Aron finisht de Stevensloop 2023

Aron finisht de Stevensloop 2023

Een stralende zon maakte van de Stevensloop in Nijmegen een loopfeestje. De 5 km werd door een aantal AtH-ers gebruikt als overgang van het cross- naar het baanseizoen. De start was in het mooie Kronenburgerpark, natuurlijk ging de route langs de Waal om te finishen aan de voet van de Stevenskerk in het centrum.

Van de AtH-ers kwam Mike als eerste over de finish. Hij was bijna een minuut sneller dan vorig jaar: 17.21. Daarna kwam Abel, die vooraf nog twijfelde over de 10km. Abel, die zijn debuut maakte, moest Mike bij 3 km laten gaan, finishte in 17.49. Ook Tim liep voor de eerste keer mee. Hij had vooraf het doel om onder de 20 minuten te lopen. Dat deed ie: 19.48. Daarachter liep Aron, als klein manneke tussen de volwassenen. Onderweg werd hij door het publiek flink aangemoedigd. Liep hij vorig jaar als pupil al een prima tijd, vandaag ging daar nog eens 1 minuut 40 vanaf: 21.12. Bovendien zag het er heel relaxed uit. De grootste klapper maakte Adam, meer dan vier en een halve minuut sneller dan vorig jaar: 22.28.

Net als bij de jongens lieten ook de meisjes een vooruitgang zien. Sofie had het zwaar zei ze na afloop. 5 km is natuurlijk ook iets anders dan een 800m. Maar ook Sofie was meer dan 1 minuut sneller dan vorig jaar: 20.44. Sanne en Lieve liepen een aantal kilometers samen met Aron. In het tweede gedeelte ging Aron ervandoor. Sanne kwam zes seconden eerder over de finish dan Lieve die met 22.46 meer dan een halve minuut sneller was dan vorig jaar. Sanne had het gevoel dat het niet goed ging, toch ging het 2 minuten harder: 22.40.

Niels als fotograaf aanwezig namens de organisatie, zag dat iedereen een stuk vooruit is gegaan. Hij kijkt vol vertrouwen naar het komende baanseizoen. Natuurlijk sloten we zoals altijd af met een gezamenlijk etentje. Al liet Adam, nietsvermoedend, het daar niet bij. Wat zal hij goed geslapen hebben. De uitslagen vind je hier.