Voor de meeste kinderen was het in Someren de eerste kennismaking met de Athletics Champs, een pupillenwedstrijd nieuwe stijl waarbij het gaat om de atletiekbeleving. Prestaties worden dan ook niet gemeten maar geschat. Ook zijn er diverse atletiekgerelateerde onderdelen die bij een wedstrijd “oude stijl” niet op het programma staan. Wel was hier tijdens de training al aandacht aan besteed dus helemaal nieuw was het niet. Het team van de A-pupillen werd aangevuld met kinderen van Atletiek Helden en de BC-pupillen met kinderen van Scopias.

Ondanks dat bij het eerste onderdeel, de teamestafette, de A-pupillen het stokje lieten vallen en daardoor erg kostbare tijd verloren, lieten ze zien dat het met de snelheid wel goed zat. De BC-pupillen kwamen slechts 0.1 tekort om dit onderdeel winnend af te sluiten. In het individuele klassement scoorde Jeroen de meeste punten, zijn duur en vortex waren de beste onderdelen, bij Ian sprongen de horden en kogel eruit. Dinand wist ook de kogel weer ver weg te stoten en de nodige rondjes te lopen. Het hordennummer lag Merijn wel en voor het lange lopen had hij in Ian een maatje gevonden. De horden waren ook de beste onderdelen voor Timo, Rion en Thijmen. Bo was het enige meisje in het team maar sprong het verst bij polsstokver. Ook bij het lange lopen zette ze een mooie afstand neer.

Bij de jongsten liep Maebh als een van de weinige onder de 7 sec op de sprint, was ze snel op de horden en sprong soepel over de lat bij hurkhoog. Een klein aantal atleetjes haalde vandaag 100 of meer punten op een onderdeel. Jorg staat ook in dit rijtje met het onderdeel sprint. Sofie scoorde vandaag het beste op meters maken, Claire op de looponderdelen. Het onderdeel waar Veerle het meeste punten op haalde, de 40m horden, zorgde er ook voor dat ze de wedstrijd moest staken. Ze kneusde haar arm door een lelijke val.

WP_20150523_13_35_55_Pro

Geef een reactie