Abel loopt een nieuw pr op de snelle baan in Oordegem (B).

Abel loopt een nieuw pr op de snelle baan in Oordegem (B).

Op zaterdag vond in het Belgische Oordegem de Memorial Leon Buyle plaats. Zoals altijd met veel deelnemers dus aan elkaar gewaagde series. Ondersteund door hele geluidsgolven van aanmoedigingen die met de lopers meegaan rondom de baan. Abel, Jorg en Mike maakten dankbaar gebruik van deze omstandigheden.

Mike kwam als eerste in de baan voor een 400m. Weer liep Mike naar een nieuw PR: 52.19 (-0.34). Bovendien heeft hij meteen weer een nieuw doel. In de serie daarna was ook Jorg weer sneller: 53.26 (-0.16). Jorg (U16) staat in de Nederlandse ranglijst op een 21e plaats bij de U18 en derde in zijn eigen leeftijdscategorie. Abel had voor de dubbele afstand gekozen. In een volle serie met bijna allemaal hetzelfde PR deed de haas prima werk. Abel begon te afwachtend, kon daardoor geen goede plek opeisen in het drukke deelnemersveld. In de tweede ronde, die harder ging dan de eerste ronde, stelde hij orde op zaken. Hij was “een beetje tevreden” met zijn tijd, hij voelt dat hij harder kan.

Oud-Beijerland

Honderd kilometer noordelijker namen Martin en Daphne deel aan de sprintwedstrijden in Oud-Beijerland. Helaas was er veel tegenwind die de tijden geen goed deed. Wat op de 60 en 100m niet lukte, lukte Martin wel op de 150m mee: een PR mee naar huis nemen: 18.60. Daphne nam bij de U12 deel aan de 60m en 100m. Ze liep meer dan anderhalve seconde sneller op de 100m dan in dezelfde vorige wedstrijd vorig jaar.

Weert

Afgelopen dinsdag startte Martin, Mannen 40, in Weert op de 100 en 200m. Op de 100m liep Martin voor het eerst onder de 12 seconden: 11.99. Helaas gaf de windmeter + 2.4 aan. Met wel toegestane wind verbeterde hij daarna zijn PR op de 200m naar 25.36.

De uitslagen vind je hier en hier.