Een jarenlange traditie op 2e Paasdag is de Openingswedstrijd op de atletiekbaan in Helmond. De editie van 2015 was ook de eerste officiële baanwedstrijd op de in 2014 geheel gerenoveerde accommodatie. Na de officiële opening, gingen de 11 Atletiek Helmond-deelnemers enthousiast van start met hun onderdelen. En niet zonder succes, want er werden maar liefst 27 PR’s (persoonlijke records) behaald. Onze club werd daarmee ook voorzien van 17 nieuwe of verbeterde clubrecords.

De allerjongsten (Jorg en Sofie) bleken een uitstekende 600 meter in de benen te hebben. De beide mini-pupillen liepen respectievelijk 2:44.02 en 2:35.88. Daarnaast doorbrak Sofie de 2 meter-grens bij het verspringen, iets dat ook Veerle (2.22) en Claire (2.56) deden. Claire had haar zinnen echter gezet op een andere barrière; een tijd onder de 2:20 op de 600 meter. Met 2:20.05 lukte dit net niet, maar ze liet wel zien dat dit absoluut nog gaat lukken dit seizoen.

Meest in het oog springend bij de A-pupillen was Bo. Met 3 royale PR-verbeteringen, de winst op de driekamp bij de MPA én de beste dagprestatie van alle pupillen komt ze op ijzersterke wijze uit het winterseizoen. Eerst werd haar PR bij het kogelstoten aangescherpt met zo’n 80 cm, om vervolgens helemaal solo naar 1:59.79 te lopen op de 600 meter. Met recht een super tijd! De tijd die Bo op de klokken zette, was ook iets waar Jeroen op aasde. Ook hij liep snel weg bij de rest van het veld met als doel een tijd onder de 2:00. Helaas moest Jeroen op het laatst iets teveel toegeven, maar hij liep een alsnog uitstekende 2:01.48. Bovendien haalde hij ook al PR’s op het verspringen en kogelstoten en een 3e plaats in de 3-kamp. Dinand zag zijn gewilde barrière ook dichtbij komen; bij het kogelstoten kwam hij met 5 meter 97 slechts drie centimeter tekort voor een 6-meter-stoot. Timo en Thijmen mogen tevreden zijn, want zij sleepten ook drie nieuwe PR’s in de wacht (600m, ver en kogel).

Mike zijn deelname aan deze wedstrijd resulteerde in twee verse clubrecords; bij het kogelstoten en op de 600 meter wist hij zichzelf te verbeteren. Zo stootte hij 4.97 meter in de boeken en legde hij 600 meter af in 1:55.45. Bij de senioren maakte Stefan zijn rentree bij het kogelstoten. De 7,25 kg zware kogel viel hem flink tegen, maar hij kon de kogel toch 8 meter 79 van zich wegkrijgen. Daarmee registreerde hij het eerste clubrecord van Atletiek Helmond bij de senioren. De Atletiek Helmond-delegatie kan dus tevreden terugkijken op deze succesvolle en gezellige wedstrijd. We zijn zeker na deze wedstrijd erg benieuwd wat de rest van het seizoen gaat brengen.

Geef een reactie