Sofia Vlakwatercross Venray 2019

Sofia Vlakwatercross Venray 2019

Ondanks de regenval was er geen tot weinig modder op het parcours van de Vlakwatercross in Venray. Bij de op een na laatste cross van het Limbraseizoen werd er nog flink om punten voor het algemeen klassement gestreden. Bij de start van de mannen korte cross en B-junioren werd het droog en konden Attila, Daan, Niels, Ruud en Mike aan hun 2 grote ronden, 4020 meter, beginnen. Niels had in de eerste ronde, moeite het hoge tempo van de sterke tegenstanders te volgen. In de tweede ronde kwam hij in zijn ritme en was tevreden met zijn vijfde plaats en zijn definitieve derde plaats in het eindklassement. Zoals altijd kwam Daan tijdens de wedstrijd van achteruit opzetten en won vandaag voor het eerst van zijn naaste concurrent in het klassement. Ruud had het vandaag zeker in de eerste ronde zwaarder dan bij de eerdere crossen. Attila kreeg Ruud aan het eind van de eerste ronde in het vizier maar Ruud nam in de tweede ronde toch weer afstand. Attila werd tot zijn grote verrassing naar het podium bij de mannen 40 geroepen. Bij thuiskomst vinden we hem op een vierde plaats in de uitslag terug?

In dezelfde wedstrijd liep Mike bij de B-junioren. Ondanks dat hij nog iets te hard start, loopt hij zijn crossen beter dan in het begin van het seizoen. Vandaag wist hij zijn 5e positie in het eindklassement te verstevigen. Na deze wedstrijd begon het te regenen en werden enkele bochten modderig.

Er volgden 3100 meters voor Timo verdeeld over 2 ronden bij de C-junioren. Meteen bij de start een hoog tempo draaiend kwam hij samen met Tromp van Cifla aan de leiding. Gezamenlijk liepen ze weg van de overige jongens. 400 meter voor de finish plaatste Timo een aanval en even leek Tromp te breken maar hij klampte toch weer aan. Op het daaropvolgende slingerpad kwam Tromp weer voorbij maar Timo finishte op een verdiende tweede plaats. Timo is ook al winnaar van het eindklassement. Voor Abel stond bij de D-junioren eerst het kleine rondje en daarna nog een middenronde op het programma. Zoals bij de laatste crossen vormde zich een kopgroepje van zes jongens. Na het kleine rondje verhoogde Abel het tempo en trok de kopgroep hiermee uit elkaar. Hij kwam een aantal meters los te liggen. Op het lange pad in het bos liep Meisen van Caesar het gat dicht en ging over Abel heen. Ook van Rens van Venray kwam voorbij waardoor Abel als derde aan het slingerpad begon en als derde het podium mocht beklimmen. Hij verstevigde als eerstejaars zijn derde positie in het klassement. Voor Claire en Sanne 1 ronde van 1550 meter waarbij Claire als derde aan de bosronde begon. In deze positie kwam ze ook het bos weer uit maar Woldemesekel op de vierde plaats lopend, kwam dichterbij. Het leek er op dat het nog spannend zou worden. Op het slingerpad zette Claire aan en werd het verschil in de laatste 350 meter nog 14 seconden. Na haar podiumplaats van vorige week mocht ze nu weer het podium op en lijkt ze zeker van haar derde plaats in het klassement. Sanne heeft tijdens haar periode met ontstoken voet flink ingeboet en moest ook vandaag toestaan dat ze meisjes voor moest laten waarvan ze in eerdere crossen won.

Voor de A-pupillen waren 3 kleine rondjes (1500m) en voor de BC en mini-pupillen 2 kleine rondjes (1000m) uitgezet. Bij de jongens was Jorg vooraan te vinden na de start maar kon niet voorkomen dat hij in het tweede rondje naar de vierde plaats werd verwezen. De aanval op zijn vierde plaats in het laatste rondje kon hij afslaan waardoor zijn verzameling houten medailles weer uitgebreid werd en Henkie bijna aan het werk kan! Zijn zes vierde plaatsen hebben er wel mede aan bijgedragen dat de derde positie in het eindklassement hem niet meer kan ontgaan. Daarachter liep Adam een hele goede wedstrijd. Zoals altijd bouwde hij zijn wedstrijd keurig op en finishte vandaag voor jongens waar hij nog nooit van gewonnen heeft. Pepijn liep kort na de start niet zo ver achter Adam maar zakte tijdens de wedstrijd iets terug. Dat maakte hij met een lange sprint aan het eind weer goed en eindigde slechts twee plekken na zijn clubgenoot op een 16e plaats. Ook hij liet voor het eerst jongens achter zich die voor hem staan in het klassement. Bij de meisjes pupillen A waren de eerste vier loopsters te sterk voor de rest. Na een gat voerde Sofie de achtervolgsters aan waarbij clubgenote Lieve niet zo ver achter haar liep. Sofie voerde een heuse surplace uit en stond achterste voren om naar haar achtervolgsters te kijken. Het duurde daarna even voor ze weer in haar ritme kwam. Met haar vijfde plaats neemt ze de vijfde plaats in het klassement in en wordt het de laatste wedstrijd heel spannend of ze die kan behouden. Op slechts twee plaatsen na Sofie kwam Lieve als een van de snelste eerstejaars over de finish. Chiara begint steeds beter te lopen en kon vandaag aansluiten bij een aantal meisjes. Helaas viel ze over de stronken bij de afdaling op het slingerpad en ging vol onderuit. Daardoor konden haar directe concurrentes weer van haar weglopen.

Kevin ging bij de B-pupillen hard van start en moest tijdens de twee ronden wat terrein prijsgeven. Aan het eind van de tweede ronde richting finish toonde hij zijn doorzettingsvermogen en passeerde zijn voorganger nog. Een keurige zesde plaats en met een wedstrijd minder gelopen dan veel anderen, kan hij in de laatste wedstrijd nog een flinke sprong maken in het eindklassement.

Aron was bij de C-pupillen slecht gestart en moest door het struikgewas buitenom passeren. In de twee ronden werkte hij zich keurig naar een derde plaats. Een positie die hij ook in het tussenklassement inneemt maar die hij in de laatste wedstrijd misschien nog om kan zetten in een tweede plaats. Net als haar zus Chiara gaat ook Sofia beter lopen. Net als haar zus ging ook Sofia onderuit. Sofia liep bij een groepje maar ging in een modderige bocht onderuit en moest het groepje daardoor laten gaan. Mini-pupil Nina weerde zich keurig in het deelnemersveld en kwam in haar derde wedstrijd op een mooie zesde plaats over de finish.

Na afloop trakteerde Pepijn de nog aanwezige AtH-ers op Limburgse vlaai. Als de doos leeg dreigde te raken toverde hij weer een nieuwe tevoorschijn.

In Breda vond de Mastboscross plaats waaraan Anouk bij de meisjes pupillen A deelnam. Anouk nam kort na de start, op een aantal meters, een tweede positie in. Na de eerste doorkomst had de koploopster haar voorsprong op Anouk iets vergroot. Anouk kreeg het gaatje niet meer dichtgelopen. Op het podium mocht ze op het tweede treetje plaatsnemen.

De uitslagen van Venray vind je hier, de uitslag van Breda hier.