Joep eindigt een sterke meerkamp in Gemert

Joep eindigt een sterke meerkamp in Gemert

Dat was een vereiste om deel te nemen aan de meerkamp in Gemert, 6 tot 10 onderdelen verdeeld over twee dagen. Niet alleen de diversiteit in onderdelen maar ook het weer was van alle markten thuis. Zaterdag kwam de zonnebrand uit de tas. Zondag was een paraplu een heel belangrijk attribuut. De wedstrijd werd zelfs even stil gelegd.

Dag 1

Voor Mike (U20) tien onderdelen verdeeld over twee dagen. Na een aardige 100m en een tegenvaller bij ver trok Mike de stekker uit zijn meerkamp.

Jorg (U16) draaide een hele goede eerste dag. De 100m leverde meteen een PR op: 12.93. Jorg liep al eens 12.86 met ontoelaatbare rugwind. Daarna ging de discus bijna 3 meter verder. Ook al was de speer zwaarder dan vorig toch kwam hij een heel stuk verder neer. Tegen hoog zag Jorg enorm op, achteraf viel hem dat reuze mee. Ook hier een plus; 9 cm. Vier PR’s uit vier onderdelen. Ook Sofie (eveneens U16) begon haar zevenkamp met een PR op de 80mH – 0.13 sec. Bij ver ging ze weer over  de 4 meter. Speer bleef wat achter, maar na twee afgekeurde pogingen moest ze wel op safe een geldige poging neerzetten. Het laatste onderdeel vandaag leverde nog een PR op de 150 meter op: -0.06 sec.

Joep (U14) liet zich door zijn wat mindere prestaties op de 80m en bij ver niet uit het veld slaan. Op zijn favoriete onderdeel speer wierp hij voor het eerst over de 30 meter; 31.66. Een aanscherping van zijn eigen clubrecord met 2 meter 55. Voor Lieve (U14) was er een debuut op de 60mH. Hoog ging niet zoals ze zelf wilde, met de speer kwam ze in de buurt van haar PR.

Dag 2

Voor Jorg stonden de horden klaar op de baan, 100h wat had hij dat graag overgeslagen. Hij heeft nu wel een richttijd voor een volgende meerkamp. Bij ver haalde hij een seizoensbeste prestatie en gaat weer richting 5 meter. Een debuut met de 4 kg kogel bij het kogelstoten, die hij bijna net zo ver liet neerkomen als de 3 kg kogel. Op de afsluitende 1000 meter was Jorg de snelste van allemaal. Ook hier verbeterde hij zijn beste prestatie met vier seconden. Ook op dag 2 kan Jorg tevreden terug kijken. Sofie zette haar goede reeks op zondag door. Bij hoog pluste ze 2 cm. Kogel was met een zwaarder gewicht dan vorig jaar maar moet verder kunnen. Op de afsluitende 600 meter liep ze in haar serie solo naar 1.47.32, bijna 3 seconden sneller dan haar beste tijd tot nu toe. Ondanks de regen verbeterde Sofie ook verschillende PR’s.

Op de tweede dag liet Joep maar liefst 5 PR’s optekenen. De 80H ging 0.30 sneller, bij hoog kwam er 5 cm bij. De kogel landde 54 cm verder. Een grote klapper maakte Joep op de 1000m van 3.36.92 naar 3.21.90, 15 seconden sneller en de snelste in zijn leeftijdscategorie. Ook zijn puntentotaal op de 7-kamp was een verbetering met 413 punten. Lieve moest het met minder PR’s doen dit weekend. Bij ver bleef ze heel ver van haar beste sprong, kogel kwam wel in de buurt. Het lange looponderdeel bracht een PR van bijna een seconde.

T-meeting

Op maandag was Jordi bij de T-meeting in Tilburg toegelaten op de 200m. In de regen en flinke tegenwind kwam hij tot 23.30. Helaas klopt de tegenwind van -1.1 niet, er was een knopje vergeten om te zetten waardoor iedereen dezelfde windmeting kreeg. Bij de auto voor de terugweg kreeg Jordi de schrik van zijn leven toen hij bijna werd getrakteerd op een duurloop naar huis.

De uitslagen vind je hier (Gemert) en hier (Tilburg).