Abel in de kuil tijdens het NK Cross 2023

Op een prachtig maar zwaar parcours in Hellendoorn vond het NK cross plaats. Het parcours: na de start een rondje door de paardenbak van de plaatselijke manege. Daarna het bos in via een lang stijgend pad naar een kort recht pad. Via een lang afdalend pad weer richting start/finishterrein voor de doorkomst of finish. Er waren vijf ronden uitgezet waarbij de lopers in de grootste ronde kennis maakten met de befaamde en beruchte kuil: 30 meter diep door los zand naar beneden en weer omhoog. Gelukkig scheen de zon maar er stond ook een koude wind.

Sofie naar 8e plek

Sofie, meisjes U16, 2605m verdeeld over 4 ronden startte nog voor het officiële NK: het NK geldt pas vanaf de U18 categorieën. Vrij snel na de start waren de podiumplaatsen al verdeeld. Daarachter liep Sofie op plaats vijf. Sofie kon niet mee met het groepje wat zich gevormd had. Ze had haar dag niet vandaag. Ze wilde graag top 5 lopen, het werd een 8e plek. Na een pauze volgde het officiële NK.

Veel en zware meters voor Abel

Abel, jongens U18 kreeg 6145 meter, alle vijf de ronden, voorgeschoteld. Dus vier keer het lange stijgende pad en als toetje “de Kuil”. Niet te hard starten was het advies: “het is een zwaar en voor jou een lang parcours”. Na het startrondje liep Abel op plaats 26. In de volgende ronden kwam hij naar voren en liep op een 20e plaats bij het ingaan van de laatste ronde. Toen begon de afstand te tellen voor Abel. Hij zakte terug naar plaats 25. Abel’s eerste reactie na de wedstrijd: “Wat een zware k*tronden”. Een schrale troost voor Abel het baanseizoen komt in zicht, waarin hij mooie tijden op de 800 en 1500m kan gaan lopen.

Afwachtend lopen Mike

Voor Mike bij de mannen korte cross de paardenbakronde en een grote ronde, 2735 meter. Normaal bij de start vliegt Mike erin, vandaag was hij te gelaten en afwachtend. Als een van de laatsten verliet hij het startveld. Er zat geen pit in. Dat veranderde in de bosronde niet wat resulteerde in een 46e plaats.

Volgend jaar is het NK cross dichter bij huis. Hopelijk zien we dan meer deelnemers uit onze regio. Die waren vandaag op slechts 1 hand te tellen. De uitslagen vind je hier.