Sofie bij de cross in Milheeze

De Nederheide Commanderije Cross was dit jaar naast Limbracross ook het strijdtoneel van de Brabantse Kampioenschappen. Dat betekende voor de meeste categorieën meer en andere tegenstanders. Op het start- en finishterrein waaide een harde wind komend vanaf de waterplas. Na de korte cross kwam daar nog eens regen bij waardoor de omstandigheden voor de jeugd zwaarder werden. Zeker voor de pupillen waarvan het parcours grotendeels langs de waterplas ging.

Vanwege de te lopen afstand koos A-junior Mike om bij de mannen korte cross mee te doen. Met de indoor-400m van gisteren nog in de benen maar “de Monster” uit zijn shirt, leek het aanvangstempo voor Mike niet zo hoog. Gaandeweg de wedstrijd veranderde dat gevoel, Mike finishte na 3120 meter op een zesde plaats. Door aanwijzingen van een jurylid kwam Ruud tijdens de wedstrijd aan de verkeerde kant van het hek te lopen. Dat betekende extra meters voor Ruud. Zowel Mike als Ruud moeten de laatste Limbrawedstrijd aan de bak om hun podiumplaats in het eindklassement vast te houden of te klimmen.

Bij de C-junioren leek Abel geen last te hebben van zijn NK-debuut gisteren. Al vrij snel nam hij de leiding en bouwde zijn voorsprong uit naar 17 seconden. De tegenstand voor Jorg kwam vandaag uit Veldhoven en Nijmegen. Jorg gaf de strijd om het podium niet op maar beiden waren vandaag sterker, een vierde plaats voor Jorg. Niels was ook weer voorin het veld te vinden en liep een prima wedstrijd. Hij kwam als zevende ruim voor zijn achtervolger over de finish. In het totaalklassement zijn plaats 1 en 2 zeker voor Abel en Jorg. Omdat er 4 wedstrijden tellen kan Niels, die er 3 gelopen heeft, nog klimmen naar een 3e plaats. Dat zou een blauw-zwart podium betekenen.

Bij de C-meisjes lijkt Sofie weer “terug” te zijn. Met nog 1 ronde te gaan liep ze op plaats 3 op geringe afstand gevolgd door een groep meisjes. Op het juiste moment plaatste Sofie een tussensprint waarmee het groepje gelost was. Een keurige prestatie van Sofie. Bij de D-jongens was de tegenstand beduidend sterker dan in eerdere Limbrawedstrijden. De eerste 6 kwamen van niet-Limbra clubs. Tim deed zijn best om vooraan aansluiting te krijgen. Ook tijdens de wedstrijd bleef hij hard werken wat leidde tot een negende plaats. Kevin, al uitkijkend naar de sprintafstand in het baanseizoen, liep gestaag door en finishte als 20e (12e van Brabant). Adam verliet als laatste het startveld, plaatste een inhaalrace in het bos. Hij passeerde veel jongens om als 27e te eindigen, 17e van Brabant. Kevin en Adam gaan in het eindklassement bij de beste 15 jongens eindigen, Tim heeft uitzicht op een podiumplaats. Ook bij de meisjes D was het podium voor deelneemsters van buiten de Limbraregio. Daarachter leek Lieve zich neer te leggen bij een vijfde plaats. Toch kwam ze in de tweede ronde goed terug en kwam nog dicht bij de vierde loopster. Minke probeerde na haar prima debuut, in Helmond twee weken geleden, bij Lieve te blijven. Helaas had Minke het vandaag moelijker dan 2 weken geleden, ze finishte als 16e. Het eindklassement bij de meisjes is al bekend.

Tijdens de pupillenwedstrijd was het weer bar en boos. Bij de jongens A-pupillen had Aron het vandaag zwaar. Hij miste de boot bij de start, het werd moeilijk om bij de koplopers te komen. Als 12e passeerde hij de finish. In het totaalklassement komen bij de pupillen de eerste vijf op het podium. Hier komt Aron bij maar hij zal ongetwijfeld zijn 2e plaats gaan verdedigen. Julius liep zijn tweede Limbracross waarin hij beter liep dan bij zijn debuut. Als 29e (16e Brabander) passeerde hij de finish. Bij de meisjes moest Nina meisjes voor laten waar ze in eerdere wedstrijden voor liep. Ook haar clubgenote Roos ging haar halverwege voorbij en kwam als 19e over de eindstreep waarmee ze 12e Brabantse was. Nina kwam kort daarna als 23e  en 15e. Nina moet volgende keer haar 20e positie in het klassement (van de 78 meisjes) vast kunnen houden.

Dex liet bij de jongens B te veel liggen bij de start. Ook al schoot de starter vaak wel erg onverwachts zonder ook maar te waarschuwen of een startcommando te geven. Hierdoor liep hij een beetje achter de feiten aan maar maakte in de laatste middenronde nog veel goed. Vandaag geen podiumplaats voor Dex maar de overwinning van het Limbraklassement kan hem niet meer ontgaan.

Bij de meisjes B-pupillen werd er hard gestart door twee meisjes waaronder Sophie. Zij aan zij liepen ze het kleine rondje om daarna samen het bos in te gaan. In het bos moest Sophie haar concurrente laten gaan. Ze werd vandaag 2e, ook in het Limbraklassement gaat Sophie 2e worden. Daarachter liepen Daphne en Emme. Helaas viel Emme in het kleine rondje waardoor ze ver achter kwam te liggen. Het pleit voor Emme dat ze toch doorliep en de wedstrijd volbracht. Daarvoor liep Daphne voor meisjes waar ze in een eerdere wedstrijd achter liep. Lente had bij de C-pupillen tegenstandsters uit andere regio’s die er met de prijzen vandaar gingen. Lente had een slechte start en moest gelijk in de achtervolging. Ze kwam nog heel dicht bij de derde plaats. In het tussenklassement neemt ze de eerste plaats in maar die is nog niet zeker. De jongste van vandaag, Kai had het zwaar in de regen en wind. In de laatste wedstrijd zal het spannend worden of hij een prijs krijgt voor zijn klassement.

De laatste wedstrijd is op zondag 6 maart in Haelen waar ook de traditionele groepsfoto weer gemaakt zal worden. De uitslag vind je hier.