Abel tussen de 'grotere' jongens op het NK Indoor Junioren

Abel tussen de 'grotere' jongens op het NK Indoor Junioren

Er zijn van die wedstrijden, daar moet je gewoon bij zijn. Bij de junioren is dit zonder twijfel het Nederlands Kampioenschap U20/U18. Afgelopen weekend was de indoorhal Omnisport in Apeldoorn het toneel van het beste wat de junioren-atletiek in Nederland te bieden heeft. Tussen de verschillende topprestaties door, verschenen ook twee blauwe AtH-shirtjes op de 200m-baan.

Allereerst was het de beurt aan Mike op de 400m bij de Jongens U20. Voor Mike was het zijn 4e keer op een NK Junioren. De zenuwen leken dus redelijk onder controle, maar een makkelijke wedstrijd werd het zeker niet. Los van de snelle tegenstanders, moest Mike in zijn serie van start vanuit baan 1. Mike ondervond aan den lijve waarom dit indoor zo’n moeilijke baan is, want bij het invoegpunt na één ronde werd hij ingesloten door twee van zijn tegenstanders. Het begin van de tweede ronde ging dus op de rem en met verzuurde benen maak je dat natuurlijk niet meer goed in de slotronde. Hij bleef strijdbaar, kon de twee jongens direct voor hem niet meer achterhalen maar het leverde hem wel een indoor-pr van ruim een halve seconde (55.32) en een 20e plek op.

Abel, die de dag nog als 14-jarige was begonnen, stond aan de start bij de 1500m Jongens U18. Als C-junior debuteerde hij op het NK tussen de oudere B-junioren, wat hem vooraf erg zenuwachtig maakte. Na de hele dag wachten konden de zenuwen niet meer worden bedwongen, gelukkig was dit nadat het startschot had geklonken niet meer te merken. Abel startte verstandig achteraan in de groep en liep daardoor precies het tempo van zijn pr. Abel liep alert, maar de versnelling van de oudere jongens in de serie, twee rondes voor het eind, kon niet worden gevolgd. Logisch, maar Abel liep zijn derde 1500m ooit keurig uit in een tijd van 4:35,89 een kleine twee seconden boven zijn outdoor-pr. Bij zijn debuut liep Abel direct naar een 15e plaats bij de Jongens U18, dus die ervaring smaakt ongetwijfeld naar het lopen van meer NK’s de komende jaren!

De uitslagen vind je hier.