Op zondag 19 april deed de jeugd van Atletiek Helmond mee aan de pupillenwedstrijd uit het circuit 13 in Waalwijk. Deze wedstrijd kenmerkte zich door een korte wedstrijdduur, maar door onervaren juryleden en flinke deelname liep het chronoloog behoorlijk uit.

Maar, de zon scheen in Waalwijk letterlijk en figuurlijk: Afgelopen vrijdag was telefonisch vanuit de Atletiekunie aan onze voorzitter Rolf medegedeeld dat aansluiting van onze vereniging bij de Atletiekunie was goedgekeurd. Dus hoefde de clubkleding niet meer binnenste buiten aan, Ronald kon zijn prachtige spandoeken aan de hekwerken bevestigen en Ketje hoefde niet meer incognito langs de kant te zitten.
De wedstrijd van vandaag maakt onderdeel uit van vier wedstrijden: Rijen, Dongen en Oosterhout komen nog aan de beurt. Van de meerkamp wordt een klassement opgemaakt waarbij de beste drie wedstrijdresultaten tellen. In Waalwijk was de sprint toegevoegd aan het programma.

De jongens pupillen A mochten het spits afbijten in de startblokken voor hun 60m. Voor Merijn was het zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd. Hij was de week voorafgaand aan de wedstrijd ook nog ziek geweest, maar won zijn sprintserie. Dinand, Jeroen en Timo kwamen in dezelfde serie in actie waarvan Timo als 2e over de finish kwam en met zijn sprinttijd 7e kwam te staan in het tussenklassement. Het volgende onderdeel was het hoogspringen waar vooral Timo tegenop zag. Dankzij zijn snelheid sprong hij over de 90cm en was super tevreden. Merijn en Jeroen sprongen over de 1 meter, wat voor Jeroen een PR van 10cm betekende. Ook Dinand voegde 10cm aan zijn PR toe waardoor zijn 1.05 een clubrecord betekende. Merijn was ongelukkig terecht gekomen en had daarbij wat wondjes opgelopen. Toch ging hij samen met zijn clubgenoten naar de kogelstootring om daar hun krachten te laten zien. Dinand werd met zijn 5.63 derde op dit onderdeel. Het afsluitende onderdeel van de meerkamp was de 1000m. Merijn kon door zijn hoogspringval niet starten. Jeroen en Timo liepen in dezelfde serie. Jeroen had meteen vanaf de start een hoog tempo maar liep bijna de hele wedstrijd alleen, hij kwam als tweede over de eindstreep en noteerde een nieuw clubrecord. Timo bleef net boven de 4 minuten, maar kan er zeker een stuk onder lopen als hij niet zo veel omkijkt. Dinand was ingedeeld bij de 2e jaars A-pupillen maar liet daar wel een prima 1000m zien. Jeroen haalde van het team met een 5e plek de hoogste positie in het meerkampklassement.

Bij de meisjes A-pupillen was Bo op de 60m sneller dan vorig jaar. Haar meerkamp begon met kogelstoten waar ze in de buurt kwam van haar PR. Bij hoog ging ze 10cm hoger dan haar beste prestatie tot nu toe en door haar 6e plaats op dit onderdeel steeg ze in het tussenklassement. Ook voor haar was de 1000m het afsluitende onderdeel. Door een ongelukkige start raakte ze ingesloten en was de concurrentie al te ver vooruit om daar de strijd mee aan te gaan. Met een opvallend mooie loopstijl liep ze een goede tijd die zeker nog verbeterd gaat worden dit seizoen, door haar 1000m steeg ze naar plaats 5 in het meerkampklassement.

Bij de B-pupillen meisjes bleef Claire ondanks een matige start op de 40m slechts 0.13 sec boven haar PR, ook dat gaat er dit seizoen dus nog aan. Bij het verspringen liet Claire flink wat punten liggen voor haar meerkamp. Bij het tweede meerkamponderdeel wierp ze een nieuw PR en dan is het altijd goed, Claire. Ondanks het lange wachten liep ze daarna een zeer goede 1000m. Een PR-verbetering van maar liefst meer dan 13 seconden. Door een 6e plaats op dit onderdeel steeg ze in het klassement naar een 9e plaats.

Bij de allerjongste groep jongens liet Jorg op de 40m zien dat hij niet onder de indruk was van de oudere en grotere jongens. Hij won, onder luide aanmoedigingen, zijn serie en dook meteen onder de 8 sec. Met een tevreden lach kwam hij terug naar de groep op de tribune.

Zijn meerkamp begon met verspringen. Nog in de flow van zijn snelle sprint “vloog” hij voor het eerst over de 2 meter, een PR verbetering van 31 cm! Na het verspringen stond balwerpen op het programma waarmee Jorg nog iets meer moeite heeft maar ook dat gaat dit seizoen nog wel verder. Op de afsluitende 600m stond hij zijn mannetje: weer een PR-verbetering, iets meer dan 6 sec. sneller dan twee weken geleden. Bovendien hield hij zich goed staande tussen de oudere C-pupillen waarvan hij er nog 7 achter zich liet in het eindklassement.
Uitslagen

Geef een reactie