Joël start in Dortmund

Joël start in Dortmund

Het was druk tijdens de indoorwedstrijd in de Helmut Körnighalle in Dortmund. Het grote aantal deelnemers zorgde dat de temperatuur in de hal hoog opliep en het programma ver uitliep.

Niels liet zich door de vertraging van de start van de 800m bij de mannen niet van de kaart brengen. Hij wachtte rustig op zijn start om zijn doel, zo dicht mogelijk bij de 2 minuten eindigen, te halen. Aan de tussentijd na 400m zag hij dat hij geen moment meer mocht verslappen en probeerde zijn tempo omhoog te gooien. De benen en de laatste 200m werden zwaar, maar zijn doel was gehaald: 2.03.27; zes seconden van zijn indoor-PR. De start van B-junior Mike op de 60m was niet zo scherp als gewoonlijk, waardoor hij zijn onlangs gelopen beste tijd niet verbeterde. Dat deed hij wel met zijn 3 weken oude PR op de 200m. Tariq en Timo begonnen de wedstrijd bij de C-junioren met ver. Voor Tariq was het zijn eerste indoorwedstrijd waarin hij een grote vooruitgang liet zien t.o.v. het baanseizoen. Bijna een halve meter sprong hij verder dan buiten: 4.31. Bij Timo zat het vandaag, na een kwakkelweek, niet mee. Ver lukte niet, zijn start op de 60m ging niet helemaal goed waardoor zijn tijd tegenviel. Voor Tariq was dit een nieuw onderdeel. De starttijd van de 800m was een uur uitgelopen. Timo nam bij de start de koppositie maar deed dat met een te langzaam tempo. Tussentijden wezen op een niet zo snelle eindtijd. Toen de versnelling in de laatste 200m kwam kon Timo niet mee, maar zint op revanche over een paar weken. Bij de D-junioren hadden Abel en Cas niet hetzelfde programma. Abel begon met ver waarbij hij 10 cm onder zijn PR bleef, maar nu hij D-junior is, wordt er vanaf de balk i.p.v. afzetvak gemeten. Grootste pluspunt was dat hij geen last meer heeft van zijn eerder deze week verrekte spiertje. De daaropvolgende 800m leverde dat bewijs. Meteen na het startschot ging hij soeverein aan de leiding. Tussentijden wezen op een tijd beneden de 2.30. Maar Abel was blij met de winst en liet het tempo de laatste ronde zakken. Met zijn 2.31.39 verbeterde hij wel zij PR met 3 seconden. Op de 60m kreeg hij gezelschap van Cas. Abel verbeterde zijn PR met 0.08, Cas deed daar een schepje bovenop. Hij was 0.17 sneller dan zijn beste tijd. Bij hoog bleef Cas 5 cm onder zijn beste sprong, maar tussen de sprongen door moest hij ook nog over 6 horden. Helaas staat zijn tijd nog niet in de uitslag. Abel bleef iets boven zijn PR, maar bij diens PR-race stonden er slechts 5 horden in de baan.

Claire en Marta begonnen bij de D-meisjes gezamenlijk aan ver, waarbij Claire zich met 24 cm verbeterde. Marta sprong buiten al over de 4 meter, binnen stond haar beste sprong op 3.22, daar ging ze nu 69 cm overheen. Ook de 60m sprint leverde voor beiden een nieuwe beste tijd op. Claire 0.08 en Marta 0.13 sneller. Haar derde PR haalde Marta bij kogelstoten, wat in Duitsland door D’s met de 3 kilo kogel wordt gedaan. Marta haalde flink uit en verbeterde zich met 1 meter 74. Claire had haar zinnen op een snelle 800m gezet. De eerste ronde zag er goed uit maar na 300m viel het tempo terug. Ze finishte in de buurt van haar tijd van vorig jaar.

De A-pupillen jongens Adam, Joël, Jorg en Pepijn hadden hetzelfde programma met een uitzondering. Joël nam ook deel aan hoog. Helaas was de aanvangshoogte dusdanig dat slechts twee jongens deze haalde. De daaropvolgende 50m was nieuw voor Joël, niet voor Jorg. Die liep precies dezelfde tijd als zijn PR: 7.71 wat goed was voor de winst in zijn leeftijdscategorie. Pepijn zijn sprint ging 0.12 sneller dan voorheen, Adam kwam 0.22 tekort. Daarna werd het (uitgelopen) programma rommelig voor de jongens. Tussen de sprongen bij ver werden de 4 rondjes van de 800m gelopen. Net als bij de sprint lukte het Jorg om zijn PR te evenaren: 4.15 was zijn beste sprong, ook deze prestatie was goed voor de winst. Joël sprong bij een eerdere indoor In Heusden 3.09, vandaag ging hij 33 cm verder. Adam sprong vlakbij zijn PR, Pepijn ging na een aanloop van 800 meter daar 4 cm overheen. Op de 800m meldde Jorg zich met het verspringzand nog in zijn spikes vooraan en bepaalde mede het tempo. Na een versnelling moest hij zijn concurrent laten gaan maar kreeg toch een Ehrenurkunde voor zijn tweede plaats. In de serie daarna sloot Joël goed aan bij de koplopers maar kon het tempo niet blijven volgen tijdens zijn debuut op deze afstand. Adam en Pepijn kwamen in dezelfde serie op de baan. Adam was sneller gestart maar Pepijn ging in de achtervolging en ging voorbij. Daarna bleef hij hangen totdat hij na 600m Henkie hoorde roepen. Hij liep het gat van 20 meter van zijn voorganger dicht, zakte niet terug maar bleef hard doorlopen. Een tijdverbetering van meer dan tien seconden en net boven de 3 minuten wat hem een tweede plaats opleverde. Adam zag zijn clubgenoot bij hem weglopen en finishte slechts 0.09 boven zijn PR.

Bij de A-pupillen meisjes grossierde Sofie vandaag in PR’s. Op de sprint was er een kleine verbetering. Bij ver sprong ze buiten al 3.58 maar indoor verbeterde ze haar beste prestatie met 10 cm: 3.35. Na de start van de 800m vloog Sofie er vol in en nam de kop. Het ging veel te hard waardoor ze vanaf de kant werd bijgestuurd. In de laatste ronde kwam haar wilskracht naar boven en ging haar tempo weer omhoog. De 2.58.24 is een verbetering van haar beste tijd met 5,5 seconden.

Bij de eerstejaars A-pupillen was voor Chiara en Sofia (C-pupil) alles nieuw. Na een aantal crossen te hebben gelopen was dit de eerste kennismaking met baan- en indooratletiek. Beiden zetten een richtprestatie neer op de sprint en bij ver, die volgende keer verbeterd kan gaan worden. Ook op de 800m, die ze het zwaarste vonden, staat een tijd. In een hele gemakkelijke loopstijl kregen ze allebei een groot applaus vanaf de tribune.

Na de wedstrijd werd de omzet van een plaatselijk restaurant omhoog gestuwd, waar de meeste borden leeg achterbleven……….

De uitslagen vind je hier.