassement. Sarah liep een hele goede wedstrijd waarbij ze slechts een klein stukje tekort kwam voor een podiumplaats. De houten medaille droeg ze met trots. Emme en Daphne liepen weer bij elkaar in de buurt maar vandaag waren de rollen omgedraaid en zagen we Emme voor Daphne lopen. Wilde ze afrekenen met de vervelende schoenen van Milheeze?  In het eindklassement vinden we Sarah op 7, Emme op 13 en Daphne op 14. Een ronde voor de C- en mini-pupillen. Bij de meisjes C-pupillen liep Lente kort na de start op een tweede positie en stond die niet meer af. Ook in het eindklassement een mooie tweede plaats voor Lente. Voor Noor vandaag een houten medaille voor haar 4e plaats. Door deze 4e plaats zakte ze in het klassement van de derde naar de vierde plaats. Omdat in de Limbracompetitie bij de pupillen 5 prijzen zijn mocht ze toch naar het podium. Bij de allerjongste jongens wilde Kai heel graag op het podium. Bloedserieus liep hij zijn rondje om uiteindelijk vijfde te worden in het klassement wat beloond werd met een beker. Kort na hem finishte Kenzi met daarachter de nog heel jonge Elias. Kenzi werd 7e in het totaalklassement en Elias 8e. Bij de meisjes mini-pupillen had Selin vandaag niet haar beste wedstrijd uit de reeks. Haar vijfde plaats vandaag gecombineerd met eerdere wedstrijden zorgde voor een mooie tweede plaats in het totaalklassement.

Na de traditionele groepsfoto viel Ketje in de auto als een blok in slaap. Het was hard werken vandaag voor hem, podium op, podium af. Ondertussen kijken we met een schuin oog naar het baanseizoen, waar Ketje natuurlijk weer op verschillende banen zal opduiken. De uitslagen vind je hier.