Het U16-meisjesteam werd 5e in de landelijke D-finale in Amsterdam.

Het U16-meisjesteam werd 5e in de landelijke D-finale in Amsterdam.

Na drie wedstrijden in de voorrondes van de competitiewedstrijden hadden de meisjes U16 genoeg punten gehaald om deel te mogen nemen aan de landelijke D-finale. Als 12e geplaatst begonnen ze aan deze finalewedstrijd in Amsterdam. Het team bestond uit Anouk, Lieve en Sofie U16 en Elise, Lise en Roos U14.

Individuele podiumplaatsen

De dag werd begonnen met de 4x80m waarop Sofie, Roos, Lise en Elise een degelijke tijd liepen. Daarna wierp Lise met de discus een nieuw PR + 80cm. Succes was er voor Lieve op hoog. Ze sprong voor het eerst over de 1.45 en verbeterde hiermee haar eigen clubrecord met 5 cm. Anouk had minder geluk, zij werd tijdens het verspringen gestoken door een wesp. Toch ging Anouk door en sprong 4.68m. Daarvoor sprong ze drie keer! 4.51. Zowel Anouk als Lieve werden derde op hun onderdeel. Ook een podiumplaats voor Sofie die 2e werd op de 800m. Na een lang en succesvol seizoen liep ze nog 2.23.63. Lieve maakte haar wedstrijddebuut op deze afstand, Roos had het zwaar en bleef ver boven haar PR. De 800m leverde wel veel punten op.

Elise haalde met de discus niet de afstand van Lise waardoor de punten van Lise tellen. Na deze onderdelen stonden de meisjes in de tussenstand op een keurige vijfde plaats. Anouk die de 300m horden wel een keer wilde proberen, liep 55.14; Lieve 52.09. Zij heeft al eens harder gelopen. Bij het verspringen sprong Elise drie keer verder dan haar oude PR. De verste sprong betekent + 9 cm. Anouk liet de kogel na 8.56 landen, niet zo heel ver van haar beste prestatie. Het laatste onderdeel, 150m leverde voor Lise, Roos en Sofie geen PR op, hoewel Lise heel dichtbij kwam.

De vijfde plaats uit de tussenstand hadden de meisjes tijdens de wedstrijd vast weten te houden. Een mooi resultaat, zeker als je als 12e aan de wedstrijd begint.

Laatste Athletics Champs Venlo

In Venlo vond de laatste Athletics Champs van dit seizoen voor pupillen plaats. Lotte, Merel, Raven en Sarah werden derde in hun poule. Elias, Jamez, Kai, Lente, Selin en Storm eindigden als tweede in hun poule.