Minke en Elise wisselen in de CD-competitie

Minke en Elise wisselen in de CD-competitie

Op de zonovergoten atletiekbaan in Someren vond de derde competitiewedstrijd voor CD-junioren plaats. Ondanks dat de C-teams voor meer dan de helft uit D-junioren bestonden, weerden ze zich kranig.

Jongens

Het jongensteam opende de dag met een snelste seizoenstijd op de 4x100m. Twee centimeter kwam de kogel van Tim verder dan bij zijn beste poging ooit met de 4kg. Op de 800m troffen Jorg en Tim elkaar in de snelste serie. Voor Tim ging die serie te hard waardoor het voor hem moeilijk werd om een mooie tijd te lopen. Jorg kon vooraan goed mee, noteerde weer een keurige 2.15. Ondertussen ging de discus van Joep richting zijn PR. Bij ver zette Kevin een mooie reeks sprongen neer die alle vier in de buurt van zijn PR kwamen. Ook al is het in de afstand nog niet te zien, de sprongen van Jorg bij ver zagen er technisch weer beter uit dan in de vorige wedstrijden. Jorg kon meteen door naar de 300m horden. Niels vergezelde hem. Omdat Jorg in baan 6 liep en precies bij een horde de struiken uitstaken, hebben we die voor zijn race een stukje terug gesnoeid. Gelukkig werd dat met een PR beloond – 0.59 sec. Niels was bijna vier en een halve seconde sneller dan vorig seizoen. Na een korte pauze voor de jongens werd hun programma weer hervat. Op de 100m bleef Niels boven zijn PR. Voor eerstejaars D-junior Kevin is 100m nog een lange sprint, toch bood hij de oudere jongens prima tegenstand. Joep mocht voor het jongensteam de dag afsluiten met hoog. Hij evenaarde zijn PR. Alle prestaties opgeteld behaalden de jongens vandaag een keurige vierde plaats. Ondanks dat de broertjes Kovacs-Borbas geen deel uit konden maken van het team, Abel gebroken enkel en Adam gebroken teen, waren ze wel aanwezig als jurylid.

Meisjes

De eerste punten werden binnen gehaald door Anouk met de kogel. Net als het jongensteam noteerden ook de meisjes hun beste seizoenstijd op de estafette 4x80m. Ze bleven bovendien niet zo heel ver van het clubrecord verwijderd. Hoog ging bij Lieve niet als ze gehoopt had. Elise bleef bij ver iets van haar beste sprong verwijderd. Anouk en Minke liepen op de 800m in de snelste serie. Het veld viel meteen uit elkaar. Anouk liep het gat met haar voorgangster van den Hurk uit Deurne dicht, daarachter liep Minke. Na 400m schoof Anouk door naar plaats 2. Minke liep het gat dicht wat met Kirsten uit Deurne was ontstaan. Samen kwamen ze dichterbij Anouk. Toen die het zwaar begon te krijgen passeerden ze Anouk en werd het een spannende finish. Minke haalde weer vier en een halve seconde van haar beste tijd af. Ook al bleef Anouk daar nog wat af, toch was haar manier van lopen weer beter dan de vorige wedstrijden en hopen we dat de weg terug ingezet is. Dat was er niet bij ver voor Anouk. 300 meter met horden was nieuw voor Minke, in de uitslag vinden we haar als D-meisje keurig bij de beste helft. Sofie kwam dichtbij haar beste tijd en vinden we terug op de tweede plaats. Voor speer parkeerde Sofie haar ijsco tegen de stoel maar of de vorm na afloop nog dezelfde was? Lieve maakte haar debuut op de sprintafstand 80m. Ze deed dat niet onverdienstelijk. Elise had al eens harder gelopen. Ook de meisjes vinden we terug op een vierde plaats.

De uitslagen vind je hier.