Thijs voert de 1000m aan bij BK Meerkamp Gemert

Thijs voert de 1000m aan bij BK Meerkamp Gemert

In het volle Pinksterweekend vond dit jaar ook de traditionele meerkampwedstrijd in Gemert plaats. Voor Lara, Dinand, Jeroen en Thijmen stonden er in twee dagen zeven onderdelen op het programma, voor Mike en Thijs een achtkamp. Zoveel mogelijk punten halen op bijna alle atletiekonderdelen van je categorie. En zoals in iedere meerkamp kregen de AtH-ers te maken met mee- en tegenvallers, de kunst is om niet te lang stil te blijven staan bij de tegenvallers. Een grote tegenvaller was de onweersbui die de wedstrijd een half uurtje stil legde. De tweede bui die op komst was, zorgde ervoor dat er een nieuw clubrecord “tentopbouwen” gehaald werd.

Dag 1

Maar het eerste clubrecord van de dag kwam op naam van Thijs, tweedejaars C, op de 100m sprint. Zijn 12.66 laat zien dat Thijs aan snelheid gewonnen heeft en betekende tevens een goede opening van zijn meerkamp. Bij ver haalde hij de vijf meter net niet, alhoewel hem dat leek te lukken in zijn laatste poging maar er was een afdruk in de plasticine te zien, dus een ongeldige poging. Na de regenbui verbeterde Thijs bij kogel en hoog nog wel zijn twee PR’s die ook als clubrecords de boeken ingaan.

Bij de eerstejaars C opende ook Mike zijn meerkamp met een nieuw PR op de 100m. Daarna kwam er voor Mike een tegenvaller bij discus, maar dat werd weer goed gemaakt door een prima prestatie met de speer. Met zijn prestatie op het afsluitende onderdeel van de eerste dag, hoogspringen was Mike ook niet helemaal tevreden. Bij de even oude meisjes kwam Lara bij haar eerste onderdeel de 80m horden niet helemaal goed uit de blokken. Dribbelend ging ze richting eerste horde waarna de eerste paar horden ook dribbelend genomen werden. Pas op de laatste paar horden kwam ze in haar ritme, gezien de race viel haar tijd nog mee. In de verspringbak zette ze weer een mooi resultaat neer: 4.44. In voorgaande jaren had Lara bij speer moeite om een geldige poging te laten meten maar daar heeft ze mee afgerekend, meer dan 20 meter ging de speer het veld in. Op haar laatste onderdeel van de eerste dag, de 150m was ze sneller dan ooit eerder en komt met 21.03 de 21 secondengrens wel heel dichtbij.

Voor de eerstejaars D-junioren Dinand, Jeroen en Thijmen was dit weekend een eerste kennismaking met de meerkamp. Voor Dinand en Jeroen was er een goede opening met een nieuw PR op de 80m sprint. Wat Thijmen niet lukte op de sprint deed hij met speer. Hij wierp een nieuw PR met de speer, voor Jeroen was dit een nieuw onderdeel. Dinand scoorde met een vijfde plaats goed op dit onderdeel. Bij het verspringen lieten de drie jongens allen een nieuw PR opmeten. In de tussenstand na de eerste dag vinden we Thijs op een 10 e plaats, Mike op 16, Lara op 13, Dinand op 10, Jeroen op 13 en Thijmen op plaats 14. De uitdaging voor dag twee is om plaatsen in het klassement te winnen.

Dag 2

Op het eerste onderdeel van de tweede dag liet Thijs meteen een nieuw PR noteren. Hij ging sneller dan voorheen over de horden. Hierna stonden twee werponderdelen op het programma: discus ging niet helemaal naar wens, maar de speer ging bijna 4 meter verder. Op de afsluitende 1000m nam Thijs het voortouw maar kreeg wel wat concurrenten achter hem aan. Op de laatste 200m rekende hij definitief met zijn tegenstanders af en won dit onderdeel in zijn tweede beste tijd. Zijn zesde PR van dit weekend was het puntentotaal van deze meerkamp. Ondanks zijn goede tweede dag zakte Thijs toch een plaatsje naar positie 11. Ook Mike begon zijn tweede dag met een nieuw PR op de 100mh, dit gebeurde ook bij ver waar hij voor het eerst over de vier en een halve meter ging. Bij kogel kreeg Mike voor het eerst de 4 kg kogel in zijn handen. Op de 1000m ging Mike goed mee met de leiders van de wedstrijd. Na 650m moest hij een gaatje laten en werd het moeilijk om het tempo hoog te houden. Maar ook Mike scoorde 6 PR’s in Gemert en klom een plaats in het totaalklassement.

Lara had een zware nacht achter de rug, Batman kwam op bezoek in haar slaapkamer. Toch begon ook zij haar tweede dag met een PR op hoog en ging ook de kogel daarna verder. Op de 600m ging Lara goed mee maar haar conditie was niet goed genoeg om het tempo de hele 600m vol te houden. Ook al moest Lara in het klassement twee concurrentes voorbij laten, ze heeft na dit weekend 5 nieuwe PR’s erbij.

Ook de D-junioren begonnen hun tweede dag met het hordenonderdeel. Dinand was veel sneller dan bij zijn hordendebuut twee maanden geleden. Jeroen en Thijmen werden voor het eerst geconfronteerd met de horden. Jeroen vond het spannend en was meteen na de finish heel duidelijk: “oh, ik heb gelukkig niks gebroken”. Daarom kon hij ook nog, samen met Dinand en Thijmen de uitdaging aangaan bij kogel. Helaas kon hij niet voorkomen dat er gewoon gekookt moest worden in huize van Lith. Voor Thijmen en Jeroen was de 3 kg kogel nieuw, maar niet voor Dinand. Hij wist zijn PR en eigen clubrecord te verbeteren en sloot dit onderdeel op een derde plaats af. Na een pauze evenaarde Thijmen zijn PR bij hoog, sprong Dinand 1 cm minder maar steeg Jeroen 10cm. Samen stonden ze in een serie op de 1000m. Jeroen was het beste weg met de start maar werd na 150m voorbij gegaan door Dinand die weg liep bij Jeroen. Toch wist Jeroen het gat weer dicht te lopen en ging na 600m weer over Dinand heen. Die gaf niet op en deed er alles aan om Jeroen te volgen wat hem na een mindere “loopwinter” weer een keurige tijd opleverde. Jeroen kon Dinand drie seconden voorblijven. Thijmen liep vanaf het begin een stukje achter zijn clubgenoten, na 400m leek hij even dichterbij te komen. Hij kwam in de buurt van zijn PR. Dinand steeg na een tweede goede dag twee plaatsen in het klassement naar een 8e plek, ook Jeroen en Thijmen stegen een plaats. Ook in deze categorie werden veel PR’s gehaald: Dinand 5, Jeroen 7 en Thijmen 5.

Alle 34 nieuwe PR’s, waarvan 11 nieuwe clubrecords, zijn terug te vinden in de statistieken op de site. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie