Kevin sprint in Nijmegen tijdens de U20/U18-competitie.

Kevin sprint in Nijmegen tijdens de U20/U18-competitie.

Het was voor veel teams een ongelukkige datum waarop de 2e competitiewedstrijd voor U20 & U18 werd gehouden. Midden in de meivakantie, dat betekende veel minder deelnemers en onvolledige teams. Hoe dan ook in Nijmegen scheen de zon, de wind was wisselend.

Jongensteam: 5,5 persoonlijke en 2 clubrecords

Kevin mocht de dag voor de jongens openen. Helaas geen PR voor hem op de 100m. Wel voor Jorg; ondanks de 2.2 tegenwind 0.03 sneller. Ook al voelt dat voor Jorg niet zo. Jorg liet met teveel meewind al eens sneller. Een paar uur later bleef Adam net iets boven zijn PR op de 200m. Van Tim U16, gingen de handen de lucht in na zijn eerste worp met de U18-speer. 4 meter 30 verder dan zijn PR van twee weken geleden. Ook Kevin (eerstejaars U16) haalde een flink PR met hoog. Hij sprong 15 cm hoger, dat moest hij wel bekopen met een schaafwond op zijn schouder/rug. Omdat hij die plek groot genoeg vond, besloot hij de strijd te staken. Het was een succesvol half uur, in kort tijdsbestek een PR voor Tim op speer, Kevin bij hoog, Jorg voegde zich daarbij met de 400m. Het was spannend in deze serie, drie lopers ver voor de rest. Jorg kwam als derde het laatste rechte eind op. Op slechts 0.01 sec. achter de winnaar eiste hij de tweede plaats op. Hij verbeterde zijn 1 week oude CR met 0.62. Zijn 52.04 is bovendien 0.01 sec. sneller dan het clubrecord van Jordi bij de mannen. We weten nu al wat Jordi gaat doen. Op alle afstanden die Tim dit seizoen liep, sneuvelden zijn records. Vandaag de uitdaging om dit ook op de 1500m te proberen. De tussentijden wezen op een nieuw PR, tijdens de race begon Tim ook nog eens te versnellen. Ook dit PR werd dus aan gort gelopen: 19 seconden sneller dan vorig seizoen.

Spannend slotstuk

De Zweedse estafette (400-300-200-100) zorgt bijna altijd voor spektakel. Ook vandaag. Ook op de 400m in de estafette perste Jorg er een 52-er uit en wisselde als eerste met Tim, die de 300 voor zijn rekening nam. Tim kon de voorsprong vasthouden. Kevin kreeg het stokje van Tim voor zijn 200m. Hij werd door 1 loper gepasseerd maar kon de rest, die naderden, achter zich houden. Adam stond klaar voor de laatste 100m. Met drie lopers op zijn hielen die de jacht op Adam inzetten. Adam leek aangeschoten wild en zette alles op alles om de anderen voor te blijven. Dat lukte, als tweede kwam Adam over de finish, in totaal werd het team vierde op de estafette. De tijd was een clubrecord. Tegelijk met deze estafette stond Adam ingepland bij speer. Met slechts vier andere deelnemers ging dat onderdeel erg snel. Hierdoor had Adam, na terugkomst van de estafette, slechts 1 poging. Adam U16, had nog niet eerder met de U18-speer geworpen.

Ook 6 persoonlijke en 2 clubrecords in meisjesteam

Op de 2000m steeple na, waren alle onderdelen bezet. Sofie wilde net als vorig jaar, dit onderdeel wel voor haar rekening nemen. Maar gezien haar fysieke malheur leek dit beter van niet. Lieve begon de dag met hoog, waar ze haperde op de lagere hoogtes. Toch sprong ze weer over de 1.45. Sofie mocht niet over de steeplebalken maar wel over 10 normale horden. Op de 100m horden verbeterde Sofie haar eigen clubrecord met 0.47 sec. naar 18.25. Omdat Sanne nog steeds met haar geïrriteerde voet zit, nam ze de drie werponderdelen voor haar rekening. De discus kwam in de buurt van haar PR. Minke maakte haar debuut op de 100m. Sanne deed dit met de 600 grams speer. Op de 200m liep Sofie sneller dan eerder dit seizoen. Jammer dat bij ver met wind tegen werd gesprongen. Er waren weinig PR’s, ook niet voor Anouk. Sanne was ondertussen al met haar derde onderdeel bezig: slechts 6 cm van haar PR met de kogel.

Sterke slot-looponderdelen

In de snelste serie ging Lieve U16, van start voor haar 400m. Ze was al gewaarschuwd voor degene in de baan voor haar, die een veel snellere tijd had staan. Lieve moest in de achtervolging; eenmaal op dreef kwam ze weer wat dichterbij. Met een klein nieuw PR 0.03 (1.00.63) werd Lieve tweede. Ze was zelf niet tevreden, doel is onder de 60 lopen. Minke liet de speer 1 meter 28 verder neerkomen dan twee weken geleden. Net als Lieve wilde Anouk ook een grens doorbreken: de 5-minutengrens op de 1500m. Helaas moest Anouk al het werk, ver voor iedereen uit, alleen doen. Wel een PR van anderhalve seconde maar niet waar Anouk voor was gekomen. Op de afsluitende Zweedse estafette was het een nek-aan-nek-race tussen Sofie en het meisje van Scopias op de 400m. Sofie wisselde op Lieve voor de 300m. Lieve wilde graag voorbij maar kreeg met de buitenbocht te maken. Het lukte niet. Als tweede wisselde ze met Anouk die de 200m liep. Minke kreeg het stokje voor de laatste 100 meter. Het team werd tweede op deze estafette en verbeterde het clubrecord met meer dan 12 seconden.

Anouk hoorde nog een afscheidsknaller in Nijmegen. Na haar smeuïge avontuur in Valkenswaard verliet ze ook Nijmegen niet zonder een komische gebeurtenis. Iedereen was al weg maar Anouk zal het van de week op de training wel vertellen…

De uitslagen vind je hier.