Groepsfoto Limbra 2022/2023

De laatste cross van het seizoen en van de Limbracompetitie was op het terrein van strandbad Nederheide in Milheeze. GAC Gemert organiseerde deze tiende uit de rij. Er waren enkele spannende wedstrijden op het vlakke parcours die nog voor wijzigingen in het eindklassement konden zorgen.

Mike wint sprintcross

Mike verkoos de pilot van de sprintcross, 2500m, boven de korte cross. Jammer dat er slechts 5 deelnemers waren. Dat lijkt de nekslag voor de pilot te zijn en blijven we dus zitten met een korte cross waarvan de afstand meer dan 4,5 km is. Staat tegenover dat het hoofdonderdeel, mannen lange cross slechts een paar deelnemers meer had. Mike nam resoluut de leiding en liep meer dan 30 seconden weg bij de rest. Deze sprintcross telt niet mee voor het klassement waar we Mike bij de korte cross op een vierde plaats vinden.

Vier overwinningen U18 en U16

De eerste van de vier jeugd-overwinningen ging naar Abel (U18). Zonder enige tegenstand draaide Abel de twee grote ronden, 4600m, af. Het werd weer een makkelijke overwinning, ook het eindklassement schreef hij met de maximale score op zijn naam. De tweede overwinning was voor Sanne (U18). In de eerste ronde liep ze kort achter de koploopster. Tijdens de grote ronde nam Sanne de leiding en liep steeds verder uit. Na 3100 meter had ze een voorsprong van 26 seconden. In het eindklassement bleef Sanne op de tweede plaats. In dezelfde wedstrijd haalde Jorg (U16) de vierde AtH-overwinning binnen. Ditmaal met een andere tactiek dan in eerdere wedstrijden: de wedstrijd controleren op plaats 2. Na de middenronde nam hij de leiding met een korte versnelling over. Zijn achtervolger kwam weer bij. In de grote ronde nog een versnelling waarbij Jorg los kwam te liggen, waarna hij relaxed naar de finish kon lopen. In het eindklassement haalde ook Jorg de maximale score. Ook Tim probeerde een andere tactiek. Het rustiger beginnen zorgde ervoor dat hij de man met de hamer veel later tegenkwam. Commentaar van Tim na afloop: “Dit liep veel fijner”. Het leverde hem zijn vijfde houten medaille op: Henkie…..!! Adam begint steeds beter te draaien en liep beter dan de wedstrijden hiervoor. Ondanks dat kon hij niet meer stijgen in het eindklassement. Daar vinden we Tim als eerstejaars op een knappe vierde plaats. Niels, met een wedstrijd minder, op acht, Adam staat als veertiende in de lijst. De vijfde overwinning was voor Sofie (U16). Meteen na de start maakte ze al duidelijk dat ze maar voor een ding kwam: winnen. Even kreeg ze nog een achtervolgster mee maar die moest al snel het hoofd buigen. Zonder dat ze tot het uiterste hoefde te gaan bouwde ze een flinke voorsprong op. Minder makkelijk verging het Lieve. Na het kleine rondje dreigde ze het achtervolgende groepje te moeten laten gaan. Even kort aanzetten zorgde dat ze weer aan kon sluiten. In de middenronde bleek het tempo toch te hoog te liggen, een zevende plaats voor Lieve. Het was tot vandaag spannend in het klassement wat nog behoorlijk op zijn kop kon. Door het niet starten van Anouk, die zes wedstrijden gelopen had, veranderde dat compleet. Voor aanvang stond nu vast dat Sofie het klassement won met Lieve op een derde plaats. Anouk met een wedstrijd minder bezet plaats vier. Bij de jongens U14 was kort na de start al duidelijk dat Aron als achtste zou finishen. Er liep niemand in zijn buurt. Dat was wel het geval bij Thomas. Helaas kon hij niet bij het groepje blijven, Thomas werd 16e. Hij kon nog wel een lagere klassering wegstrepen, 18e in totaal. Aron vinden we 10 plaatsen hoger. Twee middenronden voor Roos (U14) waarin ze het moeilijker had dan in de voorgaande wedstrijden. Ondanks dat zagen we nog een flinke eindsprint die nog wat winst opleverde, vandaag 20 in totaal 15.

