Merel en Sophie op weg naar een razendsnelle tijd op de 60m, rechts haalt ook Daphne een pr.

Merel en Sophie op weg naar een razendsnelle tijd op de 60m, rechts haalt ook Daphne een pr.

Kawtar Nederlands Kampioene

De zon scheen letterlijk en figuurlijk voor Kawtar in Vught. Daar vond het NK Para-atletiek plaats. Wheelster Kawtar werd daar Nederlands Kampioene op de 100, 200 en 400 meter. Op de laatste afstand verbeterde ze haar PR met 0.65 naar 1.15.66. De uitslagen vind je hier.

Culemborg

Ook in Culemborg scheen de zon volop. Martin was op zijn blote voeten aan de warming-up begonnen. Dit lag niet aan de zon maar aan het geheugen van Martin. Op zijn nieuwe carbonspikes liep Martin naar een nieuw PR: 12.23; helaas met iets te veel meewind +2.9. Bij Anouk U16 waaide het bij ver nog harder: +5.4! Dan wordt uitkomen op de balk wel moeilijk. 4.67 is dan een prima resultaat.

Joep over de 40 meter met de speer

Ook voor Joep, U16, scheen de zon volop. Hij begon met een PR op de 100m. Bij speer ging het niet helemaal naar Joep zijn zin. Tot in de laatste poging: 40.35. Voor het eerst over de 40 meter. Bij Thomas liep het op de 80, 150 en hoog niet zoals hij wilde.

Pupillen

Voor de pupillen stond er een meerkamp en een lang looponderdeel op het programma.

Sophie en Merel snel op de 60m

Bij de meisjes U11 (eerstejaars A-pupillen) liepen Daphne, Merel en Sophie in dezelfde serie op de 60m sprint. Vooraan was het een nek-aan-nek-race tussen Merel en Sophie. In de laatste meters maakte Sophie het verschil. Ze won de serie in een supertijd: 8.99. Daarmee scherpt ze haar eigen clubrecord (9.24) behoorlijk aan. Merel werd, in ook een supertijd tweede op de sprint: 9.07. Een verbetering van haar PR met 0.46. In dezelfde serie was Daphne een heel stuk sneller dan voorheen, maar liefst 0.48 sec. Met de kogel lukte het niet bij Sophie, wel weer een nieuw PR voor Daphne + 10cm. Merel stootte de kogel 1 meter 21 verder dan haar oude PR. Het derde PR voor Daphne kwam bij hoog, ze sprong 10 cm hoger. Zowel Merel als Sophie evenaarde hun beste prestatie. Alles opgeteld was er voor Daphne een zevende plaats in de meerkamp, die gewonnen werd door Merel met Sophie op een tweede plaats. Na de hele dag al bezig te zijn geweest zaten er geen PR’s op de 1000m meer in. Wel mochten Sophie eerste en Merel derde een medaille gaan halen.

Veel PR’s voor Jamez en Lente

Bij de jongens U10 (B-pup.) nam Jamez vier PR’s mee naar huis die ook nog eens beloond werden met twee medailles. Zijn 40m sprint ging 0.31 sneller. Vervolgens sprong hij 21 cm verder. Na een boterham met “wie is er niet groot mee geworden?” liet hij de kogel 91 cm verder neerkomen. Een derde plaats en bronzen medaille voor de meerkamp. Die kreeg hij ook voor zijn 1000m waarop hij ook 1.41 sec. sneller was dan zijn PR. Lente wist bij de evenoude meisjes ook 4 PR’s binnen te halen. Haar sprint was 0.31 sneller, ze sprong precies 3.00m ver, 66 cm verder dan bij eerdere wedstrijden. Wat Lente daarna heeft gegeten weten we niet maar ze stootte de kogel maar liefst 2 meter 15 verder dan haar PR. Op de 1000m haalde Lente haar vierde PR van vandaag binnen. Ze was anderhalve seconde sneller wat werd beloond met een bronzen medaille.

Ook Kai en Storm scoren bij de jongste pupillen veel PR’s

Bij de U9 (C-pup.) ging de 40 sprint van Kai 0.19 harder. Bij het verspringen sprong hij 1 cm minder dan zijn beste sprong tot nu toe. Balwerpen was nieuw voor Kai: 16.05 is een mooie afstand om te openen. Op de 600m liep hij meer dan 10 seconden sneller. Ook voor Kai 3 persoonlijke records. Storm kwam bij de U8 (mini-pup.) in actie. Hij haalde precies een halve seconde van zijn tijd op de 40m sprint. Voor het eerst onder de 8 seconden: 7.99. Verspringen ging 20 cm verder. Ook voor Storm was balwerpen nieuw. In de meerkamp werd hij tweede. De 600m won hij met overmacht in zijn 4e PR, bijna vijf seconden sneller. Dat betekende naast de eerder gewonnen zilveren medaille voor zijn meerkamp nog een gouden.

Net als in voorgaande jaren kijken we terug op een relaxte wedstrijd in Culemborg. De uitslagen vind je hier.