Sofie en Kevin op de 100m tijdens de avondwedstrijd in Helmond.

Sofie en Kevin op de 100m tijdens de avondwedstrijd in Helmond.

Het bleef droog bij de wedstrijden in Utrecht, Hechtel en Helmond. Er kwam wel een flinke PR-regen van onze deelnemers op ons af. Hierdoor zijn de statistieken weer behoorlijk op de schop gegaan.

Trackmeeting Utrecht, 800m

Het begon tijdens de Trackmeeting in Utrecht, waar drie nieuwe PR’s op de 800m werden gelopen. Abel, U18, verbeterde zijn buiten-PR van 1.59.17 naar 1.58.82. Binnen heeft hij al harder gelopen. Kevin, mannen, ging van 2.02.68 naar 2.01.10. Een maand geleden liep Tim, U16, 2.13.18, vandaag werd het 2.12.14. De uitslagen vind je hier.

Driemaal winst Sophie in Hechtel (B)

Sophie, U12, haalde de maximale score in het Belgische Hechtel. Ze kreeg drie maal goud omgehangen en bekroonde dit met drie nieuwe PR’s. Haar winnende tijd op de 60m sprint, 8.79 is ook een verbetering van haar eigen clubrecord. Dit keer had ze tegenstand op de 1000m waaraan ze een mooi nieuw PR overhield: 3.25.89, slechts anderhalve seconde verwijderd van het clubrecord. Ook het hoogspringen ging voortvarend. Alle hoogtes t/m 1.28 werden in de eerste poging gehaald. Toen werd het hoog in het koppie van Sophie en moest ze het voor gezien houden. Een PR van 13 cm en nog 2 cm van het clubrecord verwijderd. De uitslagen vind je hier.

Avondwedstrijd Helmond

100 en 400m

Net terug van een vakantie na zijn blessure wist Martin dat hij nog niet veel kon verwachten op de 100m. Met zijn tijd mag hij voor nu tevreden zijn. Dat geldt ook voor Sofie, U18 die slechts 0.01 verwijderd bleef van haar PR wat met teveel meewind gelopen is. Voor Anouk, U18 was er een PR op de 100m: 0.62 sec sneller. Ook op de 400m was ze 2,5 sec. sneller. Mike liep zijn eerste 400 van dit seizoen naar een behoorlijke tijd. Sanne, U20 had i.v.m. een weddenschap met Lieve gekozen voor een 400m. Ze vond de afstand tegenvallen maar houdt er wel een PR aan over, 1.7 sneller.

U16 grossieren in PR’s

Op de 100m bleef Kevin iets boven zijn PR wat hij met ontoelaatbare wind + 4.7 gelopen heeft. Als je dat niet meerekent verbeterde hij zijn PR vanavond. Op de 400m verpulverde hij zijn PR met meer dan 15 seconden! Ook Tim liep 17 seconden sneller dan zijn oude PR. Dit mogen we pupillenverbeteringen noemen. Adam was iets bescheidener, maar ook hier waren het 7 en een halve seconden die er af gingen.

Joep verbetert twee clubrecords op de werponderdelen

Helemaal tevreden was Joep niet over zijn speerwerpen. Toch verbeterde hij weer zijn eigen clubrecord, ditmaal naar 44 meter 35. Joep neemt met deze afstand de vierde plaats op de Nederlandse ranglijst in. Een maand geleden nam Joep het clubrecord kogelstoten over van Thijs van Lith. Vandaag deed Joep er 1 meter 59 bij, afstand 10.92. Kevin bleef niet achter met de kogel, ook hij verbeterde zich met 60cm. Adam had nog niet eerder met de 4 kg kogel gestoten.

Uitdagingen voor Lieve en Minke

Het was een uitdaging voor Lieve om de 800m te lopen. Maar ja, ze had een afspraak met Sanne en beloofd is beloofd, “voorlopig niet meer” zei ze na afloop. Ze opende iets te hard waardoor het een zware laatste ronde werd. Toch gingen er acht seconden van haar PR af. Voor Minke was de 600m een uitdaging. Na haar zware knieoperatie begint het vertrouwen een beetje terug te komen. Ze opende nog iets te voorzichtig maar ze herstelde dat goed in de verdere race.

Minder PR’s bij U14

Bij de jongens nam Aron deel aan drie onderdelen: 80m, 800m en speer. Aan de laatste twee had Aron nog niet eerder deelgenomen. Bij de meisjes bleven Lotte en Nina een paar hondersten boven hun PR op de 60m sprint. Lotte evenaarde haar PR-hoogte bij hoog. Nieuw was haar afstand bij ver. Vorig seizoen werd er bij de pupillen nog gemeten vanuit een afzetvak, nu vanaf de balk. De gemeten afstand was bijna hetzelfde. Roos sprong tien centimeter minder dan haar PR. Op de 800m was er wel een nieuw PR voor Roos, ze was vier seconden sneller. Net als op de sprint kwam Nina bij kogel net iets tekort om een nieuw PR te noteren. Slechts 3 cm.

Al met al werden er in Helmond 16 PR’s behaald waarvan er 2 een clubrecord betekenen. De uitslagen vind je hier.