Bo op weg naar een nieuw pr op de 400m.

Bo op weg naar een nieuw pr op de 400m.

Het was bijzonder warm bij de 3e competitiewedstrijd voor U20/U18 in Helmond.

Sprintonderdelen

Op de 100 meter bleef Marta ver boven boven haar PR. Lieve dook er onder: 13.96. Na jaren gestopt te zijn geweest en pas 2 maanden training wilde Bo wel een 400m proberen. Eerder liep ze er al een in de stromende regen, vandaag was het heel ander weer. Het ging vandaag bijna 3,5 seconden harder 1.03.23. Lieve had het vandaag moeilijker, ze bleef twee seconden boven haar PR. Beiden gaan van start op de 400m tijdens het NK junioren over twee weken. Op de 100m met horden was Sofie iets sneller dan haar PR van twee weken geleden. Met 18.72 scherpt ze haar eigen clubrecord met 0.17 sec. aan.

Mila

Sofie mocht de hitte in voor de 800m. Iedereen liet de koploopster gaan, Sofie sloot aan in derde positie. Na 550m ging Sofie de tweede loopster voorbij en moest het gat met de koploopster dichtlopen. Dat lukte, ze won in 2.19.30; 0.36 sec van haar buiten-PR en eigen clubrecord. De race was bovendien een prima test voor het NK over twee weken waar Sofie van start gaat op de 400 en 800m. Het was erg warm voor de 1500m waarop Sanne het zwaar had. Ook Sanne gaat van start op het NK. Ze gaat daar de dubbele afstand, 3000m lopen, die laat op de avond op het tijdschema staat.

Estafette

Voor het eerst in de nog jonge geschiedenis van de club werd in deze leeftijdscategorie een 4x100m estafette gelopen. Het viertal: Sofie, Lieve, Bo en Anouk zette het eerste clubrecord neer: 53.59.

Springonderdelen

Marta miste haar aanvangshoogte bij het hoogspringen. Het was een behoorlijke domper voor Marta die zo graag het clubrecord had willen verbeteren. Bij verspringen liet ze wel een keurig resultaat opmeten. Anouk kwam met haar verkeerde (chocolade-) been op de afzetbalk. Desondanks sprong ze toch 4.69m. Een verdere sprong was net ongeldig.

Werponderdelen

Met de kogel zette Anouk een keurige reeks neer waarvan 8.27 de verste was. Sanne maakte haar debuut bij het kogelslingeren. Na eerst een ongeldige poging was de tweede worp wel geldig en het verste: 10.09. Natuurlijk een PR en een clubrecord én ze vond het wel grappig om een keer te doen. Bij haar tweede werponderdeel, discus was Sanne iets minder tevreden.

Stand

In de poule eindigden de meisjes op een achtste plaats van 17 deelnemende teams. Landelijk zijn ze na drie wedstrijden op een keurige 47e plaats (116 deelnemende teams) geëindigd. Keurig, zeker gezien de leeftijd van de teamleden. Ze kunnen als team nog jaren aan deze wedstrijd meedoen. Naast de meisjes heeft ook Karin vandaag als jurylid een flinke prestatie geleverd. Jureren bij vier groepen verspringen in de volle zon, Karin bedankt!

De uitslagen vind je hier.