Mike hinkstapspringen NK Junioren

Mike hinkstapspringen NK Junioren

Het NK U20 & U18 (AB-junioren) vond dit jaar plaats op de baan van AAC in Amsterdam. Ondanks dat drie “zekere” AtH-ers niet deel konden nemen, kwamen we toch nog drie clubgenoten tegen op de startlijsten. Jorg, Mike en Sofie samen goed voor vijf onderdelen waarvan Mike er drie voor zijn rekening nam.

Vrijdag

Mike (U20) beet onder tropische omstandigheden het spits af op vrijdagmiddag met de 400m horden. De eerste hordenpassages gingen niet goed. Vanaf horde 5 kwam Mike in zijn ritme en ging het beter. Een kleine verbetering van zijn PR en eigen clubrecord met 0.03 sec.

Zaterdag

Onder het motto: “Als je mee mag doen aan een NK, doe je mee” had Sofie zich ingeschreven voor de 400m. En ze was door de screening gekomen. Als eerstejaars C-juniore mag ze na dit jaar nog 3 jaar meedoen in de categorie U18. Sofie liep naar een nieuw PR van 1.06.86, een verbetering van bijna 2 seconden. Bovendien verbeterde ze het clubrecord van Bo Spoor uit 2017 met 0.42 sec.

Kort daarna ging Mike van start op dezelfde afstand. 1 ronde zonder horden ditmaal. Eindelijk liep Mike onder de 54 seconden: 53.83 een halve seconde van zijn PR. Ook hij verbeterde het clubrecord, in zijn categorie was dat van Dirk Aarts uit 2017. De verbetering was 0.10 sec.

Zondag

Op de laatste dag van het NK was het in Amsterdam beduidend koeler dan de eerdere dagen. Net als Sofie maakte ook Jorg als eerstejaars C-junior zijn debuut om ervaring op te doen. Jorg ging van start op de 200m. De 3 tot 4 jaar oudere jongens waren fysiek wel enkele maatjes groter dan Jorg. Jorg greep deze gelegenheid aan om zijn PR met bijna 2 tienden scherper te stellen tot 25.89.

’s Middags werd het warmer en dook Mike weer op. Onder prima weersomstandigheden kon Mike met zijn allerlaatste onderdeel, HSS, zijn junioren NK’s afsluiten. In een prima reeks sprongen was zijn tweede poging de beste: 12.13. Ook op dit onderdeel een nieuw PR en een aanscherping van zijn eigen clubrecord met 16 cm. Mike eindigde met zijn 12.13 op een keurige vijfde plaats.

Op alle vijf de onderdelen werden de PR’s verbeterd, vier ervan waren ook een nieuw clubrecord. Jorg en Sofie nemen een tas met ervaring mee voor de komende jaren. De uitslagen vind je hier.