Jamez in actie tijdens de 40m sprint (archieffoto).

Jamez in actie tijdens de 40m sprint (archieffoto).

Het was heel erg warm bij de baanwedstrijd in Dongen. Om 10.00 uur werd al begonnen met de technische onderdelen van de meerkamp voor pupillen. De oudere categorieën startten met de looponderdelen, maar de ET haperde. Een gebroken kabel kon ter plekke niet vervangen worden. Er werd overgegaan op handtijden. Martin en Mike, beiden ingeschreven op de 100 en 200m zagen hierdoor af van deelname.

U12: blauw/zwart podium bij meisjes

Bij het kogelstoten verbeterde Daphne haar PR met 62 cm, voor Sarah kwam er zelfs 77 cm bij. Merel en Sophie bleven onder hun PR, toch won Merel het kogelstoten. In de laatste poging verbeterde Daphne haar PR bij ver met 13 cm. Dit onderdeel werd gewonnen door Sophie. De handgeklokte tijden van Merel, Sarah en Sophie lagen in de buurt van hun PR. Daphne was al eens sneller. Deze tijden worden niet opgenomen in onze statistieken maar telden uiteraard wel voor de meerkamp. Op de 60m sprint werd Sophie 1, Merel 2 en Sarah 3. Ondanks het warme weer kwamen Daphne, Sarah en Sophie in de buurt van hun PR op de 1000m. Sophie won de 1000m, gevolgd door Sarah en Merel. Daphne haalde een keurige 5e plaats. Daphne werd 8e in het meerkampklassement. Het podium was blauw/zwart gekleurd. Sophie op 1, Merel 2 en Sarah 3.

Raven op podium bij jongens

Raven begon zijn meerkamp met een indrukwekkende PR-verbetering bij het kogelstoten. Van 3 meter 44 naar 6 meter 61! Het tweede PR kwam op het volgende onderdeel: + 8 cm bij ver. De handgeklokte tijden op de 60 en 1000m zijn iets sneller dan zijn elektronische PR’s. Nadat alle vier de onderdelen waren opgeteld mocht Raven op het tweede treetje van het podium plaatsnemen.

Pupillen U10: clubrecord voor Jamez

Kwam Lente in de laatste poging vlakbij haar PR in de verspringbak, Jamez sprong er in zijn eerste poging 8 cm overheen. Met de vortex kwam er voor Lente 19 cm bij. Jamez zijn oude PR was 7.56. Vandaag wierp hij 18.23! Bijna 11 meter verder. De 18.23 is ook meteen een nieuw clubrecord. Dat stond met 17.58 sinds 2018 op naam van Adam Kovacs-Borbas. Op de sprint liep ook Jamez rond zijn PR. Lente was op de 40 en 1000m al eens sneller geweest. Jamez moest de 1000m overslaan. Door de problemen met de ET was het tijdschema opgeschoven. Jamez had nog een belangrijke afspraak staan.

Pupillen U9: Elias en Storm op podium

Elias en Storm, beiden U8, deden in de categorie U9 mee. Elias begon met een nieuw PR. Hij wierp de vortex 24 cm verder dan voorheen. In de verspringbak sprong Storm 28 cm en Elias 35 cm verder dan hun oude PR. Elias was een stuk sneller op de sprint. Allebei hadden ze zeven en acht seconden minder lang nodig om de 600m te lopen. Storm won de meerkamp met Elias op een keurige derde plek.

Avondwedstrijd Reusel, Joep weer een PR

Afgelopen vrijdag nam Joep, U16 deel aan een avondwedstrijd in Reusel. Hij wierp de speer weer naar een behoorlijke afstand. Natuurlijk verliet Joep de baan niet zonder een PR. Ditmaal gebeurde het bij ver. Joep verbeterde zich met 45 cm!

De uitslagen vind je hier en hier.