Lieve en Adam tijdens de T-meeting

Lieve en Adam tijdens de T-meeting

Het drukke Pinksterweekend werd voor AtH door de jongste jeugd in Tilburg afgesloten. In een bijprogramma van de T-meeting, sprint- en springonderdelen voor senioren en AB-junioren, stond voor de pupillen een 600 en een 1000m op het programma.

Omdat er afgelopen zaterdag in Tilburg al een pupillenwedstrijd was geweest waren er vandaag minder jeugdige deelnemers. Aan de start van de 600m bij de C- en mini-pupillen stonden slechts 4 jongens en meisjes. Dat weerhield Adam en Lieve niet om een nieuw persoonlijk record te lopen. Adam nam meteen na het startschot de leiding en stond die niet meer af, zijn beloning was een verbetering van zijn PR met bijna 2,5 seconden. Lieve probeerde bij Adam te blijven maar moest hem laten gaan. Er kwam nog een jongen voorbij waar ze zich op kon blijven richten, in de laatste bocht kon ze nog aanzetten waardoor ook zij naar een nieuw PR liep. Ze haalde bijna drie seconden van haar PR af.

De A- en B-pupillen werden tegelijk weggeschoten voor hun 1000m. Abel liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Al bleef de eerste 600m nog wel een meisje aardig dichtbij hem in de buurt. Maar na 1000m kwam hij ver voor iedereen uit als eerste over de finish en liet hij zien dat hij ook solo een mooie tijd neer kan zetten. Daarachter liet Jorg zich niet gek maken en liep zijn eigen race, wat Jorg als geen ander kan. Achter Abel kwam hij in een nieuw PR als tweede, en als eerste B-pupil, over de finish. Meer dan vijf seconden van zijn PR en slechts twee tellen van het clubrecord van Abel bij de B-pupillen verwijderd. Achter Jorg liepen Anouk, Claire en Sofie waarbij Anouk zich kort na de start helemaal terug liet vallen en na 150m weer aanzette. Ze passeerde daarbij eerst Sofie en daarna Claire maar Claire besloot aan te sluiten en met Anouk mee te gaan. Anouk kon het tempo in het tweede deel van de wedstrijd volhouden waarbij Claire iets gas terug moest nemen. Anouk kwam als eerste B-pupil meisje door de ET, in haar tweede beste tijd. Claire kwam net iets tekort om onder de 3.50 te blijven. Sofie kon niet aansluiten bij Claire maar hield haar wel in haar vizier, daarbij opgeteld dat Sofie nooit opgeeft betekent weer een mooie tijd onder de vier minuten.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie