Lise, Roos en Lotte sprinten tijdens de Paaswedstrijd in Helmond.

Lise, Roos en Lotte sprinten tijdens de Paaswedstrijd in Helmond.

Terwijl tijdens de training 494 van de 500 verstopte paaseieren werden gevonden, begonnen Sanne en Tim hun baanseizoen in Tilburg.

Tim grossiert in PR’s in Tilburg

Voor Tim, U16 stond er een meerkamp op het programma. Op de 100m verbeterde Tim zich met 0.82 seconden. Kort daarna was het raak met de kogel. Hier pluste hij 82 centimeter. In zijn laatste poging bij ver evenaarde hij zijn PR. Zijn grootste verbetering kwam op het laatste onderdeel de 600m. Iets meer dan twaalf seconden was Tim sneller dan vorig seizoen. Een oude blessure die opspeelde zorgde ervoor dat Sanne een aantal weken niet heeft kunnen trainen. Toch wilde ze graag een 600m lopen. Sanne wist bij de start al dat er geen PR in zat.

De uitslagen vind je hier.

Paaswedstrijd Helmond

Pupillen openen 2e Paasdag met Athletic Champs

De pupillen openden de Paaswedstrijd in Helmond met een Athletic Champs. Omdat bij deze wedstrijden niet wordt gemeten en geen elektronische tijdwaarneming is, worden deze uitslagen niet opgenomen in onze statistieken. Het U12 team was het sterkste vandaag. Daan, Daphne, Dex, Raven, Sarah en Sophie scoorden samen veel meer punten dan de andere deelnemende team. Het U10 team kwam slechts 17 punten tekort voor de tweede plaats. Dit team bestond naast Elias en Kai uit 4 U8-atleetjes, Anne, Lya, Noël en Tim die voor het eerst kennismaakten met een Athletic Champswedstrijd.

De uitslagen vind je hier.

Looponderdelen senioren, U20 en U18

De alternatieve onderdelen, 150, 300 en mijl worden niet vaak gelopen. Dé kans dus om je persoonlijk record te verbeteren. Mike scherpte zijn PR met 0.47 sec. aan. In een rechtstreeks duel met Jorg op de 300m kwam Jorg in de laatste meters voorbij. Jorg verbeterde zijn PR met meer dan 8 seconden. Dat PR stamt uit een ver verleden. Met zijn nieuwe PR van 37.78 neemt hij het clubrecord van zijn broer Timo uit 2022 over. Op de 150m was Jorg een fractie sneller dan vorig seizoen. Ook Sofie kwam in de baan voor een 150 en 300 meter. Sofie werkt hard aan een terugkeer naar mooie tijden. Voor nu zijn de tijden prima. Sanne koos voor het langere looponderdeel, 1 mijl: 1609 meter. De eerste paar ronden liep ze iets onder de tijd van vorig jaar. Met de opgelopen kleine trainingsachterstand was te verwachten dat ze dat tempo nog niet vol kon houden.

100% PR’s bij U16

Op alle zeven onderdelen haalden de U16-ers PR’s. Voor Lieve was dit op de 150m 0.16 en 0.30 op de 300m. Bovendien was Lieve vandaag de snelste van alle vrouwen! Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Ze had een achterstand maar zoals gewoonlijk kwam ze op het laatste stuk hard opzetten. Voor Tim kon het weekend na zaterdag al niet meer kapot. Vandaag overtrof hij zichzelf op de mijl. Heel veel kopwerk werd beloond met een PR-verbetering van 27 seconden! Goed voorbeeld doet goed volgen. Kevin volgde het voorbeeld van Tim. Drie flinke verbeteringen op zijn drie onderdelen. De 150m ging 1.46 sneller, de kogel kwam 1 meter 34 verder neer. Op de 600m liep Kevin 14 seconden harder dan zijn oude PR. In zijn eerste wedstrijd van het seizoen was Joep niet tevreden over de eerste twee worpen met de speer. Tijdens de training wordt hard gewerkt aan zijn bloktechniek. In zijn derde en laatste poging ging de speer naar een nieuwe beste prestatie: 44.22 meter, een verbetering van zijn eigen clubrecord met 41 cm.

Ook U14 scoren PR’s

Voor Aron was er een klein PR op de 600m, op de 80 m sprint en ver wilde het niet lukken. Op de 60m bij de meisjes evenaarde Lotte haar beste tijd. Verbeteringen waren er voor Roos 0.10 en Anne-Sophie 0.31. Lise heeft al ooit harder gelopen, Annabella maakte haar debuut op de sprint en samen met Lotte bij hoog. Nina en Anne-Sophie zijn van de pupillen overgekomen en moesten dus voor het eerst vanaf de balk verspringen. Roos sprong al eens verder dan vandaag. Na haar nieuwe PR vorige week in Alphen aan den Rijn op kogel, liet Nina zien dat het geen uitschieter was. Vandaag kwam er weer 1 centimeter bij. Op de 600m liep Nina 20 seconden sneller dan haar PR van een paar jaar geleden.

De uitslagen vind je hier.