Mike over de 107 cm hoge horden.

Mike over de 107 cm hoge horden.

Na het debacle van de tweede competitiewedstrijd draaide het mannenteam weer een goede wedstrijd. Net als in de eerste wedstrijd was het resultaat een derde plaats, slechts 63 punten achter het team van Caesar wat tweede werd.

Bij aankomst stonden de 1 meter 7 hoge horden al klaar. Zoals gewoonlijk mocht Mike daar overheen. Hij was sneller dan in de 1e competitiewedstrijd. De eerste punten waren binnen. Kevin wilde naast de 5000m ook graag een 800 lopen. In de tweede serie kwam hij op kop en kreeg slechts een achtervolger mee. Terwijl Kevin het tempo goed doortrok moest zijn achtervolger passen. Kevin liep naar een nieuw PR: -0.47 sec. sneller. Abel startte in de serie daarna. Er vormde zich een kopgroep van vijf waarin Abel goed meeliep. Bij de versnelling in de tweede ronde viel het groepje uiteen, o.a. Abel moest een gaatje laten. Toch zette hij goed door en kwam nog vlakbij de vierde loper. Weer een prima tijd: net boven de 2 minuten. Iets daarna was het tijd voor de snelle mannen op de 100m. Een niet helemaal fitte Martin, gisteren nog 6e op het NK masters, liep desondanks naar een keurige tijd. Ook Jordi was nog niet helemaal wedstrijdfit. Sinds de 1e competitiewedstrijd in Gemert alleen maar met herstellen van een blessure bezig geweest. Hopelijk bleef alles heel. Dat gebeurde, in een voor de omstandigheden acceptabele tijd, maar niet voor Jordi zelf.

Bij het kogelstoten kwam Daan dichtbij zijn PR: 10.43m. De twee volgende onderdelen waren voor Mike: 400 en ver. In de snelste 400m-serie ging Mike goed mee. Hij bleef slechts zes honderdsten boven zijn PR wat goed was voor een 2e plaats. Daarna door naar ver waar hij ruim over de 6 meter sprong. Zijn 6.18 was de winnende sprong. Mike zijn taak zat er op, hij had zijn punten binnen. Na de 800 kreeg Kevin nog 12,5 ronden voorgeschoteld. Hij bleef een aantal ronden bij een groepje. De laatste 1000m ging zijn tempo omhoog en liep hij weg uit de groep. Martin en Jordi gingen samen naar de start van de 200m. Ook hier weer prima tijden zowel voor Martin als Jordi. De 23.23 van Jordi was goed voor een tweede plaats. Daan maakte zijn debuut bij kogelslingeren. Zonder ook maar ooit een slingerkogel vast te hebben gehad, wierp hij met behulp van youtube-filmpjes naar 20.85. Hiermee verdwijnt het clubrecord van Stefan Benders uit de boeken. Stefan kwam in 2016 tot 20.58. Tegelijkertijd sprong Abel bij hoog naar een nieuw PR, + 5 cm.

Met alleen nog de afsluitende 4x400m was al duidelijk dat een top 3 klassering zeker was. Jordi was startloper. Hem werd op het hart gedrukt dat hij niks moest forceren. “Komt goed”, dat kwam het: 55 seconden. Jordi wisselde met Abel die met zijn lange passen afstand nam van de rest: 53 seconden. Abel wisselde met Kevin die werd gepasseerd. Maar zijn concurrent ging in het begin te snel waardoor Kevin op het laatst nog erg dichtbij kwam: 56 seconden Kevin wisselde met Martin die zijn eerste 400m ooit liep. Hij maakte een prima debuut: 58 seconden. Eindtijd 3.43.01. Dat was ruim 3 seconden harder dan het clubrecord van Jeffrey van Eijck, Dirk Aarts, Tom Willems en Niels Jacobs. Meteen werd er gerekend en al vooruit gekeken naar volgend jaar. Maar eerst komt er nog een Limburgse vlaai richting het mannenteam omdat ze een weddenschap gewonnen hebben.

De uitslag vind je hier.