Raven, Sophie en Jamez sprinten in Oud-Beijerland

Raven, Sophie en Jamez sprinten in Oud-Beijerland

Ook al was het een graad of vier koeler dan in Helmond toch werd het erg warm op het kunststof in Oud-Beijerland. In de koele strook schaduw aan de lange zijde van de baan was het goed toeven. De wedstrijd kende een bijzonder programma: een springmeerkamp en sprintafstanden vanaf 40 meter voor alle categorieën.

Mannen

Op de 60m bleven zowel Jordi als Martin 0.05 boven hun PR. De blokken werden verplaatst naar de reguliere afstand 100m. Daar wachtte ons een grote verrassing. Na al eerder 11.15 te hebben gelopen met teveel meewind, liep Jordi vandaag een nieuw PR van 11.18 met toelaatbare wind. Na de finish zagen we waarop. Na wekenlang dromen over carbonplaten die overal uitverkocht waren, was het via via toch gelukt, carbonspikes nog net voor het NK van komend weekend. De start ermee viel nog wat tegen maar daar wordt komende week aan gewerkt. Voor Martin is de 13 seconden een gepasseerd station, steevast loopt hij er een heel stuk onder. De 150 meter was voor Martin een nieuwe afstand, dus sowieso een PR en een clubrecord bij de mannen 40. Hij kreeg gezelschap van Marc, die voor het eerst een sprintafstand liep. Voor Marc duurde het (nog) 50 meter te lang. Wel een clubrecord bij de mannen 45. Jordi bleef iets boven zijn PR. Dat PR verbeterde hij later wel op de 200 meter, -0.09 sec. Een mooie opsteker voor zijn NK-debuut bij de senioren komend weekend in Apeldoorn.

C-junioren

Anouk zat niet lekker in de wedstrijd bij ver. Pas in de vierde en laatste poging kon er een behoorlijke afstand gemeten worden. Het was ontzettend warm in de hoek bij de verspringbak. Drie uur later was Anouk weer in dezelfde hoek te vinden om haar debuut te maken bij het hinkstapspringen. Ze kreeg gezelschap van mede-debutante Sofie die vanuit Amsterdam (NK) nog op tijd was op deel te nemen. De meisjes maakten er een spannende wedstrijd van. Het clubrecord stond op naam van Marta Sampers, 8.49 uit 2020. In de 3e poging sprong Sofie 8.89, meteen daarna liet Anouk 8.73 opmeten en dacht dat ze het clubrecord in handen had. Ze wist niet dat Sofie net voor haar 8.89 had gesprongen. Maar toen kwam de kracht van Anouk, in de laatste poging sprong ze 8.95. Voor Anouk nog een 300m waarop ze haar PR met meer dan 2 seconden verbeterde.

Pupillen B

Raven had maar liefst 4 sprintonderdelen en de springmeerkamp op het programma staan. Hij maakte zijn debuut in de verspringbak en deed dat niet onverdienstelijk: 3.62 is een keurige afstand. Op de 40 meter liep hij zijn PR aan diggelen, hij was vandaag meer dan een halve seconde sneller. Op de 60m, sprintafstand voor A-pupillen was zijn tijd al goed genoeg om op een 9e plaats in de bestenlijst binnen te komen. Ook op de nog langere afstanden 80 en 100m zette hij keurige tijden neer. Na alle sprintafstanden kwam het afsluitende hoogspringen nog. Ook hier scherpte hij zijn paar weken oude PR aan met 3 cm.

Ook de meisjes, Daphne en Sophie begonnen hun dag met verspringen. Daphne ging in alle drie de pogingen een eind over haar PR. Haar verste poging was maar liefst 73 cm verder dan ooit eerder. Sophie sprong precies haar PR 3.65, de laatste ongeldige poging was over de 4 meter. Groot was Sophie’s teleurstelling toen haar clubgenote Merel in Culemborg haar clubrecord op de 40 meter verbeterde. Maar vandaag nam ze revanche. Sophie liep een hele snelle 40m: 6.63, 0.05 sec. sneller dan het clubrecord van Merel. Daarna was ze op de 60m ook sneller dan al haar clubgenotes ooit eerder, 9.51 is 0.40 sec. sneller dan Maebh van Dijk in 2015. Ook in de twee hogere leeftijdscategorieën komen we Sophie op deze afstand tegen in de bestenlijsten. Clubgenote Daphne was ook 0.69 sec sneller dan voorheen en noteerde haar 2 PR van vandaag. Voordat Daphne en Sofie in de blokken gingen voor de 100m liep Sophie ook nog de 80m. Ook op deze voor B-pupillen lange sprintafstanden kwamen behoorlijke tijden op de klokken. Daarna nog hoogspringen voor de meerkamp waarbij Daphne slechts 2 cm onder haar PR-hoogte bleef. Sophie ging er 3 cm overheen: 1.13, waardoor ze ook dit clubrecord in handen krijgt. Het oude record was 1.12 van Lieve Derks (2018).

Pupillen C en mini

Ook Jamez had voor het indrukwekkende sprintprogramma gekozen. Ook hij begon met een PR bij ver, hij sprong alle drie zijn pogingen verder dan zijn oude PR. Het nieuwe PR is 25 cm verder. Op de 40m lukte het niet om een bestentijd te lopen. Op de 60m komt Jamez met zijn 11.09 binnen op de tweede plaats in de bestenlijst allertijden. Op de 80 en 100m staan tijden genoteerd die in de toekomst sneller gaan, maar voor nu mooie tijden zijn. Hoog was een nieuw onderdeel waarop hij keurig presteerde.

De allerjongste vandaag was Lotte die zich op ver flink verbeterde, 17 cm in de plus. Hoogspringen was nieuw, ze ging over 68 cm. Op de 40m sprint kwam ze vlak bij haar PR.

De organisatie had een flinke bak met water neergezet waarvan de dames flink gebruik maakten. Het was dan ook verplicht opdrogen voor de terugreis naar Helmond werd aangevangen. Met voor iedereen PR’s, 29 in totaal en 7 nieuwe clubrecords was het een geslaagde atletiekdag. De uitslagen vind je hier.