Groepsfoto mannencompetitie met Jorg, Mike, Abel, Kevin, Marc en Martin. Jordi was na zijn fysieke ongemak al naar huis.

Groepsfoto mannencompetitie met Jorg, Mike, Abel, Kevin, Marc en Martin. Jordi was na zijn fysieke ongemak al naar huis.

Zoals altijd had het mannenteam ook dit jaar een eigenwijze voorbereiding op de competitie. Daan had vandaag een wedstrijd van CrossFit, gelukkig kon Marc hem vervangen. Marc is sinds zijn knieoperatie een jaar geleden, weer voorzichtig aan het trainen. Met Martin ging het boven verwachting goed. Hij bleef zich ook tijdens het indoorseizoen verbeteren. Het baanseizoen kwam in zicht en waarom zou je het makkelijk maken als het ook moeilijk kan. Dus…. daar was het spierscheurtje waarvan hij nu na acht weken eindelijk is hersteld. Met 1 week training moet het gaan gebeuren. Nog minder getraind heeft Jordi. Door fysieke problemen kon hij de hele winter niet trainen. Hij ging op trainingskamp in Japan maar daar kwam van trainen niks terecht, wel van sushi eten en tempels bezoeken. Afgelopen vrijdag landde zijn vliegtuig op Schiphol. Chris wilde graag zijn debuut maken in het mannenteam. Helaas moest hij vorige week in de Marathon van Rotterdam vanwege een lichte blessure opgeven na 18km. Mike kreeg in de winter last van zijn luchtwegen en sukkelde de lente in, de problemen lijken opgelost. Kevin maakte een switch naar de langere afstanden, hij heeft zelf hoge verwachtingen. Gelukkig hebben we ook nog een paar jonge honden die de winter wel goed zijn doorgekomen. Zowel Abel als Jorg lieten indoor prima prestaties zien, hopelijk trekken zij zich niks aan van de voorbereidingen van de “ouderen” en staat op hen geen rem. We zullen het zien……

Het was wisselend weer in Gemert bij de eerste competitiewedstrijd voor senioren. In de zon was het aangenaam maar als er wolken overdreven… Bij aankomst stonden de 1 meter 7 hoge horden al klaar voor Mike. 10 stuks in getal. Mike kwam er ook dit keer weer zonder kleerscheuren vanaf. Op de 800m opende Abel te langzaam. Ook de doorkomsttijd na 1 ronde wees erop dat het moeilijk werd om onder de 2 minuten te lopen. Abel bleef er net iets boven maar pakte wel de winst. Voor aanvang van de wedstrijd waren er wat zorgen om de sprinters Jordi en Martin. Na de finish van zijn 100m wist Martin dat het moeilijk zou worden op de 200m. Jordi voelde na 30m zijn hamstring al protesteren. Hij finishte wel maar besloot om vandaag verder niets meer te doen. Jorg zou hem kunnen vervangen op de 200m. Maar dat kreeg Jorg pas na zijn 400m te horen. Op die 400m liep Jorg een nieuw PR en verbeterde zijn eigen clubrecord met 0.30 naar 52.66. Ondertussen was Mike bezig met een goede reeks sprongen bij hss. Zijn verste 12.20 was een verbetering van zijn eigen clubrecord met 1 cm.

Ondertussen was Marc gearriveerd. De hele ochtend was hij al bezig geweest met bouwactiviteiten in zijn huis. In zijn laatste poging kwam de kogel weer over de 9 meter. Tijdens het kogelstoten zag Marc Kevin 12 keer voorbijkomen. Kevin liep in een groepje van drie, die afgesproken hadden elkaar af te wisselen met het kopwerk. Ze gingen weg op 15.50-16.00 min. Met nog 2 ronden te gaan viel het groepje uit elkaar. Kevin verbeterde zijn PR met 1 minuut 26 was en iets meer dan 20 seconden sneller dan het clubrecord van Niels Jacobs uit 2018. Martin had geen hoge verwachtingen van zijn 200m. Na een paar maanden niet kunnen trainen waren het lange meters. Na de finish van zijn 200m was het voor Martin duidelijk dat het klaar was voor vandaag. Geen estafette meer. Zijn twee weken vakantie kwam noodgedwongen een paar uur eerder. Jorg was als vervanger van Jordi ingedeeld in de snelste serie. Maar Jorg gaf goed partij. Een nieuw PR: 24.43. Ook al heeft hij in Alphen aan den Rijn al 24.38 gelopen, maar met 5.7 meewind. Voor Marc was er goed nieuws bij discus: een PR van 2 meter 21 en dus ook een verbetering van zijn clubrecord bij de mannen 45. Ondertussen trok er een kort buitje over Gemert. Een natte aanloop voor Abel bij hoog, waar hij zijn PR evenaarde.

De afsluitende Zweedse estafette (400-300-200-100) werd met twee invallers gelopen; Abel voor Jordi en Kevin voor Martin. We zagen een furieuze Mike van start gaan voor zijn 400 meter. Hij nam een voorsprong, die aan het einde kleiner werd en daardoor tegelijk met Scopias bij het wisselpunt met Jorg (300) aankwam. Die maakte er een hele goede wissel van: “Klumpke kwam er goed uit” en had na de wissel weer een gaatje geslagen. Dat gaatje werd een heel gat. Jorg wisselde met Abel (200) die flink doorliep. Helaas had Abel de beste sprinter van de dag tegen en voelde hem dichterbij komen. Abel ging stug door en wisselde met Kevin die de laatste 100 meter voor zijn rekening nam. Eindtijd: 2.06.29. Een verbetering van het clubrecord van vorig jaar met 9 seconden! Na nog een groepsfoto zat het erop, maar niet voor de ploegleider. Jorg had geen tijd op de 200m. Nadat dat opgelost was, bleek bij het verlaten van de baan dat er geen punten waren toegekend aan de 200m. Uiteindelijk is alles alsnog verwerkt. Ondanks wat tegenslagen een knappe vijfde plaats in de poule en 23e landelijk. Volgende wedstrijd hopelijk op volle sterkte. O ja, voor Martin, die is over 6 weken.

De uitslagen vind je hier.