Lotte trotseert voor het eerst de horden in Someren.

Lotte trotseert voor het eerst de horden in Someren.

De teams van de jongens en meisjes U16 en U14 mochten het competitieseizoen openen. In Someren gebeurde dat in prima temperaturen maar vond Joep de meewind iets te hard bij zijn speerwerpen. Zowel bij de jongens U16 als meisjes U14 waren de teams incompleet door een aantal afmeldingen.

Vier PR’s en CR bij Jongens U16

Adam was de eerste die het veld op mocht en niet zonder succes. Hij liet de speer bijna 4 meter verder neerkomen dan zijn oude PR. Joep kon niet achterblijven bij kogel. Ook hij haalde een nieuw PR + 27cm. Zijn 9 meter 33 was bovendien een verbetering van het clubrecord van Thijs van Lith. Thijs stootte de kogel in 2017 naar 9.20m. Ondertussen waren de horden opgesteld op de baan, tijd voor Tim om zijn spikes aan te doen. Een van zijn supporters moest spontaan naar de WC. Net als op de vlakke afstanden was Tim ook met horden in de baan sneller dan vorig jaar. Maar liefst 1.59 seconde.

Het was weer tijd voor Adam om uit zijn stoel te komen, dit keer voor discus. Hij herhaalde zijn prestatie van speer met de discus: weer een PR. Ditmaal met 1 meter 16. Samen met Tim mocht hij zich daarna opmaken voor de 800m. Ze gingen in dezelfde serie van start. Tim nam meteen de koppositie en kreeg Romijn van Prins Hendrik als achtervolger mee. Ondanks de wind bleef Tim het kopwerk doen en het tempo hoog houden. Zelfs de aanval van Romijn op de laatste 150 meter kon Tim nog afslaan. Weer een mooi nieuw PR: 2.13.18, meer dan zeven seconden sneller dan vorig jaar. Daarachter ging Adam voortvarend van start en vond aansluiting bij een groepje. In de tweede ronde moest Adam terrein prijsgeven. Ondanks de supportersschare die hem ondersteunde, was Joep niet tevreden met speer. De wind sloeg de speer na de afworp neer. Joep mag tevreden zijn met zijn 42.48 én zijn supporters. Tim had zijn spikes weer verruild voor zijn schoenen en stapte in de kogelring. Hij benaderde zijn PR van vorige week met een paar centimeter. Nadat Joep de discus nog een eind weg had geworpen zat het er voor het jongensteam op.

Bijna alle prestaties van meisjes U14 een PR-verbetering

Roos mocht bij de meisjes het spits afbijten. In de verspringbak bleef ze slechts 2 cm van haar PR verwijderd. Voor Lotte zat het tijdschema niet helemaal fijn in elkaar. De aanvangstijd van hoog groep 1 en groep 2 waren dicht bij de aanvangstijd van 60 met horden en 60m vlak gepland. Ze sprong bij hoog gemakkelijk over 1.25 en evenaarde daarmee haar PR. Terwijl de series 60m horden al begonnen waren, probeerde ze de 1.30 te halen. Na twee snelle pogingen die niet lukten, moest ze snel door naar de start van de 60m horden. Meteen na de start nam ze een flinke voorsprong op de andere meisjes in haar serie. Ze liet zich niet van de wijs brengen toen ze een horde raakte. Een prima tijd van 12.11 in haar hordendebuut. Ook Anne-Sophie maakte haar debuut: in de discusring. Ze heeft nu een richtprestatie om volgende keer te verbeteren.

Roos en Imke gingen op de 1000m van start in dezelfde serie. Ze maakten beiden hun debuut op deze afstand. In het begin liepen Roos en Imke in elkaars buurt. Maar Roos had andere plannen en begon zachtjes aan naar voren door te schuiven. Met nog 1 ronde te gaan liep ze op een tweede plaats. Het gat met de koploopster leek kleiner te worden totdat de koploopster begon te versnellen. Maar daar had Roos een antwoord op. Haar versnelling was harder, ze passeerde de koploopster en liep in de laatste 100 meter weg. Seriewinst was voor Roos. Daarachter zette Imke alle zeilen bij om aan te klampen bij de meisjes voor haar. Een nieuw PR voor Anne-Sophie met de kogel. Ze stootte de kogel 2 meter en 7 centimeter verder dan haar oude PR. Het laatste onderdeel, de 60m sprint, betekende weer een debuut voor Imke. Niet voor Lotte. Ze eiste met een grote voorsprong de seriewinst op en scherpte haar PR met 0.39 aan.

De uitslagen vind je hier.

Medailleregen in Turnhout

In het Belgische Turnhout namen Dex, Raven, Sarah en Sophie deel aan een pupillenwedstrijd met losse onderdelen. Behalve acht medailles namen ze ook nog 5 PR’s mee naar Helmond.

Jongens U12

Op de 60m sprint geen nieuwe PR’s voor Dex en Raven. Wel een bronzen medaille voor Raven, Dex kwam net tekort voor het podium. Op de 1000m schaafde Raven 1 seconde van zijn PR af. Dex liep net boven zijn PR naar een vierde plaats. Voor Raven was het nog niet klaar: een PR van 1 cm bij hoog en de vortex kwam 1.19 verder neer. De laatste twee prestaties waren allebei goed voor bronzen medailles. Met drie bronzen medailles behangen kan Raven terug kijken op een goede wedstrijd.

Meisjes U12

Sarah en Sophie namen op alle onderdelen medailles mee. Sophie won de 60m sprint met Sarah op een tweede plaats. Op de 1000m waren Sarah en Sophie veel en veel sterker dan de andere deelneemsters. Beiden liepen een PR: Sophie 3.29.95 (- 11 sec) en Sarah 3.30.99 (-15 sec). Sophie nam ook nog deel aan vortex en kreeg hier haar derde medaille voor de derde plaats.

De uitslagen vind je hier.