Weer sterk optreden Sophie

1630 meter voor de U12 (A-pupillen) verdeeld over twee ronden. Bij de meisjes was Sophie erop gebrand om na haar negen overwinningen ook de laatste en tiende binnen te halen. Daar veranderde de ingegipste hand niks aan. Al kort na het startschot liep ze aan de leiding maar de achtervolgster kwam bij toen ze aan het finishstuk begon. Sophie zette nog even aan en kwam weer los te liggen. Maar de concurrente gaf niet op. Toch won Sophie ook deze wedstrijd. Daarmee is ze dit jaar de enige die alle tien de Limbracrossen gewonnen heeft. Daarachter liep Sarah veruit haar beste wedstrijd van het seizoen. Ze liep naar een keurige zesde plaats en maakte in het klassement een flinke sprong naar plaats 11. Na Sarah was een heel gat daarachter voerde Merel een reeks meisjes aan die gingen finishen. Nina liep vandaag voor meisjes die in het klassement boven haar staan. Ondanks haar 14e plaats kon ze niet meer klimmen in het klassement. Imke had haar beste wedstrijd tot het laatst bewaard. Ze verraste iedereen met haar 17e plaats. Daarachter had Daphne het een stuk moeilijker: 25e. Door haar goede optreden van vandaag ging Imke (24) Daphne (25) voorbij in het klassement. Onder luide aanmoedigingen wist Anne-Sophie nog een plaats te winnen op het eind, 28 vandaag en in het klassement. Emme kwam op het laatste stuk nog heel dicht bij het meisje voor haar maar kon haar net niet meer inhalen: 32, in totaal 38.

Bij de jongens was het voor klassement niet meer zo spannend. Dex wist van tevoren dat hij derde ging worden. Maar dat betekende niet dat hij afwachtend ging lopen. Het liep anders dan in de eerdere wedstrijden. Er deed een nieuwe jongen mee die ver voor iedereen uitliep en ook won. Daarachter vocht Dex met een paar jongens om een podiumplaats. Het werd vandaag een vierde plek en een derde in het eindklassement. Dex ging niet alleen naar dit podium, hij nam zijn clubgenoot Raven mee, die vandaag zijn zevende wedstrijd liep. Door diens zesde plaats steeg hij naar een vierde plaats in het totaal. De verschillen waren klein, tussen Dex en Raven zaten slechts twee seconden.

Rick maakt het super spannend

Net als de anderen liep ook Daan (U10) vandaag beter dan eerder dit seizoen. Daan is pas een paar maanden lid waardoor hij nog niet zoveel wedstrijden gelopen heeft, toch vinden we hem op plaats 16 in de eindstand. Na een paar mindere wedstrijden ging het vandaag een stuk beter met Lente. Na de eerste doorkomst leek ze even stil te vallen maar ze kon zich weer herpakken wat resulteerde in een vierde plaats. Voor haar vierde plaats in het eindklassement mocht ze naar het podium.

De Jongens U9 en U8 liepen samen maar er was onderscheid gemaakt in de startnummers. Bovendien liepen de meisjes apart waardoor de wedstrijd in deze categorieën eindelijk eens te volgen was. Voor Rick U9, een wedstrijd minder gelopen, was een podiumplaats in het eindklassement nog mogelijk. Hij moest dan wel een goede wedstrijd lopen en voor Hermans uit Helden eindigen. Onder luide aanmoedigingen lukte dat. Hij finishte als zesde met 10 seconden voorsprong op zijn concurrent. Ze hadden evenveel punten maar dan is de volgorde in de laatste wedstrijd bepalend. Wat was hij blij met zijn beker. Net als andere AtH-deelnemers liep Kai vandaag zijn beste wedstrijd, hij finishte bij de beste helft. Selin kwam als zevende over de finish waarmee ze haar zesde positie in het eindklassement met succes verdedigde. Bij de jongste jongens U8 stond al vast dat Elias derde zou worden in het klassement. Vandaag voegde hij ook nog een derde plaats toe aan zijn puntentotaal. Storm ging te hard weg. Hij liep na 1 rondje een heel stuk voor Elias. Bij de doorkomst op het veld stopte hij om daarna toch maar weer verder te lopen. Charlotte ging bij U9 voor haar achtste overwinning in deze competitie. Bij de doorkomst liep ze op een tweede plek. Bij het verlaten van het veld richting het bos maakte ze de achterstand op de koploopster al goed. Zeventien seconden was haar voorsprong op de finishlijn. De winst van vandaag en het klassement was binnen.

Onze mascotte Ketje had vandaag een zware dag. Maar liefst 20 keer mocht hij mee het podium op. Het totaal aantal keren in de Limbracompetitie bedraagt 83 keer. Hij krijgt nu even rust tot aan het baanseizoen, dan duikt Ketje weer op verschillende atletiekbanen op. De uitslagen vind je hier.