Voor enkelen was het bij de tweede Limbrabaanwedstrijd in Someren een weerzien met atletiekwedstrijden. Na (jaren-)lang geen atletiektraining werden toch de spikes weer aangetrokken en waren er naast de eerste prestaties ook veel lol.

Het spits werd afgebeten door Stefan en Daan bij speer waarbij Daan dicht bij de 40 meter wierp en zijn oude PR verbeterde, voor Stefan was het de eerste wedstrijd met een 800 grams speer. De startblokken kwamen in de baan voor de sprintafstanden waarbij op de 80m Mike 0.27 sneller was dan vorige keer en derde werd in de wedstrijd. Ook voor B-junior Jordi geldt dat hij nog weinig atletiektraining in de benen heeft. Maar dat en zijn gekneusde schouder weerhielden hem er niet van om zijn PR van vorig seizoen op de 100m aan te scherpen en de wedstrijd bij de B-junioren te winnen. Het startschot van de 1000m bracht Niels in de baan voor zijn eerste wedstrijd sinds 3,5 jaar. Hij had het plan achteraan te beginnen en dan maar zien wat het werd. Ook al bleef hij ver (21 sec) boven zijn PR toch was hij voor nu wel tevreden.

Bij Mike begonnen de zenuwen hun werk te doen toen de horden in de baan werden gezet. Hij was bij de training voor het eerst over de horden gegaan en wilde nu graag meedoen. Met wat mentale ondersteuning van Stefan ging hij in de blokken en liep in een zeer verdienstelijke tijd naar een tweede plaats. Daarna ging Mike samen met Stefan door naar ver. Met een nieuw PR wist hij dit onderdeel bij de D-junioren te winnen, dat Stefan dat niet ging doen wist hij van tevoren. Maar hij is er op gebrand dit seizoen wel weer boven de 6 meter te springen. Omdat hij wilde springen moest hij de eerste drie van de zes pogingen bij kogel voorbij laten gaan, waarin Daan ondertussen 9.75 liet opmeten. Nadat Stefan snel zijn spikes inclusief zand, verwisselde met zijn andere schoenen verbeterde hij zijn kogelprestatie van begin april en kwam in de buurt van Daan. Terwijl Stefan weer naar ver was en dus weer zijn schoenen gewisseld had verbeterde Daan zich bij kogel. De volgende poging stootte Stefan naar 9.76 waarop Daan zijn antwoord 9.89 was. In de wedstrijd werden ze hier 2e en 3e mee. Het was ondertussen flink afgekoeld in Someren, maar het begin is weer gemaakt. Met zijn allen kijken we uit naar de volgende wedstrijd in Culemborg en wensen we Daan veel succes bij zijn Alpe d’HuZes.

 

Geef een reactie