Sanne wisselt op Elise tijdens de 4x400 in Valkenswaard.

Sanne wisselt op Elise tijdens de 4x400 in Valkenswaard.

Het werd uiteindelijk een zonnige dag in Valkenswaard waar de eerste competitiewedstrijd voor de oudste junioren werd gehouden. Wel stond er af en toe een flinke wind.

Technische onderdelen jongens

Het jongensteam was niet compleet maar dat hinderde de jongens niet om veel PR’s te scoren. Van tevoren stond al vast dat deelname aan een werponderdeel een PR betekende. Adam, Joep en Tim, alle drie U16, namen die voor hun rekening. Ze moesten werpen met het gewicht van de U18. Joep wist met de speer tussen de oudere jongens een derde plaats te halen. Bij hoog noteerde Jorg een evenaring. In de verspringbak verbeterde Kevin zich met 19 cm. Dat gold niet voor Jorg die beide springonderdelen voor zijn rekening nam. Hier was gezien het tijdschema (van de 800m) voor gekozen.

Flinke PR’s op 800 en 3000m

Op de sprintonderdelen maakten Kevin en Adam hun debuut op de 200m. Adam verbeterde zijn PR op de 100m met 0.44 sec. Ondanks dat de 800m een rommelig begin kende, waarbij jongens zichzelf overschatten, terugvallen en soms al na 30 meter ingehaald moesten worden, liep Jorg een goede wedstrijd. Jorg probeerde de twee koplopers te volgen maar deze gingen erg hard. Na 300m moest hij ze laten gaan, waardoor hij alleen kwam te lopen. Dat het te hard ging bleek bij de doorkomst, 55 sec. Een van de twee koplopers viel ook terug. Jorg zette stug door, kwam nog met een versnelling op het laatste stuk: 1.58.62. Een verbetering van zijn buiten-PR met 2.51 en indoor-PR met een paar honderdsten. Ook het clubrecord van Abel Kovacs-Borbas van vorig seizoen verbeterde Jorg met 0.55 sec. Na Jorg maakte Tim een grote klapper op de 3000m. Niet te hard starten was het advies. Dat had Tim in zijn oren geknoopt. Ronde na ronde kwam hij verder voor te liggen op zijn schema. Met nog 600m te gaan leek hij het even moeilijk te krijgen. Maar toen kwam de doorzetter in hem weer boven drijven: 10.09.19 maar liefst 51 seconden! sneller dan vorig seizoen.

Technische onderdelen meisjes

Voor Lieve was er een evenaring bij hoog. In de tweede poging op 1.50 tikte ze met haar hakken de lat er net af. Anouk verbeterde haar eigen clubrecord op hss met 12 cm. In de laatste poging kwam ze met een hink, twee stappen en een sprong verder maar daar trapte de jury niet in. Ook met de speer haalde Anouk, ook al was het klein, een nieuw PR: 9 cm. Na een afwezigheid, door een gecompliceerde knieoperatie, van ruim een jaar stond Minke weer op de baan. Naast het speerwerpen ook voor de 200m en de 4x400m. Elise liet de kogel 41 cm verder neerkomen dan vorig jaar. Sanne stootte bij de U20 voor het eerst met de 4 kg kogel en zette daarmee het clubrecord neer.

Looponderdelen meisjes

De 400m horden was het eerste looponderdeel van de dag. Sofie stond hiervoor op de baan. Het was spannend voor haar. Eind vorige week is een laag ferritine-gehalte geconstateerd. Toch vloog Sofie er vol in en finishte slechts een paar tienden boven haar PR en werd gewoon tweede. Kort erna herhaalde zich dat op de 100m. Vanwege minder training door een irritatie aan haar voet, had Sanne gekozen voor de 800m i.p.v. de 3000m. Maar ook op deze afstand voelde ze dat ze nog trainingsachterstand moet weg werken. Sofie was ingeprent niet te hard te starten gezien de energie die ze al verbruikt had. Haar tijd was gezien de omstandigheden goed, al ziet Sofie het liever anders.

Voor Minke was er een aarzelend begin met de 200m, ze moet het vertrouwen in de knie terug krijgen. Lieve haalde een nieuw PR op deze afstand. Ze was 0.68 sec. sneller dan vorig seizoen. Nadat Anouk het verspringzand had afgeklopt, maakte ze haar debuut op de 3000m. Het was jammer dat ze al vrij snel alleen kwam te lopen. Ze liep op een derde positie achter de koploopsters. Voor een van de twee ging het te hard. Even leek het er op dat Anouk deze nog kon achterhalen maar het gat was te groot. Wel liep Anouk met 11.21.50 bijna 25 seconden sneller dan het oude clubrecord van Sanne Michiels uit 2023. Het laatste onderdeel, 4x400m, bracht Lieve, Minke, Sanne en Elise op de baan.

De uitslag vind je hier.

Sarah en Sophie grossieren in medailles in Geel

In het Belgische Geel waren Sarah en Sophie grootverdieners met vijf medailles. Sophie werd eerste op de 60m sprint en 1000m. Sarah tweede op allebei de afstanden. Voor Sophie was er nog een zilveren medaille bij het verspringen. De uitslagen vind je hier.

Kevin tweede bij Halve van Helmond

Tijdens de Halve van Helmond werd Kevin tweede op de 5 km in 16.36. Een aantal jeugdleden deed mee aan de Kidsrun maar daar zijn geen resultaten van. De uitslag vind je hier.