Lieve bij de start van de cross in Haelen

In Haelen vond op buitencentrum “De Spar” de negende Limbracross plaats. Met nog een wedstrijd te gaan begint het eindklassement vorm aan te nemen. Bij de mannen korte cross, 4600m, liep Mike wederom een goede wedstrijd. Hij was een stuk sneller dan vorig jaar, legde beslag op de 4e plaats. Voor Mike zijn de crossen een goede voorbereiding op zijn komende baanseizoen. Iets voor Mike liep Abel (JB) zijn meters. Nadat hij gisteren een snelle 800 meter liep op het NK indoor won hij vandaag met bijna 1 minuut voorsprong deze cross. Abel heeft het maximaal te behalen punten in het klassement. Vier ronden, 3400 meter voor de meisjes AB. Sanne (B) probeerde bij haar concurrente aan te sluiten. Dat tempo was te hoog voor Sanne. Met 35 seconden voorsprong op het derde meisje passeerde Sanne  als tweede de finishlijn. Die plaats bezet ze ook in het klassement. Sanne was bijna 1 minuut sneller dan vorig jaar. In dezelfde race liepen de C-jongens. Jorg liep als C-junior gisteren op het NK voor B-junioren een snelle 400m. Vandaag koos hij voor een andere aanpak dan bij de eerdere crossen. Hij liet zich niet gek maken door een veel te snelle start van een van de deelnemers. Deze start bracht zelfs een glimlach op zijn gezicht. Hij bleef bij de rest tot een ronde voor de finish de versnelling kwam. De overwinning was weer binnen. Tim probeerde aan te sluiten bij Jorg. Op karakter kon Tim lang aanklampen maar uiteindelijk ging het toch te hard. Een zware anderhalve laatste ronde leidde Tim naar de vijfde plaats. Adam ging goed vandaag. Hij bleef vandaag jongens voor waar hij eerdere wedstrijden achter liep.

Drie kleine ronden voor de C-meisjes waar Lieve zich meteen na de start vooraan meldde. Achter de koploopster was ze in gevecht om de tweede plaats. Lieve heeft altijd een verpletterend hard laatste stuk. Omdat ze bij haar concurrente bleef was al tijdens de wedstrijd duidelijk dat die tweede plaats voor Lieve zou zijn. Zo gebeurde het ook. Met een ontzettend hard laatste stuk was de tweede plaats binnen. Na vandaag staat Lieve derde in het klassement. In de laatste wedstrijd wordt het spannend in deze categorie. Sofie staat eerste en Anouk vierde maar Anouk heeft een wedstrijd minder gelopen. Zowel Sofie (finale NK indoor) als Anouk (ziek) waren vandaag afwezig en kunnen beiden het klassement nog winnen. Ook drie ronden voor de D-jongens. Aron was niet helemaal tevreden met zijn achtste plaats toch bracht die hem naar de zevende plek in het klassement. Thomas liep in de eerste ronde enkele meters achter een groepje van vier. Hij kon de paar meter niet dichtlopen. De vier namen steeds meer afstand van Thomas. In het klassement staat Thomas 16, volgende keer kan hij misschien een plaats stijgen. Een rondje minder voor Roos bij de meisjes. Roos bleef een meisje voor waar ze eerdere wedstrijden achter liep. In het klassement is ze vandaag 5 plaatsen gestegen naar plaats 15.

Bij de jongens A-pupillen hadden we een paar afmeldingen vanwege ziekte. Yori was er wel. Hij liep naar een keurige tiende plaats. Voor het klassement heeft Yori te weinig wedstrijden gelopen. Dex staat op een stevige derde plaats. Raven heeft een wedstrijd minder gelopen en kan volgende keer naar een podiumplaats lopen in het klassement. Bij de pupillen komen de eerste vijf van het klassement op het podium. Sophie heeft bij de meisjes alle crossen gewonnen en dus ook het klassement. Vandaag werd er een nieuwe tactiek geprobeerd. Niet keihard weg maar bij de rest blijven. Dat bij de rest blijven was moeilijk voor Sophie. Na 1 ronde kon ze zich niet meer inhouden. Ze nam een voorsprong en won ook deze negende cross. Merel kwam aarzelend op gang, in het tweede gedeelte kwam ze naar voren. In het klassement staat ze op een zesde plaats met een hele kleine kans om nog vijfde te worden. Voor Sarah was het weer de gebruikelijke inhaalrace. Ze passeerde veel meisjes waaronder haar clubgenote Nina die probeerde aan te pikken. Sarah werd 16e, Nina 18e. In het klassement vinden we ze terug op 12 en 15. Er staan 83 meisjes in het klassement. In de laatste lus richting finish liet Daphne een geweldige eindsprint zien. Ze schoof nog een paar plaatsjes door: 22e dat is ook haar plaats in het klassement. Imke en Anne-Sophie lopen iedere wedstrijd in elkaars buurt, vandaag was Imke verder voorin te vinden, 26 en 32. In het klassement is het verschil tussen beiden slechts 4 punten op plaats 30 en 31. Het meisje wat voor Emme liep was net iets te ver weg om nog ingehaald te kunnen worden op het laatste stuk. Emme werd 37e, 39e in het klassement. Twee iets kleinere rondjes voor de B-pupillen waar Daan vandaag voor een jongen finishte waar hij nog niet eerder voor liep. Ondanks dat Lente het vandaag zwaar had, kon ze haar vierde positie in het klassement behouden. Het wordt volgende wedstrijd wel spannend om deze plek vast te houden.

Een ronde van 900 meter voor de C- en mini-pupillen. Rick wilde vandaag een goed resultaat neerzetten voor zijn klassement. Hij sleepte er een zesde plaats uit, daarmee komt hij op een tiende plaats in het klassement. Met een goede wedstrijd volgende keer kan hij vijfde worden in het eindklassement. Dit is dus meteen een oproep aan alle supporters: “met z’n allen helpen we Rick naar het erepodium”. Selin werd vandaag 8e en valt in het klassement met een zesde plaats net buiten het podium. Bij de allerjongsten liep Elias weer naar een houten medaille, 4e. Mede daardoor wordt hij derde in het eindklassement. Storm viel bij de start, liep een hele tijd later alsnog aan. Hij keek tegen een grote achterstand aan maar zette door. Charlotte hoefde vandaag in haar zevende wedstrijd alleen maar te finishen om het eindklassement te winnen. Dat deed ze en ook nog als eerste met meer dan een halve minuut voorsprong. Met zeven overwinningen heeft Charlotte de maximale score gehaald in het klassement.

Na de prijsuitreikingen ging iedereen snel naar huis om naar de livestream van het NK-junioren te kijken. Daar zagen we Sofie (C) naar een hele mooie 5e plek in de finale van de 800m voor B-junioren lopen.