Het leek de laatste zaterdag van maart eerder de start van de herfst, dan dat het baanseizoen geopend werd. Toch was de Openingswedstrijd bij AV Atilla in Tilburg de aftrap van het zomerseizoen. Claire, Dinand, Ian, Jeroen, Maebh, Mike, Rion, Sofie en Timo lieten zich door de regen niet kisten en zijn het seizoen prima gestart. De neergezette prestaties zijn een mooi ijkpunt om de rest van het seizoen aan te werken.

Bij de D-junioren nam Mike deel aan twee incourante onderdelen. Zowel op de 150m als de 300m was Mike zeer snel uit de blokken, zijn 150m-tijd was een week eerder in de warme indoorhal in Gent iets sneller. De 300m was na het verspringen, waarover hij niet helemaal tevreden was, net iets te lang. Na 200m ging zijn frequentie omlaag en kwam hij moegestreden over de finish.

Bij de pupillen maakten enkelen hun wedstrijddebuut, en ook zij lieten zich door de aanhoudende regen niet tegenhouden. Gelukkig trakteerde de jarige Jeroen op chips in de door zijn vader geconfisqueerde tent die door de organisatie langs de baan was neergezet, waardoor de regen even vergeten werd.

Bij de oudste pupillen jongens viel Ian op door zijn snelle sprint, Rion wist de kogel 55cm verder te stoten dan een week eerder in Gent. In de categorie eerstejaars A-pupillen was Jeroen de snelste op de 600m, daarnaast verbeterde hij zijn PR’s op ver en bij kogel zelfs met 88cm. Bij Timo ging het kogelstoten niet zo als hij wilde, maar dat gaat volgende keer helemaal goed komen. Op de 600m zocht hij een plaats in de groep en liep hij in baan 2 meer meters dan de anderen. Ondanks de regen en gladde afzet landde Dinand 47cm verder in de verspringbak dan dat hij tot nog toe had gedaan.

Bij de meisjes pupillen B haalde Maebh een 2e plek op de 40m sprint en verbrak ze haar PR met 25cm bij ver. Voor Claire was er een kleine PR-verbetering op de 40m en liet ze een mooie seizoensopening op de 600m zien.

Bij de jongste pupillen meisjes was het Sofie die de meerkamp won. Ze scoorde het beste op de 600m die ze ver voor de anderen beëindigde.

Uitslagen

[table id=3 /]

 

 

 

 

Geef een reactie